7 °C Budapest
Picture of adorable little boy having doctors appointment

450 ezres fizetéssel keres asszisztenst a rendelőbe: toboroz a gyermekgyógyászat Csernus Imréje

2021. augusztus 1. 15:05

Nem könnyű manapság jó szakembert találni - ez szinte az összes ágazatra érvényes Magyarországon. Éppen ezért egyre többen választják a toborzásnak azt a módját, hogy transzparensen kommunikálják ez elérhető béreket, azaz nincs több "versenyképes fizetés", helyette nyílt lapokkal játszanak. Így tett az egyik legismertebb magyar gyermekgyógyász is, aki éppen asszisztenst keres magánrendelőjébe. 

A gyermekgyógyászat Csernus Imréje, Dr. Novák Hunor csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos egy ismert és kifejezetten megosztó személyiség az internetes közösségek világában: sokaknál azzal húzza ki a gyufát, hogy a régi, megszokott eljárást, melyeket még anyáink, nagyanyáink alkalmaztak, a naprakész tudományos kutatások, eredmények nyomán megkérdőjelezi. Emellett harcol az áltudományok vagy éppen az oltásellenesek, vírustagadók ellen.

Célja, hogy korrekt egészségügyi tanácsok terjedjenek az interneten a népbutító ostobaságok helyett, ami persze sokak szemét szúrja, főleg azokét, akik jól élnek a hagyományos, jól megszokott, vagy éppen alternatívnak kikiáltott módszerekből.

2017 emlékezetes pillanata volt, amikor élő TV-adásban kíséreltem meg öngyilkossági kísérletet: több százszoros mennyiségű homeopátiás altatót vettem be, ezzel akartam bizonyítani, hogy az egész homeopátia egy átverés. Azóta is élek, sőt, még csak egy ásítást sem éreztem utána.

 - írja honlapján a bemutatkozásában.

De nem csak ebből a szempontból számít újítónak. Ahogy azt megszokhattnk, Magyarországon az álláshirdetésekből általában egyetlen, a legfontosabb információ szokott hiányozni, méghozzá a megkereshető pénz összege, azaz a nettó fizetés. Ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt egyre több helyen teszik kötelezővé, hogy a cégek az álláshirdetésekben legalább egy bértartományt megadjanak, ne legyen elég az eléggé semmitmondó "versenyképes fizetés" szókapcsolat.

Legutóbb az USA-ban, Colorado államban hoztak ilyen rendelkezés, de például Szlovákiában már 2018 óta kötelező bérezést is feltüntetni az állásajánlatokban. Motesicky Tamás HR szakember szerint ha a szlovák piac megérett már erre a lépésre, akkor lehetséges, hogy a magyarnak is meg kellene ezt lépni. Ahogy a Pénzcentrum nemrég készült felméréséből kiderült, a magyar álláskeresőknek sem lenne ellenére, ha végre kötelező lenne tisztázni a bérkérdést már a hirdetésben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

De visszatérve Novák Hunorra: nemrég álláshirdetést adott fel, melyben asszisztenst keres magánrendelőjébe, és nemhogy titkolná az elérhető fizetést, de (hasonlóan például a diszkontláncok stratégiájához) egyenesen ezzel az információval toboroz. A Facebook oldalán a borítóképének is ezt állította be.

Álláslehetőség: nettó 300-450 ezer forint/hó.

A Profession Bériránytűje szerint egy egészségügyi asszisztens átlagos fizetése ma Magyarországon 220 ezer forint. Persze a hirdetés nem csak ebből a szempontból érdekes, de az olyan mondatrészek is megragadják az ember figyelmét, mint például, hierarchia helyett partneri viszony. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
hrdoktor  |  2024.03.11 09:47
A súlyos testi-szellemi kimerültség érzése a CFS tünete is lehet! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.04 10:19
Ma egy olyan témáról fogok írni, amely sok házaspár életét érinti: azokról a pillanatokról, amikor ú...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem