20 °C Budapest

Éttermek, ahol egész hétvégén torkoskodhatsz: itt a lista!

2013. január 29. 12:07

Bár elvileg a Torkos Csütörtök egynapos vendégcsalogató akció, több olyan étterem is van, amelyben akár már szerdától kedvezményes áron fogyaszthatunk, míg mások a hétvégén is tartják az akciós kínálatot. A Pénzcentrum.hu mutatja a listát.

Közeleg a 2013-as Torkos Csütörtök. A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén - a néphagyománytól eltérően - kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp - az étterembe járás szempontjából szintén népszerű - Valentin (Bálint) napra esik. A szervezők ezért január 31-én szervezik meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Torkos túlélő tanácsok
Érkezés
Érkezzünk az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat.

Keveredés
Biztos lesz keveredés, hiszen az éttermek sem erre az átlagosnak nem mondható napra vannak felkészülve. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.

Étkezési idő
Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is!

(Forrás: Magyar Turizmus Zrt.)


Aki nem akar lemaradni a lehetőségről, még mindig találhat ajánlatokat, hiszen a csatlakozó éttermek száma tegnap vált véglegessé. A friss lista szerint 2013-ban 838 étterem csatlakozott az akcióhoz.

Akik korábban kezdik és akik kitolják

Szép számmal akadnak olyan vendéglátóhelyek is, amelyek korábban (már holnap) kezdik, vagy később (leginkább vasárnap) fejezik be a Torkos Csütörtököt, azaz meghosszabbítják az elvileg egynapos akciót.

Aki lemarad csütörtökön vagy nem tudott időt szakítani az idei előrehozott Farsangi Torkos Csütörtökre, esetleg épp ellenkezőleg, nem tud betelni vele, a következő éttermekhez, kávézókhoz, bisztrókhoz, cukrászdához fordulhat:

A TORKOS CSÜTÖRTÖK HOSSZABBÍTÓI - KATTINTS IDE A LISTÁHOZ

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 25 éves futamidőre, már 8,1 százalékos THM-el, és havi 151 979 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 8,52% a THM; a K&H Banknál 8,57%; a Raiffeisen Banknál 8,72%,  az Erste Banknál 9,02%; míg az OTP Banknál 9,3%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szervező magyar Turizmus Zrt. ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy mindenképpen keressük fel az éttermet a részletek tekintetében, hiszen a hoszabbítás nem a Torkos Csütörtök akció szabályait követi, attól eltérhet, illetve minden vendéglátó hely más-más napokon hosszabbít. Van olyan is, aki mindjárt három csütörtökre növelte a kedvezményes napok számát.

Szállodák is akcióznak

Január 31. és február 3. között ajándékok, kedvezmények várnak minden torkoskodót egy igazi télűző hosszú hétvégével 100 hazai szálláshelyen. A 750 étterem mellett több tucat szálloda, panzió és magánszállás kínál hosszú hétvégéket, torkos csomagokat, extra fürdőjegyet és kedvezményes szobaárakat.


A szálláshelyi akció célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. Jelenleg több tucat szálláshely kedvezményes ajánlatai között lehet válogatni. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhattak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő "hosszú hétvégére" speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki.

Minden szálláshely mást és mást talált ki, van, aki ajándék vacsorával kedveskedik, van, ahol a szoba árát fogyaszthatjuk le az étteremben, sok helyen 10-50 százalékos kedvezménnyel szállhatunk meg.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 23. szombat
Tekla
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM