14 °C Budapest
Picture of adorable little boy having doctors appointment

450 ezres fizetéssel keres asszisztenst a rendelőbe: toboroz a gyermekgyógyászat Csernus Imréje

2021. augusztus 1. 15:05

Nem könnyű manapság jó szakembert találni - ez szinte az összes ágazatra érvényes Magyarországon. Éppen ezért egyre többen választják a toborzásnak azt a módját, hogy transzparensen kommunikálják ez elérhető béreket, azaz nincs több "versenyképes fizetés", helyette nyílt lapokkal játszanak. Így tett az egyik legismertebb magyar gyermekgyógyász is, aki éppen asszisztenst keres magánrendelőjébe. 

A gyermekgyógyászat Csernus Imréje, Dr. Novák Hunor csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos egy ismert és kifejezetten megosztó személyiség az internetes közösségek világában: sokaknál azzal húzza ki a gyufát, hogy a régi, megszokott eljárást, melyeket még anyáink, nagyanyáink alkalmaztak, a naprakész tudományos kutatások, eredmények nyomán megkérdőjelezi. Emellett harcol az áltudományok vagy éppen az oltásellenesek, vírustagadók ellen.

Célja, hogy korrekt egészségügyi tanácsok terjedjenek az interneten a népbutító ostobaságok helyett, ami persze sokak szemét szúrja, főleg azokét, akik jól élnek a hagyományos, jól megszokott, vagy éppen alternatívnak kikiáltott módszerekből.

2017 emlékezetes pillanata volt, amikor élő TV-adásban kíséreltem meg öngyilkossági kísérletet: több százszoros mennyiségű homeopátiás altatót vettem be, ezzel akartam bizonyítani, hogy az egész homeopátia egy átverés. Azóta is élek, sőt, még csak egy ásítást sem éreztem utána.

 - írja honlapján a bemutatkozásában.

De nem csak ebből a szempontból számít újítónak. Ahogy azt megszokhattnk, Magyarországon az álláshirdetésekből általában egyetlen, a legfontosabb információ szokott hiányozni, méghozzá a megkereshető pénz összege, azaz a nettó fizetés. Ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt egyre több helyen teszik kötelezővé, hogy a cégek az álláshirdetésekben legalább egy bértartományt megadjanak, ne legyen elég az eléggé semmitmondó "versenyképes fizetés" szókapcsolat.

Legutóbb az USA-ban, Colorado államban hoztak ilyen rendelkezés, de például Szlovákiában már 2018 óta kötelező bérezést is feltüntetni az állásajánlatokban. Motesicky Tamás HR szakember szerint ha a szlovák piac megérett már erre a lépésre, akkor lehetséges, hogy a magyarnak is meg kellene ezt lépni. Ahogy a Pénzcentrum nemrég készült felméréséből kiderült, a magyar álláskeresőknek sem lenne ellenére, ha végre kötelező lenne tisztázni a bérkérdést már a hirdetésben.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

De visszatérve Novák Hunorra: nemrég álláshirdetést adott fel, melyben asszisztenst keres magánrendelőjébe, és nemhogy titkolná az elérhető fizetést, de (hasonlóan például a diszkontláncok stratégiájához) egyenesen ezzel az információval toboroz. A Facebook oldalán a borítóképének is ezt állította be.

Álláslehetőség: nettó 300-450 ezer forint/hó.

A Profession Bériránytűje szerint egy egészségügyi asszisztens átlagos fizetése ma Magyarországon 220 ezer forint. Persze a hirdetés nem csak ebből a szempontból érdekes, de az olyan mondatrészek is megragadják az ember figyelmét, mint például, hierarchia helyett partneri viszony. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
perfekt  |  2022.09.21 07:20
A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha az adós határidőn belül a bíróságn...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
hrdoktor  |  2022.09.19 04:45
Bármilyen meglepő, de élete során az emberek 70-80 százaléka átesik ezen aranyérbetegségen legalább...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 25. vasárnap
Eufrozina, Kende
38. hét
Szeptember 25.
A siketek világnapja
Szeptember 25.
Tengerészeti világnap
Szeptember 25.
A fehér kendő napja
Szeptember 25.
A szív világnapja
Szeptember 25.
A Szentírás vasárnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. szeptember 24. 19:17