8 °C Budapest

A magyar rapsztár luxusélete: miből futja minderre?

2015. július 13. 15:05

Autóparkjával vagánykodik Berki Krisztián haverja, a milliomos Dynamic. A rapper hobbija polgárpukkasztásnak ugyan tökéletes, befektetésnek már kevésbé.

Autóparkjával pózolt nemrég a Blikk kérésére Dynamic. A bulvárlap írása szerint a milliomos rapper szenvedélyesen rajong a jobbnál jobb kocsikért, s mivel a zenéből és más vállalkozásaiból hosszú évek munkájával alapozta meg finoman fogalmazva is stabil anyagi helyzetét, számára nem okoz gondot, hogy megvegye azt a kocsit, amelyik megtetszik neki.

Gyerekkoromban az volt az álmom, hogy egyszer gazdag és híres leszek. Azért akartam minél több pénzt, hogy a családommal együtt ne legyen soha gondunk az életben, és persze hogy bármit megvehessek magamnak. Nem tagadom, imádom az autókat. Legszívesebben mindennap vásárolnék egyet. Most nyolc van, de volt már ennél több is

- mondta Dynamic, aki életvezetési tanácsokkal is szolgált a fiataloknak:

Szeretném, ha egyszer példakép lehetnék a fiatalok számára. Azért is mutatom meg, hogy mim van, hogy mások is lássák: a sok munka meghozza a gyümölcsét

- fogalmazott a rapper.

Nos, abban Dynamicnek tökéletesen igaza van, hogy a kemény munka többnyire valóban meghozza gyümölcsét, autóparkja azonban mégsem a tudatos pénzügyi életvezetésről árulkodik. Tehát hiába mondja Csak a név számít c. számában, hogy "Csak a név számít meg a milliók a zsebben...", ezzel a pénzügyi "manőverrel" aligha szolgálhat példaként a - pénzügyileg amúgy is gyakran edukálatlan - fiatlaoknak.
A Pénzcentrum által megkérdezett szakértő szerint ugyanis az "előadóművész" járműparkja újkori értékének jelentős - nagyobb - részét már elvesztette, két jármű kivételével piaci értékük töredéke az újkori áraiknak. A bulvárlap szerint az autók újonnan 100 millióba kerültek, de jelenleg maximum 64 millió forintot érhetnek. Szakértőnk szerint azonban ez túlzás,

jó, ha most 50 millióért meg tudna szabadulni Dynamic az autóktól.

Tehát már csak az értékvesztés miatt is meglehetősen burzsuj hobbiról van szó, arról nem is beszélve, hogy az állandó költségek is jelentős terhet rónak a tulajdonosra - és itt most nem az üzemanyagra gondolunk. Egy átlag magyar már pusztán a kgfb-díjtól is falnak menne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A flotta fenntartása jelentős és állandó kiadással jár, már csak a "kötelező" tételeket figyelembe véve is - pl. teljesítményadó, felelősségbiztosítás. Utóbbi negyedévente meghaladhatja a 200 ezer forintot, de elérheti ennek a háromszorosát is, attól függően, hova vannak bejelentve a járművek, és melyik, mióta van a rapper birtokában

- tette hozzá a Pénzcentrum által megkérdezett szakértő.

Dynamic pazarló gépparkja:

  • Audi TT
  • BMW Z4
  • BMW 520D
  • BMW X4
  • Land Rover Discovery
  • Mini Cooper S
  • Merdeces SLC
  • Infiniti M30D
  • GSR 750 motor

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
hrdoktor  |  2024.04.09 12:06
„A nem az új igen” – olvashatjuk cikkek tucatjaiban. Nézzük, miért több ez, mint egy divatos életmód...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem