2018. október 16. kedd Gál
HR Centrum

Kiderült: ennyit lehet keresni benzinkutasként egy pesti Mol kúton


Országszerte keresnek embereket töltőállomás kezelő - shop eladó munkakörbe. Kíváncsiak voltunk, mégis milyen követeleményeknek kell megfelelniük a jelentkezőknek és mennyi fizetést remélhet az, aki esetleg munkát vállalna valamelyik Mol benzinkúton.

Nem kell nyelvtudás, de még szakmai tapasztalat sem ahhoz, hogy valaki elhelyezkedjen egy benzinkúton töltőállomás kezelő - shop eladó munkakörben. Ez derül ki legalábbis a Profession.hu álláskereső portálon talált hirdetésekből.

Arról, hogy egy budapesti OMV kúton mennyit lehet keresni, májusban írtunk. Most arra voltunk kíváncsiak, milyen munkabért kínálnak a Mol benzinkutakon.

Nagy forgalmú VIII. kerületi Mol töltőállomás, shop eladó - kútkezelő munkakörbe keres kommunikatív munkatársat. Az ideális jelölt: barátságos, munkájára és környezetére igényes. Feladatkör: vásárlók kiszolgálása, vásárlói elégedettség növelése 12 órás műszakban. Amit kínálunk: rendezett munkajogi feltételek, kiváló munkakörülmények, beiskolázások, átképzések. Juttatás: alap + pótlékok + borravaló + jutalék

 - olvasható az egyik hirdetésben, amelyben a Kerepesi útra keresnek munkaerőt. A havi nettó fizetési keret 160 ezer forint.

Az Üllői úti egyik kútra is keresnek dolgozót, viszont a fizetés havi nettó 140 ezer forint, az egyéb juttatásokat tekintve pedig éves bónuszt, mozgóbért, cafeteriát és szakmai tréningeket említenek.

Vidéken jobb a fizetés

A celldömölki Mol töltőállomásra 8 órás munkarendbe várnak munkavállalókat töltőállomás-kezelő és shop eladó feladatok ellátására. A havi nettó fizetési keret 180 ezer forint, de a hirdetésben feltüntetik, hogy vannak még teljesítmény alapú plusz juttatások és a dolgozó számolhat még a borravalóval is.

Bakonygyepesen szintén havi 180 ezres fizetést kínálnak, igaz, itt már 12 órás munkarendben kell dolgozni. Viszont itt is van éves bónusz. Az M5-ös autópálya melletti, Kecskeméthez közeli Mol benzinkúton szintén havi nettó 180 ezret fizetnek, viszont itt elengedhetetlen a saját gépkocsi a munkába járáshoz. A pápai Mol kúton szintén havi nettó 180 ezres fizetésért keresnek embert.

Mind a pesti, mind a vidéki kutakon rendezett munkajogi feltételeket, kiváló munkakörülményeket ajánlanak, és a legtöbb helyen szakmai képzéseken is részt vehet majd a leendő munkavállaló a hirdetések szerint.

Mitől függ a bér?

Az, hogy a különböző kutakon különböző béreket fizetnek a munkavállalóknak, nem annyira meglepő. A Mol Nyrt. ugyanis több mint 400 töltőállomással rendelkezik Magyarországon, melyek üzemeltetését a Mol-lal szerződött partnerek saját vállalkozásban végzik. A töltőállomások üzemeltetése pályázat útján nyerhető el. A töltőállomás üzemeltetésében közreműködő munkavállalók a partner, mint munkáltató alkalmazásában állnak, felettük a munkáltatói jogokat a partner gyakorolja, nem a Mol.  Vagyis a partner maga határozza meg, mennyit fizet az alkalmazottaknak.

Október 1-jétől érvénybe léptek a módosuló adósságfék szabályok: az 5 évnél rövidebb kamatperiódusú vagy változó hitelkamatú jelzáloghitelek felvétele esetén a hitelfelvevő havi törlesztőrészleteinek összege nem haladhatja meg a rendszeres havi nettó jövedelme 25, illetve magasabb jövedelem esetén 30 százalékát. A legalább 5 éves, de 10 évnél rövidebb kamatperiódusú jelzáloghitelek esetében az arány a rendszeres havi nettó jövedelem 35, illetve 40 százaléka lehet. A legalább 10 éves kamatperiódusú, vagy a futamidő végéig fixált kamatozású forint jelzáloghiteleknél – a kisebb kamatkockázat miatt – nem módosul az 50, illetve 60 százalékos jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató, vagyis JTM-limit. Érdekelnek, most konkrétan milyen lakáshitel-ajánlatokkal vának a bankok? A Pénzcentrum lakáshitel kalkulátorával a magyar bankok lakossági hiteltermékeit hasonlíthatod össze, legyen szó lakásvásárlásról, építkezésről, felújításról, vagy épp szabad felhasználású jelzáloghitelről. Találd meg Te is a számodra legjobb konstrukciót

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Pörögnek a pesti bérletautomaták: kaszálnak az ügyeskedők is
Nagyon pörög az automatás jegyvásárlás, és ezzel együtt a bűnözés is megjelent a gépek környékén.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2018. 10. 15. 09:01
Mennyi az annyi?

A számítási hiba és annak javítása az elektronikus közbeszerzési rendszerben „Aki dolgozik...

laskainelli
2018. 10. 15. 08:28
A szexmentes házasság ellenszere

Sok pár küzd azzal, hogy elillant az életükből az intimitás, a szexualitás. Nincs pezsgés közöttük...

hrdoktor
2018. 10. 15. 07:34
Sok a dolga? Növelje hatékonyságát!

Mindenki ismeri azt az állapotot, amikor az egész napot munkával töltjük ugyan, de a dolgok mégsem...

coachyourself
2018. 10. 14. 10:37
A múltadon rágódsz, a jövőd miatt aggódsz?

Sokszor eszedbe jutott már, mi az amit másképp kellett volna csinálnod, hogy a jelenlegi életed...

schrammelivett
2018. 10. 14. 09:12
Befogadás és elengedés – Az élet ritmusa

    Mit veszünk magunkhoz a világból? Hogyan változtathatunk szokásainkon?  A légzés olyan...

legacykft
2018. 10. 12. 09:00
Működő csapatot akarsz, vagy elég egy kis szórakozás?

Az nem kérdés, hogy a szervezetek sikere egyértelműen összefügg a benne dolgozó csapatok sikerességével...

jobangel
2018. 10. 12. 06:00
Szexista robot választ az álláskeresők közül?

A robotinterjú előnyeiről HR-es körökben halljuk a „hivatalos”, már-már propagandába illő...

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk