0 °C Budapest
Három hónapja nem kap nyugdíjat: mi az oka?

Három hónapja nem kap nyugdíjat: mi az oka?

2015. július 19. 17:31

Idén április elején ment nyugdíjba az a miskolci férfi, aki bár minden szükséges dokumentumot leadott az illetékes kormányhivatalhoz, nem kapott még nyugdíjat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Három hónapja nem kap nyugdíjat egy miskolci férfi, aki több mint 43 év munkaviszony után idén áprilisba ment nyugdíjba. A szükséges papírokat beadta az illetékes kormányhivatalhoz, ahol azt mondták az ügyintézés 22 napot vesz igénybe, azóta azonban már három hónap telt el derül ki az RTL Klub híradójának beszámolójából.

A férfi igazolást sem kapott, így a nyugdíjas kedvezményekre sem jogosult. Jelenleg a félretett pénzéből él, de vannak ismerősei, akik hitelt vettek fel, mert ugyan ebben a helyzetben csak 5-6 hónapos késéssel kapták meg a nyugdíjukat.

Az ügyben a helyi kormányhivatal azt nyilatkozta, mivel az érintett férfi vállalkozó volt, ezért igazolást kellett kérniük a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, arról hogy nincs-e nyugdíjjárulék tartozása, de ez csak június végén érkezett meg. Az adóhivatal adótitokra hivatkozva nem adott tájékoztatást az üggyel kapcsolatban. Írásban azt közölték, a NAV automatikusan havonta küld adatokat a nyugdíjbiztosítónak, az utóbbi időben azonban egyre több egyedi adatkérés érkezik hozzájuk, amelyek megválaszolása esetenként több időt vehet igénybe.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 26. szerda
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.