0 °C Budapest

Három hónapja nem kap nyugdíjat: mi az oka?

2015. július 19. 17:31

Idén április elején ment nyugdíjba az a miskolci férfi, aki bár minden szükséges dokumentumot leadott az illetékes kormányhivatalhoz, nem kapott még nyugdíjat.

Három hónapja nem kap nyugdíjat egy miskolci férfi, aki több mint 43 év munkaviszony után idén áprilisba ment nyugdíjba. A szükséges papírokat beadta az illetékes kormányhivatalhoz, ahol azt mondták az ügyintézés 22 napot vesz igénybe, azóta azonban már három hónap telt el derül ki az RTL Klub híradójának beszámolójából.

A férfi igazolást sem kapott, így a nyugdíjas kedvezményekre sem jogosult. Jelenleg a félretett pénzéből él, de vannak ismerősei, akik hitelt vettek fel, mert ugyan ebben a helyzetben csak 5-6 hónapos késéssel kapták meg a nyugdíjukat.

Az ügyben a helyi kormányhivatal azt nyilatkozta, mivel az érintett férfi vállalkozó volt, ezért igazolást kellett kérniük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, arról hogy nincs-e nyugdíjjárulék tartozása, de ez csak június végén érkezett meg. Az adóhivatal adótitokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Írásban azt közölték, a NAV automatikusan havonta küld adatokat a nyugdíjbiztosítónak, az utóbbi időben azonban egyre több egyedi adatkérés érkezik hozzájuk, amelyek megválaszolása esetenként több időt vehet igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 28. szombat
Károly, Karola
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!