Éttermek, ahol egész hétvégén torkoskodhatsz: itt a lista!

2013. január 29. 12:07

Bár elvileg a Torkos Csütörtök egynapos vendégcsalogató akció, több olyan étterem is van, amelyben akár már szerdától kedvezményes áron fogyaszthatunk, míg mások a hétvégén is tartják az akciós kínálatot. A Pénzcentrum.hu mutatja a listát.

Közeleg a 2013-as Torkos Csütörtök. A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén - a néphagyománytól eltérően - kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp - az étterembe járás szempontjából szintén népszerű - Valentin (Bálint) napra esik. A szervezők ezért január 31-én szervezik meg az akciót Farsangi Torkos Csütörtök néven. Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50 százalékos kedvezményt biztosítanak.

Torkos túlélő tanácsok
Érkezés
Érkezzünk az asztalfoglalás időpontja előtt 15 perccel, nehogy odaadják másnak az asztalunkat.

Keveredés
Biztos lesz keveredés, hiszen az éttermek sem erre az átlagosnak nem mondható napra vannak felkészülve. Legyünk türelmesek és kompromisszumkészek.

Étkezési idő
Fogyasszuk az ételeket nyugodtan, de az ebéd, vagy a vacsora befejezése után most ne az asztalnál sziesztázzunk. Hadd torkoskodjon más is!

(Forrás: Magyar Turizmus Zrt.)


Aki nem akar lemaradni a lehetőségről, még mindig találhat ajánlatokat, hiszen a csatlakozó éttermek száma tegnap vált véglegessé. A friss lista szerint 2013-ban 838 étterem csatlakozott az akcióhoz.

Akik korábban kezdik és akik kitolják

Szép számmal akadnak olyan vendéglátóhelyek is, amelyek korábban (már holnap) kezdik, vagy később (leginkább vasárnap) fejezik be a Torkos Csütörtököt, azaz meghosszabbítják az elvileg egynapos akciót.

Aki lemarad csütörtökön vagy nem tudott időt szakítani az idei előrehozott Farsangi Torkos Csütörtökre, esetleg épp ellenkezőleg, nem tud betelni vele, a következő éttermekhez, kávézókhoz, bisztrókhoz, cukrászdához fordulhat:

A TORKOS CSÜTÖRTÖK HOSSZABBÍTÓI - KATTINTS IDE A LISTÁHOZ

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szervező magyar Turizmus Zrt. ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy mindenképpen keressük fel az éttermet a részletek tekintetében, hiszen a hoszabbítás nem a Torkos Csütörtök akció szabályait követi, attól eltérhet, illetve minden vendéglátó hely más-más napokon hosszabbít. Van olyan is, aki mindjárt három csütörtökre növelte a kedvezményes napok számát.

Szállodák is akcióznak

Január 31. és február 3. között ajándékok, kedvezmények várnak minden torkoskodót egy igazi télűző hosszú hétvégével 100 hazai szálláshelyen. A 750 étterem mellett több tucat szálloda, panzió és magánszállás kínál hosszú hétvégéket, torkos csomagokat, extra fürdőjegyet és kedvezményes szobaárakat.


A szálláshelyi akció célja a belföldi szálláshelyek vendégforgalmának növelése és a SZÉP kártya szálláshelyi felhasználásának ösztönzése. Jelenleg több tucat szálláshely kedvezményes ajánlatai között lehet válogatni. A kezdeményezéshez mindazon szálláshelyek csatlakozhattak, amelyek vállalják, hogy a Torkos Csütörtököt követő "hosszú hétvégére" speciális, kedvezményes ajánlatokat dolgoznak ki.

Minden szálláshely mást és mást talált ki, van, aki ajándék vacsorával kedveskedik, van, ahol a szoba árát fogyaszthatjuk le az étteremben, sok helyen 10-50 százalékos kedvezménnyel szállhatunk meg.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 29. vasárnap
Magdolna
21. hét
Május 29.
Hősök napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 28. 19:25