-1 °C Budapest

Őszintén vallott az X-Faktor sztárja: mi lett a sokmilliós nyereménnyel?

2016. január 8. 14:00

Egyik napról a másikra lett felnőtt a tavalyi X-Faktor-nyertes Tóth Andi, aki bár még csak kiskorú, mégis maga kezeli millióit. Habár az érett gondolkodású énekesnő jelenleg havonta egymilliót keres, a legtöbb fiatal tévesen gondolja, hogy 400 ezres nettó fizetéssel kezdhet a munkaerőpiacon.

Egyik napról a másikra lett felnőtt a még nem is nagykorú Tóth Andi, a tavalyi X-Faktor győztese. A nagyváradi fiatal önállóan fizeti budapesti albérletét, és kezeli a vagyonát, ráadásul már dolgozik is - számos koncertje van, és a Válótársakban is játszik.

Az X-Faktor után nyitottam életem első bankszámláját, ott gyűlik a pénz, így a havi egymillió forintos nyeremény is, amit egy évig kaptam. A 12 millióból alig költöttem, csak azt vettem meg magamnak, ami szükséges: egy telefont és egy laptopot, valamint ebből fizetem az albérletemet. Sokan azt hiszik, hogy ha valakinek ennyi pénze van, az naponta vesz új ruhákat, de rám ez sem jellemző

- mondta a Borsnak Tóth Andi.

A legtöbb magyar fiatal nincs tisztában a pénzügyekkel

Nem minden magyar fiatal ennyire tudatos a pénzügyek tekintetében, egy több mint 1000 középiskolás diák megkérdezésével végzett reprezentatív kutatásból kiderül, hogy a tanulók elméleti pénzügyi ismereti szintje továbbra is meglehetősen alacsonynak mondható. A megkérdezettek közel egyharmada nincsen tisztában olyan pénzügyi alapfogalmak jelentésével, mint a

  • törlesztőrészlet,
  • futamidő,
  • vagy a THM.

Összességében a megkérdezettek csupán harmada adott jó választ a pénzügyi kompetenciát mérő kérdések legalább felére. Az átlagnál nagyobb arányban teljesítettek jól a pénzügyi képzésben résztvevő tanulók (51 százalék), illetve a szellemi munkát végző alkalmazottak gyermekei (43 százalék) - derült ki a GfK reprezentatív kutatásából.

235 ezer nettó már "elfogadható"

A hazai átlagfizetésekkel sincsenek tisztában a fiatalok, átlagosan körülbelül 235 ezer forintos nettó fizetést tartanak elfogadhatónak pályájuk kezdetén, 375 ezer forintos nettó fizetés lenne az, aminek már kifejezetten örülnének az első munkahelyen, míg a minimum igényük nettó 158 ezer forint lenne. A gimnáziumban tanuló diákok elvárásai még magasabbak a szakközépiskolában tanuló társaiknál: ők nettó 400 ezer forint feletti fizetéssel lennének igazán megelégedve.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Ehhez képest a bruttó átlagfizetés Magyarországon a KSH adatai szerint jelenleg átlagosan havi 243 600 forint. A bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenység gazdasági ágban a legmagasabbak (490 000 forint), a humán-egészségügyi, szociális ellátás területén pedig a legalacsonyabbak (145 900 forint).

Ezeket az állásokat kell megcsípni az álomfizetéshez

A Nemzeti Foglalkoztatási Hivatal (NSZFH) statisztikái alapján Magyarországon a legjobban keresők között a légiforgalmi irányítók, a vezető beosztásban lévők, a bírók, adótanácsadók, ügyészek, és brókerek vannak, akiknek a havi fizetésük minimum 500 ezer forint, de akár az 1 milliót is meghaladhatja.

Nem kell feltétlenül diplomásnak lenni ahhoz, hogy jól fizető állást kapjunk, ugyanis számos szakértő szerint a munkaerőhiány miatt a jövőben bizonyosan nőni fog a kereslet a jól képzett szakmunkások iránt. Ugyanakkor az NFSZH statisztikái alapján a legjobban fizető toplistás állások betöltéséhez szükséges a diploma.

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai az 5. játékhéten

Kihúzták a Hatoslottó 2023/5. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten nem volt telitalálat, így a 6. héten 484 millió forintért játszhatnak majd a szerencsevadászok a hatoslottón.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2023. február 7. 07:04
Ügyfeleink gyakran gondolják, hogy a hitelfedezeti biztosítást hamarabb meg lehet kötni, mint a bank...
Holdblog  |  2023. február 7. 06:02
A svájci luxusóragyártás szentháromságának egyik tagja, az Audemars Piguet idén 30 éve mutatta be a...
MEDIA1  |  2023. február 6. 18:23
A Nyelv és Tudomány ismeretterjesztő hírportál a Tilos és a Civil Rádióval közösen finanszírozást ny...
Kiszámoló  |  2023. február 5. 12:22
Az Európai Jegybank végre feléledt a Csipkerózsika álmából és jócskán az események után kullogva elk...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?