3 °C Budapest

A magyar üzletlánc tragédiája: mindennek vége - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. december 24. 16:38

A Bricostore dolgozók számára biztosan szomorú az idei karácsony. Megszámláltattak ugyanis az áruházlánc napjai Magyarországon: egészen pontosan 7 nap van hátra a barkácslánc működéséből. A nyugdíjasok viszont örülhetnek, hiszen hivatalosan is bejelentették a nyugdíjemelést. Ez és sok más téma a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei között (a teljes írás elolvasásához kattints a címekre).

A magyar áruházlánc tragédiája: mindennek vége
Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Gyomormérgezést is okozhat a karácsonyi menü
A karácsonyi ebéd vagy vacsora mindig központi szerepet játszik a család életében. Ahhoz, hogy a közös ünneplés a legtökéletesebben sikerüljön, és betegség nélkül teljenek el az ünnepek, érdemes pár alapszabályt betartanunk a biztonságos ételkészítéshez.

Pillanatok alatt leéghet a karácsonyfád: itt a bizonyíték + videó
Kivilágított karácsonyfa nélkül kevesen tudják elképzelni a karácsonyt. A gyerekek imádják a csillagszórót, a gyertyalángot, ami csodás hangulatot, ünnepi pillanatokat varázsol az otthonokba. A karácsonyfa és a gyertya kombinációja viszont kifejezetten veszélyes.
Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Sorban állnak a lapostévéért, pedig ha ezt tudnák...
Hitelből karácsony? Ha boldogságot nem is, a család közös ajándékát meg lehet kölcsönből vásárolni. De még a 0 százalékos hiteleknek is vannak veszélyei, amelyekre érdemes odafigyelni a vásárlás megtervezésekor. Mit jelent a 0 százalékos THM, és mikor éri meg áruhitelre vásárolni?

Pénz kell karácsonyig? Itt vannak a bankok legjobb ajánlatai
Néhány kivételtől eltekintve nem sokat változott a személyi kölcsönök piaca utolsó körképünk óta. A legkedvezőbb ajánlatok leheletnyivel a 20 százalékos THM szint alatt igényelhetőek azok számára, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. Akinek pénz kell, most találhat kedvező ajánlatot.

Ezt fontos tudnod, mielőtt hitelt vennél fel
Nem csak a lapostévé vásárlásához igényelhető kölcsönök népszerűek az év végi időszakban: a személyi kölcsönök, a folyószámlahitelek és a hitelkártyák is segítséget jelenthetnek, de használatukhoz alapos körültekintés szükséges. Összeszedtük, mihez érdemes nyúlni, ha pénzre van szükségünk.

Itt a döntés! Az élettársi kapcsolat is szent és sérthetetlen
Alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az Alkotmánybíróság mai nyilvános ülésen kihirdetett határozatában a család fogalmának a családok védelméről szóló törvényben foglalt meghatározását, valamint a törvénynek azt a rendelkezését is, amely a törvényes öröklésnek a Polgári Törvénykönyvben (Ptk.) szabályozott rendjével ellentmondásban lévő előírásokat tartalmazott.

Bejelentették a nyugdíjemelést!
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Idősügyi Tanács ülésén beszámolt arról, hogy az Országgyűlés megszavazta a nyugdíjak 5,2 százalékos emelését, ami nem csak azokat érintik, akik korhatár szerinti nyugdíjasok, hanem akik korhatár előtt, vagy különböző okkal járadékban részesülnek.

Oláh Gergő nyereményét milliókkal egészítheti ki az állam
Oláh Gergő, az X-Faktor nyertesének legnagyobb vágya, hogy családjával karancslapujtői albérletből végre saját családi házba költözzenek. Ennek szinte biztosan nem lesz akadálya, ha a műsorban szerzett nyereményét okosan fekteti be és a teljes összeg mellé a legmegfelelőbb hitelt választja. A Pénzcentrum.hu ebben segít, eddigi elemzéseink legjobb ötleteivel.

Nagyon fontos információ az NGM-től! Százezreket érint
Csütörtökig volt idejük az evás vállalkozásoknak, hogy átgondolják, jövőre áttérnek-e a kisadózók tételes adójára (kata). A döntés előtti utolsó pillanatban egy, az adószakértőket is megosztó, fontos kérdésben fejtette ki szakmai véleményét a Pénzcentrum.hu érdeklődésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Itt az 1 millió forintos karácsonyi ajándék családok ezreinek
Két év alatt 1 millió 764 ezer forintot is veszíthettek azok a háromgyermekes mozaik családok, amelyekben az apa és az anya nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él. Az adóhatóság és a nemzetgazdasági tárca értelmezése szerint ugyanis a közösen nevelt gyermekek után csak akkor jár az emelt összegű, kedvezményezett eltartottanként 33 ezer forintos adókedvezmény, ha a szülők házastársak.

Tízezrekkel kereshetsz többet jövőre: az utolsó esély
Havonta több tízezer forintot nyerhetnek az egyéni vállalkozások azzal, ha a jövő évtől áttérnek a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata). A minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése is hozzájárul ahhoz, hogy több százezer egyéni vállalkozót áttereljen a kata hatálya alá, a körükben szinte garantált a kisadó sikere.

Erre nagyon figyelj a katánál, sokat nyerhetsz vele!
A munkaviszonyos foglalkoztatástól való elhatárolás a legfontosabb kérdés a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) választásakor. Könnyen megjósolható, hogy az adóhatóságnak az elkövetkező években kiemelt feladata lesz annak vizsgálata, hogy a kisadózó vállalkozásokkal kötött szerződések valójában nem munkaviszonyt lepleznek-e.

Ismét terjed egy netes átverés: itt az új trükk
Többször foglalkoztunk azzal az elmúlt hetekben, hogy az idei év egyfajta áttörést hozhat a netes vásárlások tekintetében Magyarországon. Valószínűleg soha nem vásároltak még ennyi ajándékot a világhálón, mint 2012-ben, sőt, a netes vásárlás az utolsó napokban sem áll le (ráadásul a januári leértékelések az online boltokat is érintik majd). Az ünnepi időszakban is érdemes fokozottan odafigyelni netes fizetéseinknél, hogy elkerüljük azt, hogy csalók áldozataivá váljunk.

Felpumpált csirkét adtak a gyorsétteremben: mi is félhetünk?
Hormonokkal, gyógyszerekkel teletömött baromfihús kerülhetett kínai gyorséttermekben evő emberek tányérjára. Az ilyen hús fogyasztása komoly betegségeket okozhat, így felmerül a kérdés: hasonló eset nálunk nem történhet?

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. december 9. 12:17
Bill Miller nemzedéke kiemelkedő alapkezelője volt. Zászlóshajó alapja, a Legg Mason Value Trust tiz...
MEDIA1  |  2022. december 9. 11:17
Egy álláskereső portálon keres teljes munkaidőre újságíró-hírkesztőt az Indamedia legnagyobb lapja,...
KonyhaKontrolling  |  2022. december 9. 07:45
A demokratikus országok (és a felszínen az autoriter országok is) rengeteg erőforrást fordítanak a k...
Bankmonitor  |  2022. december 9. 07:16
Rekordmértékű nyugdíjemelés várható 2023 januárban. A Bankmonitor számításai szerint az átlagnyugdíj...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30