Címke: átlagfizetések magyarországon (20 cikk)

Pénzcentrum | 2019. október 29. 11:30

Kiderült: ezekben a szakmákban keresheted szénné magad most Magyarországon

Vegyesen alakultak az átlagfizetések az egyes szektorokban az egyes félévben. Az adatokból kitűnik, hogy a diplomások és a szellemi dolgozók húzzák fel a nagyátlagot. Ellenben érdekes, hogy bár hatalmas a bérverseny a nagy boltláncok között, összességében a kereskedelemben sokkalta rosszabbul lehet keresni, mint mondjuk egy hazai bányában. És az építőipar is hiába dübörög, a fizetéseken ez nemigen látszik.

Pénzcentrum | 2019. augusztus 27. 11:32

Eldobod az agyad: ezekben a szakmákban 60 ezer forinttal nőtt a fizu egy év alatt

Egyes szakmákban egyetlen év leforgása alatt bruttó 60 ezer forinttal nőtt a diplomás pályakezdők várható fizetése. Ami elsőre nagyon jól hangzik, ám ehhez érdemes azt is hozzátenni, hogy az igazán nagy fizetési magaslatok inkább a férfiaknak elérhetők, miközben a nők ugyanolyan végzettséggel, kezdőként sok esetben jóval kevesebb pénzre számíthatnak. Ezzel együtt is a friss Diplomás Pályakövető Rendszer inkább pozitív képet mutat a diplomások várható kezdő jövedelmét illetően, azok ugyanis mind a versenyszférában, mind a közszférában jócskán megnőttek egy év leforgása alatt.

Pénzcentrum | 2011. október 21. 10:25

Ennyivel keresnek többet nálunk a szlovákok és a csehek

Még mindig alacsonyabb a magyar átlagfizetés, mint Szlovákiában vagy Csehországban - derül ki egy friss felmérésből. Szinte mindegyik munkakörben lemaradnak a magyar munkavállalók.

Magyar Hírlap | 2011. május 3. 09:02

Régiós szinten is alacsonyak a magyar bérek

Közép-európai viszonylatban is igen alacsonynak számítanak a magyarországi átlagfizetések, még azoknál a vállalkozásoknál is, amelyek külföldi tulajdonban vannak - írja a Magyar Hírlap.