27 °C Budapest
13. havi fizetéssel támad a magyar üzletlánc: nesze neked cafeteriabomba

13. havi fizetéssel támad a magyar üzletlánc: nesze neked cafeteriabomba

2018. február 21. 11:02

Habár a láncok többsége komoly hangsúlyt helyez a béren kívüli juttatásokra, a kiskereskedelmi szektor nagy szereplői máshogy látják, milyen csomaggal lehet elnyerni a dolgozók lojalitását. Az ALDI nem kívánt reagálni megkeresésünkre, azt viszont megtudtuk, mi várja a munkavállalókat a Lidlnél, illetve Sparnál.

Múlt héten a Lidl példáján mutattuk be, hogy a bérfejlesztési licitháború mellett, cafeteria fronton is masszív bástyákat építenek ki a Magyarországon működő üzletláncok. A hazai trendek alapján ez még önmagában nem lenne meglepő, a Liga Szakszervezetek elnöke is arról beszélt nemrég, hogy a versenyszférában általánosságban az a jellemző, hogy ahol a bérek emelkednek, ott a cafeteria keret is bővül. Csak az összehasonlíthatóság miatt,

a hazai vállalatok idén jellemzően 200-500 ezer forintos éves kafetériakeretet nyújtanak dolgozóiknak.

A német hátterű diszkontláncnál ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy emelték a tétet. A Pénzcentrumnak elárulták, 2016 tavasza óta minden dolgozójuk számára biztosítanak élet- és balesetbiztosítást, továbbá a Lidl Egészségprogram keretében komplex egészségügyi szolgáltatásra is jogosult minden munkavállalójuk. De a lista itt nem ér véget, többek között étkezési-, valamint Erzsébet kártya keretében nyújtott támogatásra, illetve a törvényi előírásoknál nagyobb mértékű, 100 százalékos munkába járási költségtérítésre is számíthatnak a lidlis dolgozók.

Kíváncsiak voltunk természetesen arra is, hogy a béren kívüli juttatások terén a versenytársak mennyire veszik fel a kesztyűt a német diszkontlánccal. Sokat mondó például, hogy a fő vetélytárs ALDI csak annyit írt megkeresésünkre, hogy "ebben a témában most nem kívánunk nyilatkozni." Közlékenyebb volt azonban a Spar, náluk egyelőre se életbiztosítást, se magán-egészségbiztosítást nem kötnek a dolgozókra, de Maczelka Márk, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. kommunikációs vezetője hozzátette:

Még nincs ilyen, de a kérdés vizsgálata jelenleg már folyamatban van.

Nem maradnak persze juttatások nélkül addig sem a dolgozók, a Spar ugyanis saját - választható béren kívüli juttatásokat tartalmazó - hűségprogram bevezetésével kívánja honorálni a lojalitást. Ennek értelmében a vállalat valamennyi dolgozója, közel 13 ezer munkavállaló, 2018-tól továbbra is megkapja az évi 100 ezer forintnyi készpénzes juttatást. Ezen felül pedig azok, akik több mint egy éve a cég alkalmazásában állnak -az eltöltött évek számától függően - éves szinten minimum 40, maximum 100 ezer forint béren kívüli juttatásban is részesülnek. Ebben az esetben a munkavállalók dönthetnek arról, hogy azt SZÉP-kártyán, vagy Spar ajándékkártyán kívánják megkapni az összeget.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Emellett megmaradt a dolgozók 13. havi juttatása is, amely a cég közlése szerint egyedülálló a hazai élelmiszer kiskereskedelmi szektorban.

Ezek mellett továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény a Sparnál, mely - időszaktól függően - 5-10 százalék kedvezmény elérését teszi lehetővé az egyes vásárlások alkalmával. Sőt, a cég ingyenes nevezési lehetőséget biztosítunk a Spar Budapest Maratonra minden munkavállaló számára, valamint bizonyos feltételek mellett ingyenes táboroztatási lehetőséget kínálnak a munkavállalók gyermekeinek a nyári időszakban.

Az eddig beérkezett válaszok alapján tehát jól látható, hogy a piaci szereplők nagy része komoly hangsúlyt helyez a béren kívüli juttatásokra. Bár vannak átfedések a cafeteria elemeknél, az is egyértelmű, hogy van véleménykülönbség arról, mivel lehet elnyerni a dolgozók lojalitását. Érdekesség viszont, hogy jelenleg egyik piaci szereplőnél sem a csomag része, az amúgy rendkívül népszerű nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulás. Más ágazatokban ugyanis több cég még a cafeteriakereten felül is ad ilyen jellegű juttatást a munkavállalóknak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?