11 °C Budapest

10 alig ismert álommeló: csak lébecolnak, közben milliókat keresnek

2019. május 1. 16:07

Mindannyiunknak van álomállása, akár több is: ez a színészettől, a cukrászon át az utazó bloggerig lehet bármi. Viszont vannak olyan foglalkozások, amelyekről nem is gondolnánk, hogy léteznek, mégis állommunka lenne a legtöbbek számára. Hiszen nem lenne jó, ha az alvásért fizetnének? Vagy azért, hogy bejárjuk a világot és teákat kóstoljunk? A Pénzcentrum listájából kiderül, mik ezek az áhított munkák, és mennyit lehet keresni velük a nagyvilágban.

Mindenki számára más állás lenne az álommeló: valaki kutyasétáltatóként lenne maximálisan boldog, más pedig szállodaigazgatóként, vagy filmrendezőként. Ebben a listában viszont olyan álommunkákat gyűjtöttünk össze, amelyekről kevesen tudják, hogy léteznek.

Hivatásos ölelő

Munkakör: az ölelés-terápiás szakember a páciensek számára szexuális töltet nélküli érintést, közeledést nyújt. Az ülések alkalmával, mely főként az ölelésre fókuszálnak, más tevékenységeket is űzhet a hivatásos ölelő és az ügyfele: beszélgethetnek, ebédelhetnek együtt, sakkozhatnak, stb. Tehát a szakember a társaságát nyújtja, amelynek része az érintés is, viszont abban határt kell szabni: nem válhat intimmé.

A képzettek ölelők 435 forintot (1,5 dollárt) is elkérnek percenként.

Kereset: hagyományosan 290 forint (1 dollár) egy hivatásos ölelő percdíja. Egy ülés az ölelőszakemberrel 15 percestől akár 5 órás időtartamú is lehet. Tehát egy fél órás ölelő terápiás foglalkozás 8700 forintba kerülhet, és ez még csak a szokványos ár - írja a lifehack.com.

Fénydublőr (Stand-in)

Munkakör: ellentétben a dublőrökkel egy fénydublőrnek nem kell veszélyes mutatványokat csinálniuk a színészek helyett. Szerepük annyi, hogy amíg a filmes stáb beállítja a kamerákat, a fényeket, addig nem a színész ül vagy áll be a jelenet helyszínére, hanem a fénydublőre, aki hasonló fizikumú, és ugyanolyan ruhában van.

A rendező amíg nem felvételre készek, vele dolgozik, a színész pedig addig is pihen vagy gyakorol.

Kereset: egy hivatásos fénydublőr átlagosan 9,5 millió forintot keres évente. Ezt persze sok tényező befolyásolhatja, többek között az is, melyik színészt tudjuk "helyettesíteni".

Rágógumi tesztelő

Munkakör: megkóstolni az új rágógumikat, és értékelését elküldi az új termékeikről és fejlesztéseikről a gyártóknak. Az új ízek kialakításában fontos szerepe van a tesztelőknek. Egy tesztelőtől elvárják, hogy legalább 70 ízt meg tudjon különböztetni egy csomag rágó alapján.

Kereset: Attól függően, mennyi tapasztalattal rendelkezik a rágógumi-szakértő 10,8-31 millió forint is lehet az éves fizetése.

Chocolatier

Munkakör: a chocolatier nem egyszerűen csokoládékészítő, sokkal inkább művész. A tömeggyártókkal szemben a chocolatier alkotásai a legjobb minőségű csokikból, egyedileg készülnek, folyamatos kísérletezes és a technológiák tökéletesítése mellett.

Kereset: Átlagosan 6 millió forintot keres évente egy csokiművész, de ez széles skálán változhat attól függően, milyen tapasztalt valaki, milyen márkanéven fut, és hol található az üzlete.

Stylist (Personal shopper)

Munkakör: bár leggyakrabban stylistnak fordítjuk, nem teljesen fedi le a personal shopper fogalmát. Az ezt a munkát végző személy ismert, és nagyon elfoglalt embereknek dolgozik, akik helyett karbantartja a ruhatárat. Az "öltözködési asszisztenseknek" általában csak egy munkáltatója van, de előfordul, hogy többek ruhatárát igazgatják.

Ő vásárol be ruhákból, cipőkből, kiegészítőkből, összeállításokat készít, divattanácsokat ad.

Kereset: 9,95 millió forintot keresek átlagosan évente, de ebben a szakmában a határ a csillagos ég. Akár 86,5 millió forintot meg lehet éves szinten keresni vele, ha kellően jó referenciákkal rendelkezünk, és jók vagyunk a szakmánkban.

Teakóstoló

Munkakör: gyakorlatilag tea szürcsölgetés. Egy hivatásos teakóstolónak akár 200 csésze teát is meg kell ízlelnie naponta és járatos kell lennie minden elképzelhető teafajtában. Ezen túl elvárás, hogy a világ különböző pontjaira utazzanak, új beszállítók és termékek kipróbálása miatt. Nem hangzik rosszul, igaz?

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kereset: a teakóstolók éves fizetése 11 millió forint átlagosan.

Szinkronszínész

Munkakör: nem azokra a színészekre kell gondolni, akik pl. filmekben a magyar szinkronhangot adják. A szinkronszínészek, akikről most szó van leggyakrabban animált karakternek kölcsönözik a hangjukat, így a képernyőn nem is kell szerepelniük. Ez nagy könnyebbség annak, aki bár nem idegen tőle a hírnév, utálná, ha lesifotósok elől kellene bujkálnia.

Kereset: egy szinkronszínész 8,4 milliót keres átlagosan havonta, de ebben a munkában is függ a fizetés a tapasztalattól, és persze attól is, mennyire lesz népszerű a karakter, akinek a hangját adjuk. Így 5 millió és 22 millió forint között széles skálán mozognak a szinkronszínész keresetek a világban.

Vízicsúszda tesztelő

Munkakör: valószínűleg a vízicsúszda tesztelő a legjobb nyári munka a világon. Bejárják a világot, hogy a legszuperebb és legizgalmasabb csúszdaparkokban csúszdázzanak, majd értékeljék az élmény két szempont alapján: "Legnagyobb csobbanás" és "Adrenalin faktor".

Minden költséget a megbízó áll.

Kereset: Körülbelül 8,7 millió forint éves szinten.

Netflix címkéző

Munkakör: miután végig nézted a legújabb filmeket, műsorokat mielőtt felkerülnének a streaming csatornára, el kell látnod őket kulcsszavakkal, amelyek alapján könnyen rájuk találnak majd a nézők.

Ha legszívesebben egész nap csak filmeket néznél, akkor neked találták ki ezt a hivatást.

Kereset: a pontos összeget nem árulta el a Netflix, csak annyit, hogy elég jó órabérben alkalmazza a címkézőket, és félállásban végezhető a munka.

Hivatásos alvó

Munkakör: egészen pontosan azért fizetnek, hogy alvást vizsgáló kutatásokban vegyél részt. Ráadásul a NASA-nál! Hát nem lenne szuper ha bárki kérdezi "Hol dolgozol?", azt válaszolni, hogy

A NASA-nál, de gyakorlatilag egész nap csak alszom.

Kereset: 4,3 millió forint átlagosan, mely aszerint változhat milyen kutatásról, és melyik részlegen dolgozunk.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm