15 °C Budapest

Csaló, átverős brókerek: friss lista!

Pénzcentrum
2013. január 30. 15:03

Lebuktak a csaló brókerek A pénzügyi tevékenységek engedélyhez, illetőleg bejelentéshez kötöttek. Ilyen engedélyt a PSZÁF ad ki. Nem érdemes tehát olyan szervezetben megbízni, akik hasonlót nem tudnak felmutatni. Most a PSZÁF maga is közzétett egy listát az ilyen engedéllyel nem rendelkező cégekről, köztük van az a FUTURE REAL ESTATE Ltd. is, melyre már a Pénzcentrum is rég felhívta az olvasók figyelmét. Továbbra is kerüljük el a hasonló csalókat.

A PSZÁF által közzétett listán különböző szolgáltatásokat nyújtó cégek megtalálhatóak. Van látszólag devizakereskedéssel, befektetéssel, betétgyűjtéssel foglalkozó cég is. A FUTURE REAL ESTATE Ltd.-hez hasonló vállalkozások is szép számmal akadnak. Erről a cégről mi is bővebben írtunk, hiszen agresszív kampányuk sokakhoz eljutott, több száz embert próbáltak hetente meggyőzni, hogy százezreket fizessenek be a rendszerükbe.

A teljes történet itt olvasható: Kiút a hitelcsapdából? Kicsalnák a devizahitelesek utolsó fillérjeit is

A PSZÁF - folyamatos piacmonitoring tevékenysége, valamint a hozzá érkező fogyasztói bejelentések, illetve hatósági jelzések alapján - felhívja a figyelmet arra, hogy a lenti listán szereplő szolgáltatók, illetve platformok a PSZÁF engedélyével nem rendelkeznek, nyilvántartásában azok nem szerepelnek, a PSZÁF engedélyéhez kötött tevékenység folytatására nem jogosultak.

Még ha körültekintően végigolvassuk a listát, akkor sem lehetünk biztosak, hogy nem csalóval van dolgunk. A PSZÁF listája csak a már lebukott, bejelentett cégek listáját tartalmazza. Legyünk mindig körültekintőek és győződjünk meg a cégek megbízhatóságáról. Az irreális magas hozamot ígérő ajánlatok esetén különösen legyünk gyanakvóak.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

Lebuktak a csaló brókerek - teljes lista

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 25. 17:01
Hosszú fejezet zárult le Roman Abramovics távozásával, aki 19 esztendő után adta át azt a klubot, am...
MEDIA1  |  2022. május 25. 16:48
Automatizált stúdió segíti a 200 munkatárs munkáját.
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Kiszámoló  |  2022. május 23. 16:01
Nemcsak a tőzsdén alakult ki kisebb pánik az árfolyamok esése miatt, a kriptopénzek rajongói is nehé...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?