30 °C Budapest

Gigabírság: ismeretlen szabály szedi áldozatait az autópályákon - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2013. június 9. 17:46

Nem árt résen lennie az Ausztriába utazóknak, egy a legtöbb magyar számára ismeretlen szabályozás miatt ugyanis akár 850 ezer forintos bírságot is rájuk sózhatnak. Ez is a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei között heti összefoglalónkban - a teljes írás elolvasásához kattints a címekre!

Gigabírság: ismeretlen szabály szedi áldozatait az autópályákon
Az alpesi országba utazóknak nem árt azonban résen lennie, egy a legtöbb magyar számára a mai napig ismeretlen szabályozás miatt ugyanis akár 850 ezer forintos bírságot is rájuk sózhatnak.

Gigabírság: ismeretlen szabály szedi áldozatait az autópályákon
A Magyar Nemzeti Bank évente 40-50 tonnányi megrongálódott, elhasználódott bankjegyet von ki a forgalomból, az elhasználódott bankók pótlása évente a 6 milliárd forintot is elérheti. A bankjegyek ugyanis a leggyakrabban a nem megfelelő kezelés (gyűrés, hajtogatás, firkálás, nedvesség) miatt válnak forgalomképtelenné, ezért is fontos, hogy vigyázzunk rájuk. A Pénzcentrum.hu mutatja, mire figyelj.

Árvíz: megjelentek a katasztrófa vámszedői Pesten
A közelgő árhullám hordalékaként megjelentek a katasztrófa első vámszedői is Budapesten. A Pénzcentrum.hu értesülései szerint idegenek, a katasztrófavédelem munkatársainak kiadva magukat összesítést készítenek a pesti alsórakpart közelében álló ingatlanokról, s az azokban tárolt értékekről. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagadja, hogy készülne ilyen hivatalos összesítés.

Árvíz: az illegális építkezések miatt vagyunk veszélyben?!
Bár a legtöbb hazai területen már javában tartanak, illetve valahol már be is fejezték az elmúlt 50 év legnagyobb árhulláma elleni előkészületeket, mégis akadhatnak területek ahol jókora kár marad majd az ár elvonulása után. Nagy kérdés ugyanakkor, mi lesz a problémás helyen álló ingatlanokkal, s ki téríti majd meg a bennük keletkezett kárt?

Rettegsz a biciklin? Tízmilliós kárt úszhatsz meg fillérekért
A pénzcentrum.hu annak járt utána, mi a teendő, ha biciklivel okozunk balesetet és nem tudjuk kifizetni a sokszor milliós károkat.

Így viszi el a pénzedet a NAV, Te is beleszaladhatsz
Miért nem mellékeli az adóhatóság sok esetben a végrehajtható okiratot a magánszemélyek folyószámlájáról behajtott követelések mellé? Gyakran azért, mert nincs is ilyen végrehajtható okirat - állítja számos tapasztalata alapján az okleveles adószakértő.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Így bukhatsz Te is százezreket: ő az adóhatóság 86 éves áldozata
Nem csak ijesztget az adóhatóság, ki is szabja visszamenőlegesen a 18 százalékos illetéket azokra a magánszemélyekre, akik az elmúlt évben 150 ezer forintnál több pénzt kaptak ajándékba banki átutalással nem egyenesági rokonuktól (például testvértől, nagynénitől, unokatestvértől, baráttól), ezt viszont csak az idén jelentették/jelentik be az adóhatóságnak.

Egyre többen vadásznak a sárga csekkekre
Gyakran hosszú sorokkal találkozhat az, aki ezekben a napokban valamelyik hazai postahivatalban jár. A hónap elején érkeznek a fizetések, a nyugdíjak, a szociális juttatások, és a legtöbben ilyenkor fizetik be a sárga csekkeket is. A sorban állók valószínűleg nem tudják, hogy a csekkbefizetésnek vannak alternatív módjai is.

Vége a telefonos rémálmoknak: nem lesz több lehúzás nyaralás alatt
Végre július elsejétől nem megy rá a gatyája is az okostelefon tulajdonosoknak, ha bekapcsolva hagyják külföldön a mobilinternetjüket. A jelenlegi vérfagyasztó roaming mobilinternet díjak helyett megabyte-onként 0,45 euróért szörfölhetünk a világhálón az Európai Unió országaiban, Izlandon és Svájcban.

Dolgoznál a nyáron? Így vállalhatsz diákmunkát
Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt, vagy annak egy részét munkával tölti. Ezért az adóhatóság fontosnak tartotta áttekinteni a diákok foglalkoztatására vonatkozó szabályokat.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?