14 °C Budapest
Szakemberek vallottak: 10 százalék feletti béremelés jöhet Magyarországon?

Szakemberek vallottak: 10 százalék feletti béremelés jöhet Magyarországon?

2019. május 23. 12:31

Magas, 10 százalék feletti béremelkedésre számítanak a Portfolio HR Revolution 2019 című konferenciájának résztvevői a közönségszavazás szerint. A kormány 10 év alatt megduplázódó reálbéreket vizionál, a vállalatvezetők saját elképzeléseiket ismertették ezzel kapcsolatban. Látható volt, hogy a vállalatok egy része a termékek minőségének és árának emelésével ki tudja gazdálkodni a bérköltség-emelkedést, más vállalatoknál ez nem lehetséges. Esetükben kizárólag a digitalizáció és hatékonyság-növelés jelenthet megoldást.

A Dreher Sörgyárak is érzékeli a magas bérkövetelést, sőt, ez már alapelvárásnak tekinthető - mondta el Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója. A cég olyan stratégiát épít, amelynek ez már része - a bérnövekedésnek van keresleti oldalról egy szignifikáns része. A Drehernél például nő a prémium sörök iránti kereslet. Erre a bértömeg-kiáramlásra a cég az árazási és marketingstratégia révén fel tud készülni, de küzdelmes lesz a vezérigazgató szerint.

Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy esetükben a szabályozások miatt a bevételre kevesebb hatást tud gyakorolni, míg a kiadásokra igen - de ők is érzékelik a magas bérnyomást. A vezérigazgató szerint 15-20 százalékkal mindenütt emelnek, ám Kiss szerint sokat beszélünk a bérről, de keveset arról, hogy mit is kapnak a munkavállalók: kevésbé figyelünk oda a munkavállalók igényeire. Az E.ON vezérigazgatója szerint a hatékonyság-növelés egy kulcstényező, a robotizáció ehhez nagy segítséget nyújt majd, a vállalat például már alkalmazza a mesterséges intelligenciát. Ez sok esetben már a szerelőmunkát is ki tudja váltani. Ezt a helyzetet el kell fogadni, és a jó embereket továbbra is meg kell tartani.

Az építőiparban katasztrófa sújtotta helyzet van Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója szerint. Nagy probléma, hogy bár sokan dolgoznak, még mindig nem elegen, és ezek része az iparágban feketén foglalkoztatott. Scheer szerint az építőipar szereplői főre megvannak, de a hatékonysággal nagy probléma van. Ezt magas béremeléssel kompenzálják, ami viszont nem jár hatékonyság-növekedéssel, így már nem szívesen teszik meg ezt a szereplők. Nagy a hangsúly a vállalatnál a vonzó munkahely profilján is. Scheer szerint legalább 10 százalékkal kell bért emelni és ennek eleget is tesznek - ezt azonban ki is kell termelni. "Nem az a kérdés, hogy mit tudnak építeni, hanem az, hogy hogyan. Az építőipar specifikus problémája, hogy a munkaerőhiány gyorsan, hirtelen robbant be."

A Videoton a globális piacra termel, és az előző években 10 százalék fölötti volt a növekedés - bár idén ez csak 5 százalék körül lesz - mondta el Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója. Beszédes, hogy az árbevétel megduplázódott, de az eredmény szinten maradt. 

Az eredményt ugyanis szinte teljes egészében a munkaerőköltségekre fordította a vállalat. A növekedés beáldozása elkerülhetetlen volt ahhoz, hogy a vállalat nemzetközi szinten versenyképes maradjon.

Sinkó szerint a munkaerő szegmensein belül mások a növekedési ütemek - az alacsonyabban fizetettek körében kétszámjegyű, a magasabban képzetteknél ez a növekedés alacsonyabb, ez azonban eddig is egyszámjegyű volt. A vezérigazgató szerint azt a kérdést is fel kell tenni, hogy mi van a munkaadó fejében. A Dreher bár emelhet árat, a Videoton ezt nem teheti meg a globális versenytársak miatt. A bérnövekedést csak a hatékonyság növelésével lehet kigazdálkodni. Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagyni az automatizálás és a digitalizáció hatását: az így eltűnő munkahelyekből is szabadul fel kapacitás.

Több vállalat termelési struktúrája is átalakul majd - az elektromotoroknak például sokkal kevesebb összetevője van, mint a robbanómotoroknak. Könnyen lehet, hogy a jelenlegi autógyárak már nem tudnak olyan jól teljesíteni majd, és a beszállítói láncok résztvevői újrapozícionálásra kerülnek. Sinkó beszélt egyfajta megváltó válságról is, amikor végre nem a folyamatos növekedési kényszerre, hanem a belső folyamatokra is tudnak majd koncentrálni a szereplők.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Zolnai György, a Raiffeisen Bank vezérigazgatójakijelentette, hogy a bankszektorban a költségek több mint fele bérköltség. Ha ők 10 százalékkal emelnék a béreket, azt a bankok nem tudnák kigazdálkodni, csak 3 százalékos áremeléssel. A legnehezebb munka a vezérigazgató szerint, hogy a bértömegnek legfeljebb 5 százalékkal szabad növekednie - és ez a probléma már 3 éve fennáll. Mivel a létszám csökkenésével nem kalkulálnak, alternatív megoldást kell kitalálniuk. A bankban dolgozó munkatársak közül van olyan, aki bruttó 1 millió körül keres - az ő bérük évek óta nem nő. A bérnövekedési statisztikák mögött az áll, hogy a banknál megszűnnek az alacsonyabb fizetési munkahelyek - a pozíciókban azonban a bankoknál nincs 10-12 százalékos bérnövekedés.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e külföldi munkavállalók, Sinkó elmondta, hogy 120 ukrán vendégmunkás dolgozik náluk, akik meglehetősen drágák a szállásköltségek miatt. Másképp nem lehetett volna megoldani a tavalyi működést. Az építőiparban sok az ukrán vendégmunkás Scheer szerint, a tapasztalatok pedig nagyon vegyesek. Az E.ON összes dolgozója magyar, a Raiffeisennél csak a pénzügyi igazgató osztrák. A Drehernél több kolléga is van, aki külföldről jött, jellemzően a fehérgalléros munkakörben. A vállalat ezt támogatja, és a rotáció is jellemző a csoport vállalatain belül. Így tehát a Drehernél ez tervezett.

A HR-problémákkal felsővezetői szinten korábban nem kellett foglalkozni, így fontos kérdés, hogy mik a felsővezetők elvárásai a HR-vezetőkkel szemben. Az első és legfontosabb szempont, hogy jó céget csináljunk - mondta el Zolnai György. Legtöbben a munkahelyi környezet, a közvetlen főnökkel való konfliktus és a fejlődési lehetőségek hiánya miatt távoznak - a bér csak a harmadik a listán. Sinkó elmondása szerint a Videoton teljesen magyar cég, amit a tulajdonosok irányítanak - ezért gyorsan tudnak döntést hozni, ez pedig nagy előny számukra. Sinkó elmondása szerint a HR-t a terület vezetőire bízta, ma már ettől függetlenül ő is nyomon követi a HR-esek tevékenységét, és próbálnak olyan lehetőségeket biztosítani a vállalatoknak, amivel a multik nem tudnak versenyezni. Például vannak tréningek, szabadidő központok a vállalatnál. Ha jön a várt lassulás, akkor elég lesz egyszámjegyű béremeléseket adni, ha nem, akkor pedig muszáj lesz kigazdálkodni a kétszámjegyű bérköltség-emelkedést.

A Market Építő korábban nem is alkalmazott HR-vezetőt, az elmúlt 3-4 évben azonban intenzív munkát igényelt a terület. Náluk is gyors a döntés, könnyen reagál a vállalat. Vannak külföldi utazási lehetőségek és vállalati kölcsönök, amelyek vonzóbbá teszik a vállalatot. Az építőipar azonban könnyű helyzetben van ebből a szempontból, mert hatalmas a forgalom a szektorban. Rengeteg olyan praktikát használ a cég Scheer szerint, aminek részleteit fel sem tárta - jól bemutatja ez is a vállalatok HR tevékenységének nehézségeit. Kiss Attila elmondása szerint az E.ON válasza a problémára a "fejlesztő vezetői" hozzáállás és a közvetlen kapcsolat a munkavállalók és a felsővezetés között. Békefi Gábor nem érzékelt nagyságrendekkel megnövekedett terhelést, mert a Drehernél már korábban is sok energiát öltek a HR tevékenységekbe. Amiben a cégnek elmaradása van, az a modern munkahelyek: ők 160 éves épületekben dolgoznak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.05.19 17:06
Tegnap beszéltem egy pszichológus ismerősömmel és bevallom, a beszélgetésünk nem volt vidám. Mindket...
perfekt  |  2022.05.17 09:11
A megváltozott munkaképességűvé vált munkavállalók ellátására, (tovább)foglalkoztatására vonatkozó ...
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?