2018. március 21. szerda Benedek

Robbantott az Aldi: több mint 300 ezret lehet keresni a diszkontban

A kereskedelemben is tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt tavaly a legtöbb multi emelt a béreken. Ugyanakkor nem csak a fizetés mértéke változott, hanem az is, hogy egyre gyakrabban nyíltan vállalják, pontosan mennyi pénzt is fizetnek majd leendő munkavállalóiknak. Az Aldinál több mint 300 ezres fizetés várja a dolgozókat.

Dermesztő a munkaerőhiány a kereskedelemben is, így kénytelenek folyamatosan emelni a béreket a boltos vállalkozások is. Most az Aldi lépett, nem is kicsit. Friss hirdetménye sokkal részletesebben mutatja be a kereseti lehetőségeket, mint korábban, bizonyára ez nem írható a véletlen számlájára.

Feltehetően a cég is számol azzal, hogy a magas foglalkoztatási szint és a már említett nem csekély súlyú munkaerőhiány mellett egyik oldalról vigyázni kell, nehogy elcsábuljanak a dolgozók a szomszéd boltba. Másik oldalról azért a versenytársak dolgozói is adhatnak némi munkaerő pótlást, tehát semmiképpen nem lehet alább adni a bért, mint régen. És a feljebbnek magasabban kell lennie.

Az Aldi 25, 30 és 35 órás részmunkaidős foglalkoztatásokat kínál, a nyolc órára vetített kereseti lehetőségek országosan azonosak. Óriási elmozdulás ugyanakkor a nyilvános információk alapján, hogy megjelöl kezdő fizetéseket (korábban ilyet nem tett), az eladó munkakörben ez nyolc órára számítva 272 ezer forint, de 10 év munkaviszony után (nem mondja, hogy nála eltöltött munkaviszony kell) ezek a pénzek megugranak. Tehát gyakorlott eladókat keres és ezt meg is akarja fizetni.

Így a nyolc órára számított havi bruttó fizetés 352 ezer forint lesz a diszkontláncnál.

Egyelőre ezzel pedig piacvezető az Aldi az élelmiszeres láncok között, a nyilvános információk alapján. Ehhez a pénzhez hozzájön a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően lehet tízezer forint alatt, vagy felett néhány ezer forinttal. Ez bizony olyan 365 ezer forint körüli javadalmazást is jelenthet, amihez még további más juttatások is jöhetnek.

Az Aldi így 15 százalék körül mozgó emelést adott az eladóknak. Az árufeltöltőknél úgy látszik jobban áll a cég, mert ott csak 10 százalék körüli az emelés, a nyolc órára vetített kereseti lehetőség 250 ezer forint körül jár, de itt is vannak még egyéb juttatások is.

Folyamatosan keresnek embert

Korábban már megírtuk, hogy a Lidl bolti dolgozói a fővárosban 268, vidéken 247 ezer forintban reménykedhetnek (nyolc órára vetítve). Jelenleg 200 ezer forint körül van a szektorban dolgozó fizikai munkások havi bruttó átlagkeresete, tehát elmondható, hogy a Lidl átlagon felüli fizetést ad.

Egy tescós áruházi dolgozó pedig  220-240 ezer forint közötti összeget is megkereshet, miután a cég a havi bérminimumot 2017 szeptember 1-től bruttó 179 000 forintra emelte. Rengeteg pénztárost és bolti eladót keresett a cég tavaly év végén az ország különböző pontján. Az első hat hónapban a fizetés általában bruttó 171800 forint, utána ezt automatikusan 179000 forintra emelik.

A túlórákkal és a műszakpótlékkal együtt összesen havonta bruttó 193614 forintot fizetnek a tescónál, plusz ehhez jön még nettó 12 ezer forint értékben cafeteria.

Hat hónap után egyébként a Tesco dolgozói 10 százalékos vásárlási kedvezményt is kapnak. Azonban bizonyos településeken többet fizetnek. Albertirsán például ugyanebben a munkakörben bruttó 199614 forintot fizetnek. Győrben és Budapesten viszont ugyanezen munkakörben már bruttó 209614 forintot lehet hazavinni.

A vállalattól megtudtuk, a tízezres különbségek oka az úgynevezett területi Alapú Bérkiegészítés bevezetése. Erre azért volt szükség, hogy a béreket "a magyar munkaerőpiac adottságaihoz igazítsuk - az átlagbér Pest megyében, Budapesten, Győrben magasabb, mint az ország más területein" - írták megkeresésünkre november végén.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

A te főnöködre igaz ez a 10 tulajdonság? Nagy baj, ha nem!
A távozó alkalmazott a vezetőt, és nem a céget hagyja el.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

03.22-03.31
Országos

Spar

03.22-03.31
Országos

Lidl

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.22-03.28
Országos

Aldi

03.16-03.21
Országos

Lidl

03.14-03.21
Országos

Tesco

03.14-03.21
Országos

Auchan

03.14-03.21
Országos

  Ajánlatunk