-2 °C Budapest

Már rég nem csak pénzzel lehet motiválni a magyarokat: ők már többet akarnak

2020. december 4. 18:33

A tanulás melletti pénzkereset, a 13. havi juttatás és a stabil nyugdíjkiegészítés az atipikus foglalkoztatás legmotiválóbb munkaerő-megtartó eszközei, de - az anyagiakon túl - korosztály szerint más és más szempontok is számítanak munkavállaláskor - derül ki a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ) és a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ) közös felméréséből.


A vállalkozások életében a következő időszakban óriási segítséget nyújtanak az atipikus foglalkoztatási lehetőségek a munkaerőigények és a munkát keresők szinkronizálásában. Majzik Nándor, a DiákÉSZ főtitkára kiemelte, hogy a diákok esetén továbbra is érvényes, hogy a rugalmasság számukra a legfontosabb, "ugyanakkor a világjárvány okozta munkakínálat csökkenés miatt átmenetileg a konkrét órabér fontossága kevésbé egyértelmű, sokkal inkább szempont, hogy legyen munka, ahol stabilan, folyamatosan tudnak dolgozni, ezáltal pénzt keresni". Dénes Rajmund Roland, az MMOSZ elnöke üdvözölte, hogy a munkaerő-kölcsönzés melletti érvek fókuszában ma már az azonnali problémamegoldás, a könnyen elérhető projektvezető, a stabilitás, kiszámíthatóság állnak. A jelenlegi helyzetben, rendkívül felértékelődött a biztonságos munkalehetőségek megléte. Dolgos Attila KÖZÉSZ alelnök úgy fogalmazott, a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek és partnereik a legjobb utat választották, mert minden szempontból biztonságos, stabil teljesítési helyeket alakítanak ki. "A megváltozott munkaerő-piaci helyzetben, ahol folyamatosan rendeződnek át a teljesítések, munkalehetőségek, kiemelt prioritás a nyugdíjasok számára egy biztos pont, amely segíti őket a legoptimálisabb megoldás megtalálásában - tette hozzá.

A versenyképes fizetés és a rugalmasság mellett a legtöbb voksot a diákoknál a nyelvi, szakmai fejlődés; a karrier, cégen belüli pozícióváltás, illetve az új kompetenciák elsajátítása, a meglévők fejlesztése kapta. A kölcsönzés esetén prioritás a 13. havi juttatás, az azonnali problémamegoldás, a stabilitás, kiszámíthatóság, a különböző - jelenléti, lojalitás - bónuszok és a könnyen elérhető projektvezető. A nyugdíjas foglalkoztatás melletti érvek a stabil nyugdíjkiegészítés, a közösségbe tartozás élménye és a megbecsültség érzése, az aktivitás megőrzése szellemi és fizikai téren egyaránt, a könnyű megközelíthetőség, valamint a társas kapcsolatok megtartása, újak kialakítása.

Említve lett még a diákfoglalkoztatásban a szakmai gyakorlat igazolási-, szakdolgozat írás lehetősége, a kapcsolati tőke bővítése, az önismereti fejlődés, az új területek kipróbálása, az üzleti kommunikáció és etika elsajátítása, adott cégen belül a külföldi munkavállalás lehetősége, a CSR tevékenységekben és vezetőképző programokban való részvétel, a telco eszközökhöz jutás, a XXI. századi munkakörnyezet, valamint a munkaidőn kívüli csapatépítés, kikapcsolódás, szórakozás. A munkaerkölcsönzésnél a jövőkép, a home office lehetőség, a beépített orvosi-, ingyenes szűrővizsgálatok, a cafeteria, a családi- és gyümölcsnapok, a sportlétesítmények használata és a megfelelő on-boarding tevékenység, vagyis az atipikus keretek között foglalkoztatottak integrálása a saját állományú, tipikus jogviszony keretein belül foglalkoztatott dolgozók közé. A nyugdíjasok esetén az alakítható munkarend, az egészségmegőrzés, helyreállítás, a motiváció a mindennapokhoz és a tapasztalatátadás a fiatalabb generációknak, egyfajta mentor szerep.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2023.12.02 02:59
WORKFLUENCER Influencers who share work-related content on social media platforms. Since more peopl...
perfekt  |  2023.11.28 14:18
Az anyaság kihívásokkal teli, ám lenyűgöző utazás, amely gyakran megváltoztatja az élet minden terül...
hrdoktor  |  2023.11.27 07:52
A férfiak vitamin- és ásványi anyagszükséglete kissé eltér a nőkétől. Nézzük, mire kell különösen fi...
vezetoi-coaching  |  2023.11.26 11:01
Nem tudom, Neked hogyan jár az agyad, nekem, ha nem lenne a világ tele triggerrel, itt se lennék, ne...
laskainelli  |  2023.11.22 19:44
A párkapcsolatokban való kommunikáció rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges és tartós legyen egy k...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem