24 °C Budapest

Mennyit kapunk a pénzünkért?

Pénzcentrum
2007. november 5. 16:00

Az idei év kilencedik havában a háztartások számára kínált forintbetétek átlagos kamata mérséklődött, éven belüli időtávon az euróbetétek hozama ezzel ellentétes mozgást mutatott - derül ki a Magyar Nemzeti Bank legfrissebb adataiból.

Háztartások

A háztartásoknak kínált, forintban denominált, látra szóló és folyószámlabetétek átlagos kamatlába az idei év szeptemberében 2,81 százalékot tett ki. Az ugyanilyen típusú, de euróban denominált betétek átlagos kamatlába kilencedik hónapban 1 százalékos volt.

A forintban denominált lekötött betétek kamata mind éven belül, mind pedig éven túl csökkent az előző hónaphoz képest, míg az éven belül lekötött euróbetétek hozama emelkedett.


A kamatadó évfordulóján, augusztusban megugrott az új szerződések állománya a felszabaduló pénzösszegek révén, ez azonban szeptemberben már visszatért a "rendes kerékvágásba".Vállalkozások

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A vállalkozások látra szóló és folyószámlabetéteinek átlagos kamatlába hasonlóan alakult a háztartások esetében tapasztaltakhoz.


A vállalkozások lekötött betéteinek esetében éven belüli időtávon csupán minimális változás történt, a forintbetétek kamatlába emelkedett, 7,13 százalékra, míg az euróban denominált betéteknél csökkenés volt tapasztalható, 3,81 százalékra. Az éven túl lekötött (forint)betétek esetében szintén csökkent a kamatláb, így szeptemberben 6,77 százalékot tett ki.


Az új látra szóló és folyószűmlabetét-szerződések értéke mindkét devizanemben csökkent. Éven túli lejárat esetében a forintbetét-szerződések értéke jelentős mértékben emelkedett, míg az euróban denominált betétek esetében jelentős mértékű visszaesést könyvelhettek el.


PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. május 22. 12:05
Tizenhárom évig tartott a féktelen fesztivál a tőzsdéken és úgy általában az egész világgazdaságban....
Holdblog  |  2022. május 22. 07:01
Archívumunkból (2018) Spin-off A vállalati tranzakciók különös világot képviselnek. A tanácsadók és...
MEDIA1  |  2022. május 20. 20:36
Az ország egyik leggazdagabb vállalkozójához köthető Rádió 1 hálózat egy hét alatt egyszerre 6 pénzü...
MNB Intézet  |  2022. május 20. 10:46
Környezeti kérdések az egyik legszélesebb látókörű magyar közgazdász gondolatainak tükrében. Miképp...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?