18 °C Budapest

Százezrekkel kereshetsz többet, ha ilyen inget viselsz

Pénzcentrum
2013. január 19. 08:03

Amikor hétfő reggel bemegyünk dolgozni, érdemes megfigyelnünk, milyen inget viselnek férfi kollégáink! Kevesen gondolnák, hogy a rózsaszín lehet az igazi nyertes.

Friss kutatások szerint azok a férfiak, akik rózsaszín inget viselnek munkahelyükön, többet keresnek és képzettebbek, mint azok, akik a olyan hagyományos színeket választanak, mint a fehér, vagy a kék. Amerikai kutatók azt is megállapították, hogy a pink inget viselő férfiak nagyobb valószínűséggel kapnak bókokat a női kollégáktól, sőt, magabiztosabban viselkednek az irodában. A pénz nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy a rózsaszín ing éves szinten akár 300 ezer forinttal magasabb fizetéssel is járhat.

Az 1500 fő megkérdezésével végzett felmérés kimutatta azt is, hogy négyből egy férfi vonzóbbnak érzi magát, ha rózsaszínt hord, a lila szín kedvelői pedig kifejezetten hajlamosabbak az irodai románcokra.

Stephanie Thiers-Ratcliffe, a kutatást közreadó Amerikai Pamutszövetség (Cotton Council) marketing menedzsere a felmérés kapcsán úgy fogalmazott: "Beszédes az, hogy ki milyen színt kedvel, milyen színű ruhát hord munkahelyén. A rózsaszín korábban meglehetősen kevés férfi viselte, manapság azonban egyre többen vannak, akik nem félnek kísérletezni a világos színekkel. Sok munkahelyen - különösen az irodákban - komoly öltözködési előírások vannak, ez azonban nem jelenti azt, hogy ruházatunknak unalmasnak is kell lennie."

A zöld nem túl sikeres

A felmérés azt is kimutatta, hogy azok, akik zöld tónusú ruhákat hordanak, gyakrabban késnek el munkahelyükről, a fehér ingesek viszont kimondottan pontosnak mondhatók. Ha előléptetést szeretnénk kiharcolni, érdemes beszerezni egy-két lila inget.

Kissé talán meglepően hangozhat, hogy 100-ból 42 férfi saját maga vasalja az ingeit, negyedüknek a felesége vagy barátnője végzi ezt a házimunkát.

Most akár rózsaszín inget is vehetünk, olcsón

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A karácsony előttihez hasonlóan magas forgalom tapasztalható több budapesti bevásárlóközpontban. A 2013-as leárazások látványosan nagy forgalmat generáltak eddig, a vevők szívesen költik a pénzüket az akciós termékekre.

Forrásaink szerint ugyanakkor a hónap első napjainak, hétvégéinek sikere annak is tulajdonítható, hogy sokan a januári fizetésnap után indultak vásárolni, a hónap közepére-végére viszont elfogytak az erre szánt összegek. Ezzel együtt az is borítékolható, hogy február elején ismét megélénkül a vásárlási kedv. A kereskedők többsége úgy számol, hogy minél tovább, akár március végéig is kinyújtja a leértékelési szezont, akár úgy is, hogy már csak egy-egy polcot tud megtölteni a vevőcsalogató akciós termékekkel.


A korábbi leértékelési hullámokkal ellentétben idén sok olyan üzlet volt, amely nem fokozatosan növelte az árcsökkentés arányát hanem már január elején 50-70 százalékos kedvezményekkel nyitott. Egy, a piacot jól ismerő informátorunk szerint nem egy ilyen boltnál előfordult, hogy az akciók előtti napokban kissé felpumpálták az árakat, így kozmetikázták a leértékeléseket. A kereskedők gyakorlatilag rákényszerülnek arra, hogy jóval alacsonyabb áron adják termékeiket, vagy legalábbis azok egy részét. Legtöbbjüknek nincs más választása, olcsóbban kell adni az árut, ha meg akar szabadulni készleteitől, a vevők pedig elvárják az árengedményeket.

A bevásárlóközpontokban ezekben a hetekben kimondottan jó áron öltözhetünk fel a tél hátralevő részére, de akár a tavaszi szezonra is vásárolhatunk. Jelentősen olcsóbbak most a kabátok, a cipők, bakancsok, csizmák, de akár alsóneműt, nadrágokat, ingeket is jó áron szerezhetünk be.

HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?