18 °C Budapest

Magyar szakácsokat keresnek: nettó 550 ezres fizetés, végzettség sem kell

2018. december 19. 14:15

Az egyik álláshirdető portálon botlottunk bele két álláshirdetésbe: szakácsokat keresnek Ausztriába, illetve Németországba. Szétnéztünk a magyarországi álláshirdetések között is. Külföldön közel kétszer annyit lehet keresni, a végzettség sem feltétel, de 1-3 éves munkatapasztalat viszont elengedhetetlen.

A vendéglátóipart kiemelten sújtja a munkaerőhiány, gyakran találkozhatunk éttermek ajtajára kifüggesztett hirdetésekkel, amelyekben szakácsokat, pincéreket keresnek. Nem egyszerű a vendéglátóegységek, éttermek helyzete, ugyanis a környékbeli országokban is két kézzel kapkodnak a szektor munkavállalói iránt.

December 19-én 130 darab olyan álláshirdetést találtunk az egyik portálon, amelyben szakácsokat keresnek Magyarországon. Ugyanakkor a magyar álláshirdetési portálon külföldre is keresnek embereket ugyanebbe a munkakörbe.

Óriási a különbség a fizetéseket tekintve

Magyarországon belül is hatalmas különbségek vannak a szakácsok fizetése között. Budapesten, a 8. kerületben található japán ételeket kínáló étterembe nettó 160 ezer forintért keresnek embert, igaz, részmunkaidős munkáról van szó. A 13. kerületi, Árpád híd pesti hídfőjénél található irodaházi étterembe nettó 200 ezret fizetnének a leendő szakácsnak, akinek reggel 6-tól délután 3-ig tart a munkaideje.

Az egyik fővárosi, 3. kerületi étterem nettó 250 ezer forintot fizetne a leendő munkavállalónak, ehhez jön még az éves bónusz, és szakmai képzéseket is biztosítanak. Egy 7. kerületben most nyíló éttermben a kezdő fizetésnél nettó 300 ezer forintot tüntettek fel. Itt elvárás az 1-3 éves munkatapasztalat.

Egy szintén budapesti, az 5. kerületben található olasz étteremben nettó 360 ezer forint a havi bér, és vidéki jelentkezőket is várnak, számukra akár lakhatást is biztosítanak. A hirdetés szövege szerint tapasztalat és nyelvtudás sem szükséges a munka betöltéséhez.

Debrecenben az egyik hipermarketben lévő étkezdébe keresnek szakácsot, nettó 210 ezres fizetést kínálnak, nyelvtudás nem kell, de az 1-3 év munkatapasztalat elengedhetetlen. Szintén Debrecenben találtunk olyan éttermet is, amelyik nettó 300 ezret fizet havonta úgy, hogy mindössze 15 munkanapot várnak az új kollégától.

Móron nettó 180 ezres fizetést kínálnak, hétköznapi munkaidőre keresnek szakácsot, azonban itt a végzettség és a tapasztalat is elvárás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Külföldön a fenti fizetések többszörösét lehet megkeresni. Ausztrián belül Tirolba és Salzburgba, Németországon belül pedig Konstanzba és Münchenbe keresnek szakácsokat alapfokú vagy társalgási szintű német nyelvtudással és 1-3 éves releváns szakmai tapasztalattal, 1700-2200 eurós havi nettó fizetésért.

Vagyis legrosszabb esetben havonta nettó 549 ezret fizetnek, a legjobb esetben pedig 710 ezer forintnak megfelelő összeget lehet keresni.

A cég a szállást és étkezést biztosítja, így a leendő dolgozónak ezekre sem kell költenie.

Egy másik hirdetésben Ausztrián belül Bad Kleinkirchheimbe keresnek szakácsot, nettó 1720 eurós fizetésért, vagyis 555 ezer forintnak megfelelő összeget fizetnének. Ebből viszont lejön még 400 euró, ez a szállás és az étkezés költsége, így összesen havi nettó 426 ezer forint marad a munkavállaló zsebében. Azt is elárulják, hogy napi 9 órában, heti hat napon kell dolgozni, a nyelvtudás nem feltétel, de a szakmai tapasztalat fontos.

Ausztriában ráadásul a leendő munkavállaló számolhat a 13. és 14. havi fizetéssel is - már ha az illető legalább fél évig dolgozott az adott munkahelyen.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm