20 °C Budapest
Kiderült: ennyit kaszálnak a bolti dolgozók egy vidéki Lidlben

Kiderült: ennyit kaszálnak a bolti dolgozók egy vidéki Lidlben

2017. december 27. 17:00

A kereskedelemben is tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt idén a legtöbb multi emelt a béreken. Ugyanakkor nem csak a fizetés mértéke változott, hanem az is, hogy egyre gyakrabban nyíltan vállalják, pontosan mennyi pénzt is fizetnek majd leendő munkavállalóiknak. Találtunk egy hirdetést, amelyben a pontos összeget is leírták.

Ezúttal Egerben bukkantunk rá a Lidl egyik álláshirdetésére, bolti dolgozó munkakörbe keresik új kollégájukat. A hirdetés szerint az új dolgozónak a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb bruttó járandóságot kínálják, azaz 246 856 forintot. Ezen felül adnak még 30 százalékos műszakpótlékot, 50 százalékos vasárnapi pótlékot, a munkába járás teljes költségét fizetik, plusz a belépést követő hónaptól ingyen igénybe veheti az új kolléga azokat az ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat, amelyeket a Lidl biztosít minden dolgozójának.

Korábban már megírtuk, hogy a Lidl bolti dolgozói a fővárosban 268, vidéken 247 ezer forintban reménykedhetnek (nyolc órára vetítve). Jelenleg 200 ezer forint körül van a szektorban dolgozó fizikai munkások havi bruttó átlagkeresete, tehát elmondható, hogy a Lidl átlagon felüli fizetést ad.

A boltosoknak az idei jelentős, 20 százalék körüli béremelések ellenére még mindig kevesebbet fizetnek, mint a nemzetgazdaság átlaga: 20 ezer forint a lemaradás. A kötelező minimálbérek feljebb nyomták egy év alatt a legkisebb béreket, hisz azokat emelni kellett. De ez semmit sem változtatott azon, hogy a boltokban a legrosszabbul az élelmiszer szaküzletekben lehet keresni még mindig. A húsosok változatlanul az utolsó helyeken kullognak, bár most a húsos és a halas közé csúszott a pékárus.

A jobban fizető boltok is jókora emelésekre kényszerültek. A legnagyobb emelés az úgynevezett vegyes jellegű élelmiszer boltok körében volt az elmúlt egy évben, 37 ezer forinttal nőtt az átlag. Hosszas magyarázatot nem nagyon igényel ez, hiszen ebben a körben mozognak a multi nagyáruházak, az Aldi, a Lidl és társaik, ahol a legtöbbet lehet keresni. A sportszer, illatszer, bútor áruházak körében is erős a jobban fizető multik súlya, ráadásul itt az eladónak kötelező a szakképesítés.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
perfekt  |  2021.06.07 08:31
Már több esetben foglalkoztunk a közüzemi díjak továbbszámlázásával, de még mindig sláger témának tű...
hrdoktor  |  2021.06.07 06:14
Szinte fizikai ellenállást érez valamelyik sürgős munkahelyi teendője láttán, és igyekszik valami ür...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. június 12. 19:20