25 °C Budapest
Kitálalt a Penny: ennyit fizet dolgozóinak a bolthálózat

Kitálalt a Penny: ennyit fizet dolgozóinak a bolthálózat

2019. augusztus 27. 13:01

Elárulta a Penny, mennyi fizetésre számíthatnak náluk a bolti eladók: hat hónap után már ad hűségjutalmat is. Még mindig hatalmas gondot jelent a tízezres eladóhiány, így nagy a verseny a boltláncok és kisebb üzletek között is a dolgozókért. A Penny Market azok közé a boltláncok közé tartozott, amelyek eddig titkolták, mennyit fizetnek a dolgozóiknak, azonban most nyilvánossá tették ezeket az adatokat. 

Nem csak a Penny Market béradatai nyilvánosak, sok más nagyobb boltláncról is tudható, mennyit fizet a bolti dolgozóknak. A blokkk.com közleménye szerint az adatok nyilvánossá tétele nem lehet véletlen, hiszen korábban már más láncok is megszellőztették a béreket, ahogy például az Auchan vagy a Spar, viszont jelenleg ezek a láncok titkolják a fizetéseket. 

Kifejezetten a bolti dolgozók - kasszások, árufeltöltők, pékek, takarítók - keresetét tekintve egyértelmű rangsor alakul ki a láncok között. A csemege pultozás a hipermarketben, szupermarketben jellemző, azonban ezt már végzettséghez kötik. Az Aldi országosan egységes bért kínál, pontosan megjelölve a kezdőt és a béremelés tervezett mértékét. Bérlista vezető, de csak nyolc órára számítva, nála ugyanis csak részmunkaidős bolti munka van. Még a tíz év alatt elérhető bért is megadja a boltlánc. 

A Lidl az álláshirdetéseiben a három év múlva elérhető keresetet adja meg, de sajtóközleményeiből a kezdőfizetés is kikutatható. A Tesco szeptembertől bért emel, de átszervezte a munkaköröket diszkont mintára. A Spar továbbra sem árul el sokat a bérezésről, csak egy korábbi sajtóanyagából lehet számolgatni, viszont nagyon sokrétű az álláskínálata. Sok helyen kifejezetten szakeladót is keresnek, amihez megfelelő szakmai képzettség szükséges. 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.07.21 15:24
Értékhelyesbítés elszámolása A saját tőke rendezésének ez a módja akkor jöhet szóba, ha a vállalkoz...
kovacstunde  |  2021.07.21 14:55
  Optimista, derűlátó ember vagyok, de mint mindenkit az életem során engem is értek veszteségek. H...
hrdoktor  |  2021.07.19 06:57
A körömgomba nem múlik el magától, mindenképpen kezelni kell a felnőtt lakosság 20-40 százalékát éri...
hrbonbon  |  2021.07.15 11:46
Elmúlt héten zajlott az AIMS International EMEA régiójának online konferenciája. Az AIMS független H...
vezetoi-coaching  |  2021.07.11 01:50
Érdekes kiragadott kinyomtatott könyvekre vonatkozó statisztikai adatok… Egy könyves csoportban idé...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35