2020. október 22. csütörtök Előd
HR Centrum

Így spórolnak a cégek a dolgozóikon: még a koronavírus sem riasztja vissza őket?


Egyre több multinacionális cég nyitja meg központjait Magyarországon, és hazánk a kínai vállalatoknak is vonzó befektetési cél. Ebből adódóan rengeteg itteni székhelyű cégnek van üzleti kapcsolata Kínával, kínai dolgozói, vagy ügyfelei. Így ezeknek a vállalkozásoknak gondot jelenthet, hogy a koronavírus járvány következtében nem ajánlott a beutazás a fertőzött tartományokba, főként Vuhanba, illetve a magánúton utazó dolgozók fokozott ellenőrzése is javallott óvintézkedés. Erre a helyzetre részleges megoldást jelenthet a virtuális eszközök nagyobb kihasználása: az online meetingek és konferenciák, melyeknek a fertőzés elkerülésén túl is számos előnyük van. 

Magyarország egyre vonzóbb befektetési cél a kínai vállalatoknak, miközben a két ország közötti együttműködés gyors ütemben fejlődik - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sanghajban, a második Kínai Nemzetközi Import Expó (CIIE) nyitónapján megrendezett magyar-kínai üzleti fórumon. Hazánk kilenc éve hirdetett keleti nyitást, azóta jelentősen fejlődtek a magyar-kínai kapcsolatok.

Már Magyarországon is több nemzetközi cég vezetett be óvintézkedéseket a koronavírus járvány miatt. A gödi Samsung gyárban ezen intézkedések része a fokozott fertőtlenítés a közös helyiségekben, valamint a folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítők kihelyezése. 

A Kínából érkező alkalmazottakat pedig, munkába állás előtt 14 napra karanténba helyezik.

A Nokia magyarországi gyárában is hasonló intézkedéseket vezettek be, egy hetes otthoni munkavégzésre kötelezték azokat a dolgozókat, akik a közelmúltben Kínában jártak. A a jelenlegi helyzetben a Nokia Budapest például nem küldi Kínába hivatalos útra a munkatársait, így az említett intézkedés a magánúton résztvevő kollégákra vonatkozik. A közlésük szerint a távmunka átlagos körülmények között is elterjedt gyakorlat a Nokiánál, ezért az érintett munkavállalóknak nem okoz kellemetlenséget.

Általánosságban elmondható, hogy a a kínai leányvállalattal is rendelkező multinacionális cégek lépéskényszerbe kerültek, például az Ikea, az Adidas vagy a Starbucks is bezárta kínai üzleteit vagy azoknak egy részét. Az IKEA a Kínában dolgozó 14 ezer alkalmazottját fizetett szabadságra küldte. A Volkswagen 3500 pekingi dolgozója két hétre home office-t kapott, azaz otthonról dolgozhat. A német cég felfüggesztette kínai üzleti útjait. 

Magyarországon a Kínai Vállalatok Magyarországi Egyesületébe olyan cégek tartoznak többek között, mint a Wanhua-Borsodchem Zrt., a China Railway Group Limited, a Huawei Technologies Hungary Kft, a ZTE Hungary Kft, CECZ KOZEP-EUROPAI KFT., Wink Group, Morgan Star Group, Air China, a BYD, CHC Navigation, Kínai Fejlesztési Bank, Wescast Hungary Autóipari Zrt., stb. De nem csak a magyarországi leányvállalattal rendelkező kínai cégeket, hanem minden olyan céget érinthet a koronavírus okozta nemzetközi szükségállapot, amelynek vannak üzleti kapcsolatai Kínában, vagy dolgozói, ügyfelei révén olyanokkal kerülhetnek kapcsolatba, akiknél fennáll a fertőzés veszélye.

Az otthoni munkavégzés, távmuka jó megoldást nyújt arra, hogy kvázi elszeparálja a dolgozókat, amíg le nem telik a lappangási idő, és ki nem derül, hogy észlelik-e magukon a tüneteket. Viszont a tárgyalások, konferenciák, meetingek lebonyolítása már olyan virtuális összekötő csatornát és szervezést kíván, ha utazás és személyes jelenlét nélkül, de mégis hasznosan akarják lebonyolítani azokat. 

Sok cég még mindig ragaszkodik a személyességhez, pedig rengeteg időt, erőforrást, költséget megspórolhatnának, ha élnének a technológia adta lehetőségekkel. Mert a virtuális meetingeknek számos más előnye is van azon túl, hogy elkerülhetünk vele egy esetleges koronavírus fertőzést.

Rugalmasság

Az internet a korában a digitális technológia képes "megszüntetni a távolságokat", a világ másik felével léphetünk kapcsolatba pillanatok alatt - írja az alexaworkspaces. Az online térben olyan termékek cserélhetnek gazdát akár magánszemélyek között is, akiket a fizikai távolság korábbi évtizedekben teljesen elszigetelt egymástól, nem is tudhattak volna a másik létezéséről. Ugyanígy van ez az üzleti világban: az internet olyan kapukat nyitott meg, amelyek korábban lehetetlenek lettek volna.

Természetesen ennek a rugalmasságnak ára is van, hiszen a kapcsolat megteremtésének lehetősége nem minden, gyakran az időzónák okozta különbségek miatt rettentő nehéz olyan időpontot egyeztetni egy konferenciára, amely megvalósítható, hiszen míg az egyik földrészen délután három óra van, addig egy másikon éjjel kettő. Viszont hogyha belegondolunk az előnyökbe, mint az utazással járó kellemetlenségek, hatalmas költségek, időveszteség, máris nem tűnik akkora áldozatnak, hogy éjjeli vagy hajnali időpontra szervezzenek meetingeket a cégek.

A termelékenység növelése

A személyes meetingekkel, tárgyalásokkal ellentétben a virtuális térben bonyolított megbeszéléseken az üzleti partnerek, ügyfelek, kollégák egyrészt időt spórolnak, másrészt energiát. Sokkal jobban képesek koncentráltak lenni, a tárgynál maradni, és a stressz szint is kisebb, mint mikor fizikailag is ott kell lenniük egy térben. 

A produktivitást növelheti, hogy sokkal felkészültebben ülhetnek le a képernyő elé a partnerek egy virtuális meetingen, hiszen míg személyesen, ha adatokat akarnak előhalászni a laptopukból, az kínos csendet, várkozást, feszültséget eredményezhet. Ráadásul nem mindig járnak a dolgozók a gépükkel a meetingekre, tehát ha valami az irodában maradt, arról nem lehet beszélni, nem lehet megmutatni. Ezzel szemben a virtuális megbeszélésen minden "kéznél van", azonnal előkereshető.

Költséghatékonyság

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyi költséget meg lehet spórolni, ha a meetingeket, konferenciákat a virtuális térben bonyolítják a cégek. Egyrészt az utazási költséggel eleve nem kell számolni, nem kell konferencia helyszínt bérelni, leszervezni a szállást, étkezést (a repiajándékokat), és még számos drága szolgáltatást igénybe venni. Ezen túl már a cégen belüli meetingek esetén is legalább időt spórolhatnak a dolgozók, azt pedig fordíthatják a feladataik elvégzésére, ami növeli a termelékenységet. 

Természetesen megvannak a virtuális meetingek hátrányai is: például a személytelenség gátja lehet a hatékonyság, ha a meeting célja nem csak az információátadás, hanem például a munkahelyi kapcsolatok erősítése is. Ezen túl persze felléphetnek bizonyos hibák, amelyek a lassú internetkapcsolatból, szakadozó wi-fijelből, vagy más technikai problémákból adódhatnak. 

Ez nehézkessé teheti a közös munkát.

Viszont egy olyan nemzetközi szükségállapot, mint a jelenlegi, amelyet a koronavírus terjedése okoz, rámutathat, hogy a virtualitás előnyeit nem csak akkor érdemes kihasználni, ha fertőzéstől tartunk. A technológia fejlettség adta lehetőségeket érdemes kihasználni akár a környezettudatosság jegyében is, nem is beszélve a költségcsökkentés előnyeiről.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
perfekt
2020. 10. 22. 10:36
A tagok, vezető tisztségviselők tartozásokért való felelőssége - 3.

A cikksorozat második részében a Cstv. 33/A[1].§-a alapján történő igényérvényesítéssel...

hrdoktor
2020. 10. 19. 09:51
Munkavégzés a menstruáció ideje alatt

Vannak nők, akiknél a menstruáció olyan erős tünetekkel jelentkezik, hogy akadályozza a munkavégzésüket...

legacykft
2020. 10. 16. 19:19
7 tipp, hogyan őrizd meg a belső békéd

Emlékszel még arra, amikor értetlenül hallgattad a felnőtteket a rohanó - őrült? - világról...

coachco
2020. 10. 16. 16:57
Mikor stoppoltál utoljára?

Nem tudom, a mai fiataloknak milyen arányban lehet stoppos élményük, közülük kik azok, akik még...

hrbonbon
2020. 10. 08. 13:45
A vezető tudatossága – amikor te magad vagy a megoldás egy problémára, és amit ez elárul rólad

Miért lettél vezető? James Bond kényszerített? Nem gondolom! Egy interjún a Megbízó regionális...

vezetoi-coaching
2020. 10. 06. 14:30
Konstruktív paranoia, avagy konstruktív konspirációs attitűd...

Miért van bennünk jó mélyen bedrótozva a negatív előítéletesség? Hogy többszörösen fáj...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

Praktiker

10.15-10.26
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó