Kiderült: ennyit kaszálnak a bolti dolgozók egy vidéki Lidlben

Kiderült: ennyit kaszálnak a bolti dolgozók egy vidéki Lidlben

2017. december 27. 17:00

A kereskedelemben is tapasztalható óriási munkaerőhiány miatt idén a legtöbb multi emelt a béreken. Ugyanakkor nem csak a fizetés mértéke változott, hanem az is, hogy egyre gyakrabban nyíltan vállalják, pontosan mennyi pénzt is fizetnek majd leendő munkavállalóiknak. Találtunk egy hirdetést, amelyben a pontos összeget is leírták.

Ezúttal Egerben bukkantunk rá a Lidl egyik álláshirdetésére, bolti dolgozó munkakörbe keresik új kollégájukat. A hirdetés szerint az új dolgozónak a munkakörben jelenleg elérhető legmagasabb bruttó járandóságot kínálják, azaz 246 856 forintot. Ezen felül adnak még 30 százalékos műszakpótlékot, 50 százalékos vasárnapi pótlékot, a munkába járás teljes költségét fizetik, plusz a belépést követő hónaptól ingyen igénybe veheti az új kolléga azokat az ingyenes egészségügyi szolgáltatásokat, amelyeket a Lidl biztosít minden dolgozójának.

Korábban már megírtuk, hogy a Lidl bolti dolgozói a fővárosban 268, vidéken 247 ezer forintban reménykedhetnek (nyolc órára vetítve). Jelenleg 200 ezer forint körül van a szektorban dolgozó fizikai munkások havi bruttó átlagkeresete, tehát elmondható, hogy a Lidl átlagon felüli fizetést ad.

A boltosoknak az idei jelentős, 20 százalék körüli béremelések ellenére még mindig kevesebbet fizetnek, mint a nemzetgazdaság átlaga: 20 ezer forint a lemaradás. A kötelező minimálbérek feljebb nyomták egy év alatt a legkisebb béreket, hisz azokat emelni kellett. De ez semmit sem változtatott azon, hogy a boltokban a legrosszabbul az élelmiszer szaküzletekben lehet keresni még mindig. A húsosok változatlanul az utolsó helyeken kullognak, bár most a húsos és a halas közé csúszott a pékárus.

A jobban fizető boltok is jókora emelésekre kényszerültek. A legnagyobb emelés az úgynevezett vegyes jellegű élelmiszer boltok körében volt az elmúlt egy évben, 37 ezer forinttal nőtt az átlag. Hosszas magyarázatot nem nagyon igényel ez, hiszen ebben a körben mozognak a multi nagyáruházak, az Aldi, a Lidl és társaik, ahol a legtöbbet lehet keresni. A sportszer, illatszer, bútor áruházak körében is erős a jobban fizető multik súlya, ráadásul itt az eladónak kötelező a szakképesítés.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 26. 16:10