16 °C Budapest

A magyar üzletlánc tragédiája: mindennek vége - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. december 24. 16:38

A Bricostore dolgozók számára biztosan szomorú az idei karácsony. Megszámláltattak ugyanis az áruházlánc napjai Magyarországon: egészen pontosan 7 nap van hátra a barkácslánc működéséből. A nyugdíjasok viszont örülhetnek, hiszen hivatalosan is bejelentették a nyugdíjemelést. Ez és sok más téma a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei között (a teljes írás elolvasásához kattints a címekre).

A magyar áruházlánc tragédiája: mindennek vége
Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Gyomormérgezést is okozhat a karácsonyi menü
A karácsonyi ebéd vagy vacsora mindig központi szerepet játszik a család életében. Ahhoz, hogy a közös ünneplés a legtökéletesebben sikerüljön, és betegség nélkül teljenek el az ünnepek, érdemes pár alapszabályt betartanunk a biztonságos ételkészítéshez.

Pillanatok alatt leéghet a karácsonyfád: itt a bizonyíték + videó
Kivilágított karácsonyfa nélkül kevesen tudják elképzelni a karácsonyt. A gyerekek imádják a csillagszórót, a gyertyalángot, ami csodás hangulatot, ünnepi pillanatokat varázsol az otthonokba. A karácsonyfa és a gyertya kombinációja viszont kifejezetten veszélyes.
Körvonalazódni látszik a Bricostore barkácslánc kivonulásának menetrendje. Az biztos, hogy december 31-e után már egyetlen magyarországi üzletüket sem találjuk majd nyitva.

Sorban állnak a lapostévéért, pedig ha ezt tudnák...
Hitelből karácsony? Ha boldogságot nem is, a család közös ajándékát meg lehet kölcsönből vásárolni. De még a 0 százalékos hiteleknek is vannak veszélyei, amelyekre érdemes odafigyelni a vásárlás megtervezésekor. Mit jelent a 0 százalékos THM, és mikor éri meg áruhitelre vásárolni?

Pénz kell karácsonyig? Itt vannak a bankok legjobb ajánlatai
Néhány kivételtől eltekintve nem sokat változott a személyi kölcsönök piaca utolsó körképünk óta. A legkedvezőbb ajánlatok leheletnyivel a 20 százalékos THM szint alatt igényelhetőek azok számára, akik nettó 250 ezer forint felett keresnek. Akinek pénz kell, most találhat kedvező ajánlatot.

Ezt fontos tudnod, mielőtt hitelt vennél fel
Nem csak a lapostévé vásárlásához igényelhető kölcsönök népszerűek az év végi időszakban: a személyi kölcsönök, a folyószámlahitelek és a hitelkártyák is segítséget jelenthetnek, de használatukhoz alapos körültekintés szükséges. Összeszedtük, mihez érdemes nyúlni, ha pénzre van szükségünk.

Itt a döntés! Az élettársi kapcsolat is szent és sérthetetlen
Alaptörvény-ellenesnek nyilvánította és megsemmisítette az Alkotmánybíróság mai nyilvános ülésen kihirdetett határozatában a család fogalmának a családok védelméről szóló törvényben foglalt meghatározását, valamint a törvénynek azt a rendelkezését is, amely a törvényes öröklésnek a Polgári Törvénykönyvben (Ptk.) szabályozott rendjével ellentmondásban lévő előírásokat tartalmazott.

Bejelentették a nyugdíjemelést!
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Idősügyi Tanács ülésén beszámolt arról, hogy az Országgyűlés megszavazta a nyugdíjak 5,2 százalékos emelését, ami nem csak azokat érintik, akik korhatár szerinti nyugdíjasok, hanem akik korhatár előtt, vagy különböző okkal járadékban részesülnek.

Oláh Gergő nyereményét milliókkal egészítheti ki az állam
Oláh Gergő, az X-Faktor nyertesének legnagyobb vágya, hogy családjával karancslapujtői albérletből végre saját családi házba költözzenek. Ennek szinte biztosan nem lesz akadálya, ha a műsorban szerzett nyereményét okosan fekteti be és a teljes összeg mellé a legmegfelelőbb hitelt választja. A Pénzcentrum.hu ebben segít, eddigi elemzéseink legjobb ötleteivel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nagyon fontos információ az NGM-től! Százezreket érint
Csütörtökig volt idejük az evás vállalkozásoknak, hogy átgondolják, jövőre áttérnek-e a kisadózók tételes adójára (kata). A döntés előtti utolsó pillanatban egy, az adószakértőket is megosztó, fontos kérdésben fejtette ki szakmai véleményét a Pénzcentrum.hu érdeklődésére a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Itt az 1 millió forintos karácsonyi ajándék családok ezreinek
Két év alatt 1 millió 764 ezer forintot is veszíthettek azok a háromgyermekes mozaik családok, amelyekben az apa és az anya nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él. Az adóhatóság és a nemzetgazdasági tárca értelmezése szerint ugyanis a közösen nevelt gyermekek után csak akkor jár az emelt összegű, kedvezményezett eltartottanként 33 ezer forintos adókedvezmény, ha a szülők házastársak.

Tízezrekkel kereshetsz többet jövőre: az utolsó esély
Havonta több tízezer forintot nyerhetnek az egyéni vállalkozások azzal, ha a jövő évtől áttérnek a kisadózó vállalkozások tételes adójára (kata). A minimálbér, illetve a garantált bérminimum emelkedése is hozzájárul ahhoz, hogy több százezer egyéni vállalkozót áttereljen a kata hatálya alá, a körükben szinte garantált a kisadó sikere.

Erre nagyon figyelj a katánál, sokat nyerhetsz vele!
A munkaviszonyos foglalkoztatástól való elhatárolás a legfontosabb kérdés a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) választásakor. Könnyen megjósolható, hogy az adóhatóságnak az elkövetkező években kiemelt feladata lesz annak vizsgálata, hogy a kisadózó vállalkozásokkal kötött szerződések valójában nem munkaviszonyt lepleznek-e.

Ismét terjed egy netes átverés: itt az új trükk
Többször foglalkoztunk azzal az elmúlt hetekben, hogy az idei év egyfajta áttörést hozhat a netes vásárlások tekintetében Magyarországon. Valószínűleg soha nem vásároltak még ennyi ajándékot a világhálón, mint 2012-ben, sőt, a netes vásárlás az utolsó napokban sem áll le (ráadásul a januári leértékelések az online boltokat is érintik majd). Az ünnepi időszakban is érdemes fokozottan odafigyelni netes fizetéseinknél, hogy elkerüljük azt, hogy csalók áldozataivá váljunk.

Felpumpált csirkét adtak a gyorsétteremben: mi is félhetünk?
Hormonokkal, gyógyszerekkel teletömött baromfihús kerülhetett kínai gyorséttermekben evő emberek tányérjára. Az ilyen hús fogyasztása komoly betegségeket okozhat, így felmerül a kérdés: hasonló eset nálunk nem történhet?

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm