27 °C Budapest

Három hónapja nem kap nyugdíjat: mi az oka?

2015. július 19. 17:31

Idén április elején ment nyugdíjba az a miskolci férfi, aki bár minden szükséges dokumentumot leadott az illetékes kormányhivatalhoz, nem kapott még nyugdíjat.

Három hónapja nem kap nyugdíjat egy miskolci férfi, aki több mint 43 év munkaviszony után idén áprilisba ment nyugdíjba. A szükséges papírokat beadta az illetékes kormányhivatalhoz, ahol azt mondták az ügyintézés 22 napot vesz igénybe, azóta azonban már három hónap telt el derül ki az RTL Klub híradójának beszámolójából.

A férfi igazolást sem kapott, így a nyugdíjas kedvezményekre sem jogosult. Jelenleg a félretett pénzéből él, de vannak ismerősei, akik hitelt vettek fel, mert ugyan ebben a helyzetben csak 5-6 hónapos késéssel kapták meg a nyugdíjukat.

Az ügyben a helyi kormányhivatal azt nyilatkozta, mivel az érintett férfi vállalkozó volt, ezért igazolást kellett kérniük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, arról hogy nincs-e nyugdíjjárulék tartozása, de ez csak június végén érkezett meg. Az adóhivatal adótitokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Írásban azt közölték, a NAV automatikusan havonta küld adatokat a nyugdíjbiztosítónak, az utóbbi időben azonban egyre több egyedi adatkérés érkezik hozzájuk, amelyek megválaszolása esetenként több időt vehet igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
22. hét
Május 28.
Nemzetközi tejnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm