2019. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Meglepő dolgok derültek ki a családvédelmi programról: itt az összegzés


Több meglepő dolog is kiderült a családvédelmi programról: megtudtuk például, hogy pontosan mennyi lehet a kedvezményes hitel törlesztőrészlete és arra is fény derült, hogy régi házasoknak is jár-e a kedvezményes kölcsön!

Novák Katalin államtitkér hétfőn újabb részleteket árult el a kormány családvédelmi programról. Nagyon meglepő dolgok is kiderültek a vasárnak bejelentett intézkedéscsomagról, a Portfolio összeszedte, mik is ezek.

A 10 milliós hitel kamatmentes

A házas nőknek járó szabad felhasználású hitelt kamatmentesen kínálják, így a törlesztőrészlet a maximálisan 10 millió forintos hitel esetében 20 éves futamidő mellett 50 ezer forint alatt lehet (a Portfolio szerint ez 0% kamat mellett 41 700 forint).

Három évig lehet belépni

2019. július 1-jétől három éven keresztül lehet majd felvenni a szabad felhasználású hitelt, vagyis a program zárt végű.

Nem csak friss házasoknak jár

A hitelt már házas nők is felvehetik, sőt olyanok is, akiknek már van gyermekük, de az ő esetükben csak a július 1-je után születő gyermekre lehet igénybe venni a törlesztés 3 évig történő felfüggesztését és a tőketartozás-elengedést, ami két gyermeknél a tőketartozás harmadát, három gyereknél az egészét jelentheti.

Az autótámogatáson nincs felső határ

Novák Katalin elmondása szerint az autó értékének az 50%-áig lehet majd felmenni az Orbán Viktor által megígért 2,5 millió forintos autóvásárlási támogatást, ugyanakkor úgy tűnik, nem határoznak meg felső értéket az autó árára vonatkozóan (itt gyűjtötték össze a szóba jövő hétszemélyes autókat).

 A CSOK-ról levették a 35 milliós limitet

Ahogy tegnap Orbán Viktor beszédéből kiderült, ezután használt lakások vásárlására is igénybe vehető lesz a (háromgyerekeseknél legfeljebb 15, kétgyermekeseknél maximum 10 milliós) maximum 3%-os kamatozású "CSOK-hitel". Most az is kiderült, hogy eltörlik a használt lakások elavult 35 milliós értékhatárát, vagyis ennél drágább lakásokra is igénybe vehető lesz az egyszeri, vissza nem térítendő állami támogatás.

KIHÚZNA A BAJBÓL 300 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 300 ezer forintos hitelösszeget, és 24 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 14 261 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 13,79%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 14 875 forintos törlesztőt (THM 18,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a CIB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk