9 °C Budapest

Brutális díjemelésre derült fény egyes bankoknál - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. október 20. 13:12

A jelek szerint a nagyobb bankok biztosan behajtják a tranzakciós adó miatt kieső bevételeik egy részét. Elsősorban a mikro- és a kisvállalkozásokat szemelték ki erre a célra, egyes cégek azzal szembesülhetnek, hogy a számlavezetés több ezer forinttal emelkedett az elmúlt hónapban, de több banknál jelentősen nőtt a készpénzfelvétel díja és az átutalás költsége. Ez, és sok más érdekes/hasznos cikk a Pénzcentrum.hu 42. heti hírösszefoglalójában. A teljes cikk elolvasásához kattints a címekre!

Brutális díjemelésre derült fény egyes bankoknál
A nagyobb bankok biztosan behajtják a tranzakciós adó miatt kieső bevételeik egy részét. Elsősorban a mikro- és a kisvállalkozásokat szemelték ki erre a célra, egyes cégek azzal szembesülhetnek, hogy a számlavezetés több ezer forinttal emelkedett az elmúlt hónapban, de több banknál jelentősen nőtt a készpénzfelvétel díja és az átutalás költsége. A legérdekesebb, hogy egyes bankok csak néhány hónapig szedik be a szokásos díjak többszörösét az ügyfeleiktől.

Pénzcentrum.hu LAKÁSBIZTOSÍTÁS HÉT

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

Nem törődtek a kockázatokkal: mindenüket elveszítették
Így spórolhatsz tízezreket a lakásbiztosításon
Nem fizet a biztosító? Itt a megoldás
A magyarok fele pórul járt: veled nem történhet meg?
Kiraboltak, beáztam: mikor fizet a biztosító? A szakértő válaszol

Itt a kormány nagy ígérete, nézd meg te is, mennyit nyerhetsz!
A 2014-es adótörvény-módosítások legfontosabb eleme a családi adókedvezmény kiterjesztése. A korábban ismertetettek szerint az szja-n felül a 7%-os egészségbiztosítási és 10%-os nyugdíjjárulékból is igénybe vehető lesz a gyermekek után járó kedvezmény.

Mikor jön az őszi szünet? Hány hosszú hétvége maradt az idei évre?
A legtöbb család számára fontos kérdés, hogy mikor lesz az őszi, és mikor a téli szünet, hogyan érdemes időzíteni a szabadságokat az év hátralévő részében.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Életveszély a magyar lakásokban: eddig 4 halálos áldozat
Hivatalosan is kezdetét vette Magyarországon a fűtési szezon, mely egyet jelent a szén-monoxid mérgezéses esetek elszaporodásával is. Idén eddig három felnőtt és egy gyermek veszítette életét az egyik leggyakoribb háztartási balesetben.

Örülsz a rezsicsökkentésnek? Pedig, ha ezt tudnád...
A tűzifa és szén árának csökkentése következtében többen és többet fűtenének ezekkel az anyagokkal, így jelentősen növekedne a légszennyezés. Ennek hatására a rezsicsökkentés jóval nagyobb terhet róna a társadalomra, mint amennyit az érintett lakosok megtakarítanának az árcsökkenéssel. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormány nem szabályozza a tüzelőanyagok minőségét.

Hatalmas katedrálist építene a kormány Budapesten?
Makovecz Imre hátrahagyott tervei közül a kormány megvalósítaná azokat, amiket lehet. Több száz épület is szóba jöhet. Szavazz, Te melyiket választanád!

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 19. 16:26
Megvan, mennyibe kerül majd az HBO Maxot, a discovery+ szolgáltatást és az Eurosportot egyesítő stre...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Holdblog  |  2024. április 19. 12:25
Megint immáron nyolcadik alkalommal mi lettünk Az Év Alapkezelője. Mellette a HOLD Részvény, a Deep...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem