15 °C Budapest
Picture of adorable little boy having doctors appointment

450 ezres fizetéssel keres asszisztenst a rendelőbe: toboroz a gyermekgyógyászat Csernus Imréje

2021. augusztus 1. 15:05

Nem könnyű manapság jó szakembert találni - ez szinte az összes ágazatra érvényes Magyarországon. Éppen ezért egyre többen választják a toborzásnak azt a módját, hogy transzparensen kommunikálják ez elérhető béreket, azaz nincs több "versenyképes fizetés", helyette nyílt lapokkal játszanak. Így tett az egyik legismertebb magyar gyermekgyógyász is, aki éppen asszisztenst keres magánrendelőjébe. 

A gyermekgyógyászat Csernus Imréje, Dr. Novák Hunor csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos egy ismert és kifejezetten megosztó személyiség az internetes közösségek világában: sokaknál azzal húzza ki a gyufát, hogy a régi, megszokott eljárást, melyeket még anyáink, nagyanyáink alkalmaztak, a naprakész tudományos kutatások, eredmények nyomán megkérdőjelezi. Emellett harcol az áltudományok vagy éppen az oltásellenesek, vírustagadók ellen.

Célja, hogy korrekt egészségügyi tanácsok terjedjenek az interneten a népbutító ostobaságok helyett, ami persze sokak szemét szúrja, főleg azokét, akik jól élnek a hagyományos, jól megszokott, vagy éppen alternatívnak kikiáltott módszerekből.

2017 emlékezetes pillanata volt, amikor élő TV-adásban kíséreltem meg öngyilkossági kísérletet: több százszoros mennyiségű homeopátiás altatót vettem be, ezzel akartam bizonyítani, hogy az egész homeopátia egy átverés. Azóta is élek, sőt, még csak egy ásítást sem éreztem utána.

 - írja honlapján a bemutatkozásában.

De nem csak ebből a szempontból számít újítónak. Ahogy azt megszokhattnk, Magyarországon az álláshirdetésekből általában egyetlen, a legfontosabb információ szokott hiányozni, méghozzá a megkereshető pénz összege, azaz a nettó fizetés. Ahogy arról a Pénzcentrum korábban már beszámolt egyre több helyen teszik kötelezővé, hogy a cégek az álláshirdetésekben legalább egy bértartományt megadjanak, ne legyen elég az eléggé semmitmondó "versenyképes fizetés" szókapcsolat.

Legutóbb az USA-ban, Colorado államban hoztak ilyen rendelkezés, de például Szlovákiában már 2018 óta kötelező bérezést is feltüntetni az állásajánlatokban. Motesicky Tamás HR szakember szerint ha a szlovák piac megérett már erre a lépésre, akkor lehetséges, hogy a magyarnak is meg kellene ezt lépni. Ahogy a Pénzcentrum nemrég készült felméréséből kiderült, a magyar álláskeresőknek sem lenne ellenére, ha végre kötelező lenne tisztázni a bérkérdést már a hirdetésben.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

De visszatérve Novák Hunorra: nemrég álláshirdetést adott fel, melyben asszisztenst keres magánrendelőjébe, és nemhogy titkolná az elérhető fizetést, de (hasonlóan például a diszkontláncok stratégiájához) egyenesen ezzel az információval toboroz. A Facebook oldalán a borítóképének is ezt állította be.

Álláslehetőség: nettó 300-450 ezer forint/hó.

A Profession Bériránytűje szerint egy egészségügyi asszisztens átlagos fizetése ma Magyarországon 220 ezer forint. Persze a hirdetés nem csak ebből a szempontból érdekes, de az olyan mondatrészek is megragadják az ember figyelmét, mint például, hierarchia helyett partneri viszony. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2021.09.20 06:46
Egyre több munkaadó mutat nyitottságot a kötetlen munkaidő bevezetése felé, ami a munkavállalók prod...
perfekt  |  2021.09.20 05:12
2020. december 11-én került kihirdetésre a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatáso...
vezetoi-coaching  |  2021.09.18 21:50
Ally McBeal, 5. évad, 2 fiatal ügyvédnő beszélget szerelmi ügyekről. Jenny elmondja Ally-nek, hogy k...
legacykft  |  2021.09.17 19:37
Pezsgő, vidám, családias hangulatban telt a Legacy Alumni első összejövetele. Jó volt látni az izgat...
kovacstunde  |  2021.09.12 14:56
  Magyarországon többnyire még csak azzal találkozunk, hogy lakásokból irodákat alakítanak ki, de N...
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 21. kedd
Máté, Mirella
38. hét
Szeptember 21.
ENSZ nemzetközi békenap
Szeptember 21.
A hála világnapja
Szeptember 21.
Alzheimer világnap
Szeptember 21.
A magyar termék napja
Szeptember 21.
A magyar dráma ünnepe
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. szeptember 21. 14:15