23 °C Budapest
Százezer magyar számláját zárolhatják a hosszúhétvégén: intézd el, amíg nem késő

Százezer magyar számláját zárolhatják a hosszúhétvégén: intézd el, amíg nem késő

2019. október 19. 10:01

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény kötelezi a pénzügyi intézményeket, hogy 2019. október 31-ig valamennyi ügyfelük vonatkozásában végezzék el a kötelező adategyeztetést. Az adategyeztetés sikertelensége esetén a pénzintézetek kötelesek - az adategyeztetés tényleges megvalósulásáig - zárolni az ügyfelek számláit.

Az MKB bank tájékoztatta ügyfeleit, hogy akik a fenti határidőig nem tesznek eleget adategyeztetési kötelezettségüknek, azoknak - a törvény előírásainak megfelelően - 2019. november 1-jén 00:00 órától zárolják a számláját. A zárolás következtében számlájuk egyes funkciói nem lesznek elérhetőek, ezekre az MKB Bank megbízást sem személyesen, sem pedig elektronikus csatornán nem fogadhat majd be. 

Mivel november 1-je (péntek) munkaszüneti nap, így több tízezer magyar nem fog hozzáférni a hosszúhétvégén a számlájához.

Pontos adatok nincsenek arról, hány ügyfelet érint, de aki még nem végezte el az adategyeztetést, jobb ha ezt megteszi október 31-ig. Az MKB bank is arra hívta fel a figyelmet, hogy a számlazárolás feloldása érdekében adategyeztetési kötelezettségüknek legközelebb csak november 4-én (hétfőn) tudnak eleget tenni az ügyfelek a bankfiókokban. 

A kötelező adategyeztetés során:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • a jogi személynek minősülő vállalati és egyéb szervezeti ügyfeleknek fel kell tárniuk a szervezet tényleges tulajdonosát, valamint meg kell győződniük a tényleges tulajdonos közszereplői státuszáról; 
  • lakossági ügyfeleink esetében át kell vezetni a bank által nyilvántartott személyes adatok esetleges változását, és, amennyiben még nem rendelkezik ezekkel a bank, másolatot kell készíteni az ügyfelek azonosító okmányairól, valamint, amennyiben ügyfelünk közszereplőnek minősül, erről nyilatkozatot kell tennie a bank felé.

Az adategyeztetést postai úton is el lehet végezni, viszont 2019. október 31-ét követően a számlazárolás feloldása érdekében az ügyfelek már csak személyesen járhatnak el bankfiókban, a dokumentumok elektronikus úton, vagy postán történő benyújtására nincs mód.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 24. 12:19
A megrendelések száma csúcson volt, az átlagos kosárérték és a személyes átvétel aránya azonban csök...
Holdblog  |  2022. május 24. 06:16
Tudom, nagyon jól hangzik és trendi, hogy e-autója van valakinek, azonban látni kell, hogy a nagyobb...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Összkép  |  2022. május 23. 14:31
Hét éves lett az Összkép. Ez volt az az év, ilyenkor még volt COVID, de már túlléptünk a karanténon...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?