Csúcsgázsit úszott össze idén Gyurta Dániel

Pénzcentrum
2012. december 23. 13:01

Több mint 63 millió forintot "úszott össze" az idén Gyurta Dániel, olimpiai bajnok sportolónk. Ennél tizmillió forinttal többel gazdagodott másik világklasszis úszónk, Hosszú Katinka, holott az ötkarikás játékokon a 4. hely volt a legjobb eredménye - írja a Blikk. A magyarországi munkavállalók a január-október közötti időszakban havonta bruttó 219 500 forintot kerestek átlagosan, ez éves szinten összesen 2,6-2,7 millió forintot jelent.

A legfontosabb versenyekre összpontosította az erejét idén Gyurta Dániel, és a fő számára, a 200 méteres mellúszásra helyezte a hangsúlyt, amelyben verhetetlennek bizonyult. Győzelmi sorozatát a debreceni normál medencés Eb-n kezdte, s ezen kívül a vegyes váltóval is szerzett egy harmadik helyet - így 1,625 millió forinttal gazdagodott.

A londoni olimpián világcsúccsal diadalmaskodott kedvenc távján, emellett egy 4., illetve a váltóval egy 5. helyet is szerzett, az eredményekért 58 millió forintos állami jutalmat vehetett át. A decemberi isztambuli rövid pályás vb-n újra megmutatta a nemzetközi mezőnynek, hogy ő a legjobb. Aranyérméért 2,5 millió forintos prémium jár majd neki, és a nemzetközi szövetségtől kap még 5 ezer dollárt (1,1 millió Ft-ot). A világklasszis sportoló összesen 63 millió 225 ezer forintot kasszírozott - számolt be a Blikk.

- Keményen megdolgoztam ezért a pénzért, semmiképpen sem akarom elszórni - mondta Gyurta. - Befektetéseken gondolkodom, de hogy milyen lehetőséget választok, arról egyelőre nem döntöttem.

Nem remekelt az olimpián, mégis összesen 73 millió forintot kasszírozott idén Hosszú Katinka. A legtöbbet a Világkupa hozott a konyhájára, ahol 39 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzmedált szerzett. Ezzel megnyerte a sorozatot, amit összesen 37 millió forinttal honorált a nemzetközi szövetség. Ugyan a nyári londoni ötkarikás játékokon nem sikerült felállnia a dobogóra, az elért 4. és 8. helyezésekért 17 millió forint jár neki.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A májusi debreceni Európa-bajnokságon három arany- és egy ezüstérmet gyűjtött, ezért a hatályos kormányrendelet szerint 4 millió 313 ezer forintot kap az illetékes minisztériumtól. A novemberi rövid pályás Eb-n háromszor elsőként, egyszer másodikként csapott célba, ezért összesen 3,75 millió forint illeti meg a hazai és külföldi prémiumokból. A múlt héten rendezett rövid pályás világbajnokságon két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet akasztottak a nyakába, amelyeknek köszönhetően további 11,4 millió ütötte a markát. Az egész szezonban tehát 73,463 millió forintot keresett Hosszú Katinka.

- Lesz mire költeni a pénzt, hiszen Budapestre költözöm Bajáról - árulta el Hosszú. - Szeretnék lakást venni valahol a Komjádi uszoda közelében. Nem feltétlenül újra vágyom, régi építésűvel is beérem. Emellett biztosan marad még az összegből, azt tartalékolom a későbbiekre.

HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2023.02.06 07:49
Kell-e tudás? És hogy szerezzük meg? És a gyerekeinknek hogyan adjuk át, ha bennünk megvan? Pláne, h...
hrdoktor  |  2023.02.06 06:28
A C-vitamin a legelső, legismertebb, legnépszerűbb táplálékkiegészítő, amely szinte minden család há...
legacykft  |  2023.02.03 17:49
A cégalapítók egyik legnagyobb kihívása, mikor a vállalat életében elérkezik az ügyvezetői szék átad...
perfekt  |  2023.02.03 09:59
A cikksorozat első részében áttekintettük a társaságiadó-információkat tartalmazó jelentés összeállí...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?