12 °C Budapest
Súlyos látlelet a magyar fiatalokról: ezért morzsolódnak le a felsőoktatásból

Súlyos látlelet a magyar fiatalokról: ezért morzsolódnak le a felsőoktatásból

2020. július 25. 13:30

Tízből négy fiatal hagyja ott a felsőoktatást, mert nincs tisztában az elvárásokkal és a karrierlehetőségekkel. A szakértő szerint naprakész információk és önismeret hiányában nehéz szakmát választani. A szülőktől elsősorban érzelmi támogatást kapnak a fiatalok, az információs segítséget inkább szaktanácsadóktól vagy digitális segédeszközöktől várhatják.

A fiatalok pályaválasztását elsősorban a hiteles és releváns információk hiánya nehezíti. Legyen szó a folyamatosan alakuló munkaerőpiaci igényekről, az állandóan átalakuló képzésekről vagy éppen az elérhető szakmákról. A pályaorientációs szakértő szerint a 16-20 éves fiatalok nincsenek tisztában az elvárásokkal és azzal, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg számukra egy-egy szak elvégzése után. Tapasztalata szerint egyharmaduk bizonytalan a pályaválasztással kapcsolatban és nem tudják, hogy hol kellene elkezdeniük a feltérképezést.

A felsőoktatási képzésekről szóló tájékoztatókban található információk felületes áttekintése az érintett korosztálynál megtörténik, de a mélyebb utánajárásig már kevesen jutnak el. Az Instagram és az egyéb közösségi média felületek miatt a fiatalok hozzászoktak a gyors információszerzéshez, a megalapozott döntések meghozása érdekében azonban érdemes lenne minőségi időt szánniuk a pályaválasztási kérdéskörre, mégpedig olyan formában, ami könnyen használható és befogadható

- véli Dr. Török Réka, az Orientify alapítója és az OTP Junior Next App fejlesztési szakértője.

Tapasztalataink szerint a fiatalok 40 százaléka morzsolódik le a felsőoktatásban, nagyrészt az információhiányból fakadóan. Ez megelőzhető lenne

- tette hozzá.

A Z generáció tagjainak már teljesen más társadalmi és technológiai környezetben kell dönteniük jövőjükről, mint szüleiknek. Éppen ezért a munkahellyel kapcsolatos elvárásaik is különbözhetnek a korábbi generációk értékrendjétől. A szakértő szerint a fiatalok számára meghatározóak az anyagi szempontok, előszeretettel hasonlítják össze a különböző munkákért kapható fizetéseket. Emellett lényeges aspektus számukra, hogy mennyire biztosít az adott munka rugalmasságot a mindennapokban, valamint az is, hogy milyen hasznos a munkájuk, milyen értékekkel járulnak hozzá a társadalomhoz, milyen fontos célokért áll ki a munkahelyük.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

Hiába nyújt anyagi biztonságot egy adott cég vagy munkakör, ha nem értenek egyet az értékekkel, az hosszú távon olyan disszonanciát okoz, amit nem tudnak sokáig felvállalni

- véli Dr. Török Réka. "Így van ez a továbbtanulással is. Nehéz adaptálódni az egyetemi élethez, de ha még rosszul is választott a diák, akkor csak szenvedés lesz az a pár év, amit az adott szakon eltölt. Olyan területen jelen lenni, amiről úgy érzi az ember, hogy nem az övé, hosszútávon demotiváló lesz, és előbb-utóbb bekövetkezik a kiégés. Abba tudunk elég energiát és erőfeszítést beletenni, ami közel áll hozzánk, ami nekünk való, ez tartja fent a motivációt is" - fűzte hozzá.

Természetesen a fiatalok elsődleges támogatója ebben a kérdéskörben is a család, a szülők lehetnek. A szakértő tapasztalata szerint azonban sok esetben tőlük inkább érzelmi támogatásra számíthatnak a fiatalok, hasznos és naprakész információval, tanáccsal kevesen rendelkeznek. Javaslata szerint a gyerekekre nem szabad ráerőltetni a családi mintákat. A szülők azzal tudják leginkább segíteni gyermeküket, ha összekötik őket a megfelelő információforrásokkal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06