0 °C Budapest

Csaló, átverős brókerek: friss lista!

Pénzcentrum
2013. január 30. 15:03

Lebuktak a csaló brókerek A pénzügyi tevékenységek engedélyhez, illetőleg bejelentéshez kötöttek. Ilyen engedélyt a PSZÁF ad ki. Nem érdemes tehát olyan szervezetben megbízni, akik hasonlót nem tudnak felmutatni. Most a PSZÁF maga is közzétett egy listát az ilyen engedéllyel nem rendelkező cégekről, köztük van az a FUTURE REAL ESTATE Ltd. is, melyre már a Pénzcentrum is rég felhívta az olvasók figyelmét. Továbbra is kerüljük el a hasonló csalókat.

A PSZÁF által közzétett listán különböző szolgáltatásokat nyújtó cégek megtalálhatóak. Van látszólag devizakereskedéssel, befektetéssel, betétgyűjtéssel foglalkozó cég is. A FUTURE REAL ESTATE Ltd.-hez hasonló vállalkozások is szép számmal akadnak. Erről a cégről mi is bővebben írtunk, hiszen agresszív kampányuk sokakhoz eljutott, több száz embert próbáltak hetente meggyőzni, hogy százezreket fizessenek be a rendszerükbe.

A teljes történet itt olvasható: Kiút a hitelcsapdából? Kicsalnák a devizahitelesek utolsó fillérjeit is

A PSZÁF - folyamatos piacmonitoring tevékenysége, valamint a hozzá érkező fogyasztói bejelentések, illetve hatósági jelzések alapján - felhívja a figyelmet arra, hogy a lenti listán szereplő szolgáltatók, illetve platformok a PSZÁF engedélyével nem rendelkeznek, nyilvántartásában azok nem szerepelnek, a PSZÁF engedélyéhez kötött tevékenység folytatására nem jogosultak.

Még ha körültekintően végigolvassuk a listát, akkor sem lehetünk biztosak, hogy nem csalóval van dolgunk. A PSZÁF listája csak a már lebukott, bejelentett cégek listáját tartalmazza. Legyünk mindig körültekintőek és győződjünk meg a cégek megbízhatóságáról. Az irreális magas hozamot ígérő ajánlatok esetén különösen legyünk gyanakvóak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1,5 millió forintot igényelnél, 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 929 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 958 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Lebuktak a csaló brókerek - teljes lista

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. december 5. 21:49
A Media1 értesülése szerint a Viaplay skandináv streamingszolgáltató arra készül, hogy megválik a bu...
Kiszámoló  |  2023. december 5. 20:54
Megjelent az új napelemes pályázat. A jó hír, hogy van ilyen pályázat, azt a bő 75 milliárdot osztjá...
Bankmonitor  |  2023. december 5. 12:53
Bizonyára te is szeretnéd, hogy a gyermekednek jó szakmája legyen, ahol sokat keres és a környezete...
Holdblog  |  2023. december 5. 12:18
Egy nagy beruházási és egy szabad szemmel nagy, de az előbbin belüli lakóingatlan-fejlesztés buborék...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 6. szerda
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm