1 °C Budapest
Group of workers in aluminum plant, High angle view. Image taken in daylight with a Sony A7Rii (42 megapixels) and developed from raw.. This pictures were taken in Asas Aluminium Factory in Turkey with a special permission together with property release.

Már várják a mongol, kazah melósokat itthon: ennyit kereshetnek a boltokban, éttermekben, gyárakban

2021. december 9. 05:41

Ez év szeptembere óta összesen 86 különböző szakmában fogadhatnak magyar cégek külföldi, 3. országbeli munkaerőt meghatározott, szigorú feltételek között. Itt tehát óriási lehet a tényleges munkaerőhiány, éppen ezért megnéztük, mennyi ezekben a pozíciókban az átlagkereset, és mennyi a küldőországokban: megéri például Bosznia-Hercegovinából Magyarországra jönni hegeszteni? De utánajártunk annak is, mi csábíthatná haza a külföldön élő és dolgozó mintegy félmillió magyart: tényleg csak a magas fizetések? Vagy szükség lenne ezen kívül valami másra is?

Egy november végén megjelent cikkünkben számoltunk be részletesen arról, hogy 2021. szeptember 1-től egy kormányrendelet szerint lehetővé vált, hogy ellenőrzött módon és szigorú feltételek között, nem szomszédos harmadik országbeli munkavállalók átmeneti időre Magyarországra jöjjenek dolgozni. A magyar munkaerő-kölcsönző cégek számára megteremtették annak a lehetőségét, hogy szakképzett munkaerőt bocsássanak a magyar vállalatok rendelkezésére. Jöhetnek munkások a Belarusz Köztársaságból, Bosznia-Hercegovinából, az Észak-macedón Köztársaságból, a Fülöp-szigetekről, az Indonéz Köztársaságból, a Kazah Köztársaságból, Mongóliából, a Montenegrói Köztársaságból és a Vietnámi Szocialista Köztársaságból.

Mint ahogy azt a Magyar Munkaerő Kölcsönzők Országos Szövetségétől megtudtuk, azokban a szektorokban van igény a külföldi munkaerő felvételére, amelyek kevésbé automatizálhatóak, vagy a kézi munkaerő kiváltása jelentősebb beruházási igényelne, és csak nagyon hosszú távon térülne meg. A Magyar Közlöny 45. számában részletesen fel vannak sorolva azok a munkakörök, amelyekben engedélymentesen foglalkoztathatóak a harmadik országbeli állampolgárok. A 37 szakmához összesen 86 különböző tevékenységi kört sorol fel a rendelet. Érdemes ezeket közelebbről is megnézni, hiszen látványosan kirajzolódik belőlük a magyar jelen: Fizetések a hiányszakmákban

Intézményi takarítótól a szoftverfejlesztőig

A felsorolt munkakörökben tehát az a közös, hogy óriási hiány van a szakemberekből. Szinte mindegyik a termeléshez kapcsolódik, csupán elenyésző hányaduk valamilyen szolgáltatáshoz. Ez mondjuk érthető is, hiszen

nyilván egy kecskeméti útszéli csárdában egy kazah pincér viszonylag nehezen boldogulna, ha azt kérdezném tőle gyufatésztával szervírozzák-e a halászlevet?

Ettől függetlenül a pincér is az engedélyezett szakmák között van, ahogy a konyhai kisegítő, a szakács, a gyorséttermi és a bolti eladó, a bolti pénztáros, és a jegypénztáros is. Nagyobb részüket azonban az építőipar, a gyártás és az informatika területére várják: gépkezelőket, mérnököket, hegesztőket, targoncavezetőket, no és persze annyi informatikust, amennyi csak befér az országba.

Ide? Ennyiért?

Érdekes azt is megvizsgálni, mennyi az elérhető átlagfizetés Magyarországon ezekben a szakmákban. Az NFSZ, azaz a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat korábban évről évre közölte, mely szakmákban legmagasabbak az átlagbérek, ám egy ideje ez az adatközlés leállt, helyette a KSH által kiadott nemzetgazdasági ágakra lebontott bruttó, illetve nettó fizetések összegét tudtuk vizsgálni.

Itt megnéztük a fent már említett 86 FEOR számot, és azt jött ki, hogy ezen szakmák egyharmadában még mindig bruttó 300 ezer forint alatt van az átlagkereset, pontosabban volt az utolsó lezárt évben 2020-ban. A hiányszakmák közül az egyéb egyszerű építőipari foglalkozásúak keresnek a legrosszabbul, az bruttó bérük 194 194 forint (ami kb.130 ezer forintos nettót jelent). Nagyjából ugyanennyit visznek haza a konyhai kisegítők és az intézményi takarítók is.

Bruttó 200 és 300 ezer forint között keresnek ebből a kategóriából a kőművesek, a bolti eladók, a bútorasztalosok, a gipszkartonozók, aminek a nettója még mindig 200 ezer forint alatt van – nagy kérdés, hogy ezért a pénzért megéri-e otthagyni csapot-papot? (Persze mi csak a magyarországi átlagfizetésekből tudunk kiindulni, elképzelhető, hogy ennél magasabb bérrel toborozzák a külföldi munkavállalókat.)

Viszont van 20 olyan szakma, melyben a hazai bruttó átlag 500 ezer forint felett van: élelmiszer-ipari mérnök (534 276 forint), építészmérnök (559 086 forint), rendszergazda (578 814 forint), gépészmérnök (705 272 forint), szoftverfejlesztő (808 626 forint). Jól látszik már akár az  átlagfizetések mértékéből is, hogy leginkább mérnökökre és informatikusokra van égető szüksége az országnak, de persze nem elhanyagolható az építőipari szakmunkáshiány és a gépkezelőhiány mértéke sem.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Több fizetés, jobb körülmények

Több százezer, egyes becslések szerint félmillió magyar ember él és dolgozik jelenleg külföldön, ők nagyjából már azért megoldanák a munkaerőhiány kérdését. De vajon haza lehet őket valahogy csábítani? Az MMOSZ szerint magasabb bérekkel, konkrétan az EU-s egységes minimálbér lehet a megoldás, és úgy tűnik, nem tévednek sokat. De hogy arra mikor kerülhet sok, az most még nagy kérdés.

"Elsősorban betanított munkára jönnek Magyarországra dolgozni külföldi munkavállalók, szervezett kereteken belül, azaz munkaerőkölcsönzőkön keresztül. Akik pedig elmennek Magyarországról, azok a nyelveket beszélő, szakképzett, sőt jó szakmával rendelkező honfitársaink, tehát messze nem ugyanaz a két csoport képzettségi szintje. Ebből következik, hogy a bérszint is nagyon különbözik: egészen más bért céloznak meg az elmenők, és mást az ideérkezők. Sokan jönnek például kamionosnak, egészen jó fizetést is kapnak, ugyanakkor jellemzően az 1-2 éves szerződésük után, mely ideköti őket, tovább állnak még nyugatabbra, még magasabb bérért. Tegyük hozzá nem ritkán azután, hogy itt kitanulták magyar cégek költségén a szakmát, megszerezték a szükséges végzettségi szintet. Nem ritkán tranzitország neki Magyarország. Azt feltétlenül látni kell, hogy munkabérlenyomó hatása van ezeknek az ideérkező vendégmunkásoknak" - monda el a Pénzcentrumnak Kordás László munkaerőpiaci szakértő, a MASZSZ korábbi elnöke. Ugyanakkor a szakember szerint lenne itthon is elég szabad kéz:

a munkaerőpiaci tartalék még mindig több százezres, csupán még mindig nehéz hozzáférni ezekhez az emberekhez.

A tartós munkanélküliek visszavezetésekor más eszközökhöz kell nyúlni, esetükben a hagyományos toborzási formák nem működnek. Olyan speciális igényeik vannak, melyet az állami foglalkoztatási szolgálat nem tud kielégíteni. Külföldön például minden egyes tartós munkanélkülinek saját civil mentora van, aki nem csak a munkakeresésben, a felvételi eljárásban segíti személyre szabottan, de abban is óriási szerepe van, hogy meg is maradjon az illető a munkahelyén hosszú távon. Nyugat-Európában ezek már sikeres programok, hazánkban ezt még nem sikerült megvalósítani.

Kordás László szerint összességében nem sokkal olcsóbb külföldi munkaerőt alkalmazni, hiszen ők jellemzően ugyan könnyebben elérhetők, azonban sok esetben szállást is kell nekik biztosítani. Az európai minimálbérrel kapcsolatos felvetésről elmondta, hogy a javaslatot várhatóan az EU soron következő francia elnökség már elfogadja, jelenleg már az intézményközi egyeztetések zajlanak ez ügyben: az átlagkeresetek 50 százaléka lenne a kiindulópontja ezeknek a tárgyalásoknak, ezzel a béregyenlőtlenségeket érdemben lehetne csökkenteni. A bevezetés feltétele még, hogy a kollektív szerződéssel rendelkező munkavállalók aránya megközelítse a 80 százalékot - ez itthon jelenleg 20 százalék körül van.

Én úgy gondolom, ez a lépés elegendő lehet ahhoz is, hogy a most külföldön dolgozó magyarok hazajöjjenek, hiszen nem csak a bérek emelkednének ezáltal, de a munkafeltételek is sokkal kedvezőbbek lennének. Elégedettségi felméréseken folyamatosan az jön ki, hogy nem csak a fizetések, de a körülmények is kulcsfontosságúak a megtartásban

 - összegezte a szakember.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem