27 °C Budapest

Címke: adótitok (20 cikk)

MTI | 2014. május 9. 17:35

Szja-bevallás: mit kell tenned, ha hiányoznak az igazolások

Ha valakinek nem állnak rendelkezésre a személyijövedelemadó-bevallás (szja-bevallás) elkészítéséhez szükséges iratok, igazolások, célszerű jeleznie az adóhatóságnak, mert akkor megelőzheti a mulasztási bírságot.

Pénzcentrum | 2013. március 26. 05:26

Így szerezheti meg banktitkaidat a NAV: mit mond Péterfalvi?

Gyorsabban hozzájuthat az adóhatóság július 1-jétől a különféle bankok, pénzügyi szolgáltatók által kezelt adatokhoz. Azokat ugyanis kötelező lesz elektronikus úton továbbítaniuk az adatgazdáknak, ha az adóhatóság megkeresése is elektronikus úton érkezik. Ez a könnyítés azonban továbbra sem teszi lehetővé, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) célhoz kötöttség nélkül adatokat gyűjthessen és használhasson fel - válaszolta lapunk érdeklődésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.

Pénzcentrum | 2012. június 16. 16:03

Feketemunkás a magyar tévés celeb éttermében?

Feketemunkásra bukkantak az adóellenőrök Hajdú Péter, a TV2 Frizbi című műsorának producer-műsorvezetőjének éttermében - adta hírül a Blikk. A tévés celeb állítja, nem dolgoztatott feketén, csupán arról volt szó, hogy az egyik felszolgáló munkaszerződése pénteken kezdődött, de csak hétfőn jelentette be a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

Pénzcentrum | 2011. május 11. 04:44

Kiderült, mit titkol annyira az adóhatóság

Nyilvánosságra kellene hoznia az adóhatóságnak, hogy a munkáltatói adatszolgáltatás alapján hány magánszemélynek, és mennyi különadót kellene fizetnie. Ezek közérdekű adatok, nem sértenek adótitkot - hangsúlyozta Jóri András adatvédelmi ombudsman a Pénzcentrum.hu kérdéseire küldött válaszlevelében. Az adóhatóság viszont nem közli az adatokat, ezzel törvényt sért.

Pénzcentrum | 2011. április 28. 16:58

Stohl milliós adótartozása! Ennyivel lóg az államnak a botrányhős

Másfél millió forintos adótartozást halmozott fel Stohl András cége, emiatt a bíróság végrehajtást kezdeményezett ellene - tudta meg a Blikk. Stohl jól menő cégekben társtulajdonos, mindeközben a saját vállalkozásában nem fizette meg az adót.

Pénzcentrum | 2010. október 16. 07:02

Megsarcolt magyarok! A milliomosokat sem kímélte az APEH

Az adójóváírásnak és a különböző kedvezményeknek köszönhetően nyolcszázezer honfitársunk úgy tett szert jövedelemre tavaly, hogy az után egyáltalán nem kellett adót fizetnie. Nem úgy a héten közzétett APEH-toplista élén álló személy, aki 2009-re közel 1,75 milliárd forintos jövedelmet vallott be.

Pénzcentrum | 2010. május 26. 04:20

Kiszel Tünde az APEH célkeresztjében? "Aki kér, az kap számlát a naptárról!"

Az 50 éves Kiszel Tünde már a legendás naptár jubileumi kiadványának előkészületein dolgozik, azonban egy adóhatóság felé történt bejelentés miatt akár kellemetlen meglepetés is érheti. Állítólag egy kiskereskedőnél telt be a pohár, miután egy rendezvényen a saját szemével látta, hogy Kiszel nem adott számlát a naptárról egy vevőnek.

Pénzcentrum | 2010. január 22. 12:32

Továbbra is együttműködik az APEH az MKVK-val

Megújította együttműködési megállapodását az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával. A korábbi egyezség 2001-ben jött létre. Az új megállapodást Dr. Szikora János, az APEH, illetve Dr. Lukács János, a Kamara elnöke látta el kézjegyével.

Pénzcentrum | 2009. április 22. 10:30

Vége az adóparadicsomoknak: változásra kényszerül a nemzetközi adótervezés!

Elérte a globális gazdasági éghajlatváltozás az adóparadicsomokat is, azaz valószínűleg meleg pillanatokat fognak átélni az adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások, tulajdonosaik és képviselőik. Az adózás alól kivont magánvagyonok értékét nemzetközi pénzügyi tanácsadók 2007-ben 7,3 milliárd dollárra becsülték.

Magyar Nemzet | 2009. február 13. 09:15

Ők tudják a legtöbbet, mégsem indíthatnak vagyonosodási vizsgálatot!

Nem indíthatnak vagyonosodási vizsgálatot a munka nélkül gazdagodók ellen az önkormányzatok vezetői. A polgármesterek a meglévő rendszer szigorításában látnák a megoldást, csak közérdekű bejelentést tehetnek az APEH-nél, ha úgy tapasztalják, hogy valaki adózatlan pénzből fényűzően él.

Pénzcentrum | 2007. június 8. 11:00

Illegális programok: vizsgálódik az APEH, de hol a határ?

Az idei évben kötött szerződést az adóhivatal és a biztonságos és jogtiszta világ érdekében tevékenykedő BSA (Business Software Alliance), együttműködésük célja, hogy visszaszorítsák az illegális programok továbbterjedését.