Elképesztő, mire vállalkozott az ország Magdi anyusa: a pénz sem számít!

2017. október 27. 17:00

Úgy döntött Fodor Zsóka, a Barátok közt egykori Magdi anyusa, hogy megtanul angolul. Úgy érzi, most van annyi szabadideje, hogy valóban sikerrel járjon. Azt is elárulta, miért vágta ekkora fába a fejszéjét.

Nem először tanul idegen nyelvet Fodor Zsóka, de most úgy érzi, van elég ideje ahhoz, hogy ez valóban sikerüljön. A FEM3 Café műsorában azzal indokolta a döntését, hogy nagyon sok pénzt kell költenie egy-egy utazáson annak, aki nem beszél nyelvet. Korábban mindig csatlakoznia kellett társaságokhoz a nyelvtudás hiánya miatt, ha más országba látogatott, de ennek vége. Beiratkozott egy nyelvtanfolyamra, és egy egyetemista is korrepetálja.

Úgy döntöttem most, hogy márciusig csak lazább előadásokat vállalok, rá fogok érni"

- mondta a színésznő a beszélgetős műsorban. Hozzátette, az egyetlen problémát a nyelvtan okozza neki, ezért magántanára is van, egy egyetemista fiú segít neki megérteni a nyelvtant.

Én úgy egészítem ki a tanfolyamot, hogy drága Bence mindig másnap jön, és mindig elmondom, hogy miket nem értek

- mondta Fodor Zsóka.

Az ősz az egyik legnépszerűbb időszak, hogy tanulása adja fejét az ember, azon belül is a nyelvtanulás dobogós helyen áll. A nyelviskolák ezt persze tudják, és nagy kedvezményekkel csábítják magukhoz a tanulni vágyókat, most elég sok 40-50 százalékos akcióval találkozhatunk. Általánosságban elmondható, hogy egy 100 órás tanfolyam nagyjából 100 ezer forintba kerül (akció nélkül), egy 50 órás pedig 70-80 ezer forintba (szintén akció nélkül). Ezek az árak nagyjából középen helyezkednek el, ennél drágábban, és olcsóbban is lehet találni kurzusokat. Lehet kiscsoportos 60 órás tanfolyamot 150 ezer forintért is találni. A gyűjtés során azt tapasztaltuk, hogy nagyjából mindegy, hogy milyen nyelvet választ az ember, ugyanezekkel az árakkal találkozik.

A magánórák a legdrágábbak

Aki magántanár mellett dönt, vastag pénztárcával készüljön. Az interneten számos magántanár hirdeti magát, rengeteg erre specializálódott gyűjtőoldal is van. Elég változatos a kép: Budapesten nem nehéz magántanárt találni, bőven van választási lehetőség. Ugyanez vidéken már nem így van. Az árak is változatos képet mutatnak. Ha angol nyelvből szeretnénk különórákat, 2500-3500 forinttal számolhatunk egy 45 perces óráért Budapesten. Ha 60 perces foglalkozásra fizetnénk be, úgy készüljünk, hogy találni ugyan elvétve olyan tanárt, aki 3000 forintot kér, de a többség 4-5 ezret forintos óradíjjal dolgozik. Igaz, van olyan, aki vállal csoportos oktatást is: két diáknak összesen 4500 forintba kerül egy 45 perces óra, vagyis fejenként 2250-et kell fizetni. Vidéken találtunk viszont már olyan tanárt, aki 2000 forintért tart 60 perces órát, igaz, olyat is, aki 4500 forintot kér 45 percért.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az nem tudni, hogy Bence mennyiért oktatja a színésznőt, mint ahogy azt sem, hogy melyik nyelviskola mellett döntött Fodor Zsóka. Az viszont teljesen biztos, hogy elég költséges a nyelvtanulás, és aki erre adja a fejét, fel kell készülnie arra, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni.

A tudásba megéri befektetni

Tehát a tudás nincs ingyen. A tanulás azonban egy olyan cél, amiért még akár hitelt is érdemes felvenni, mert megtérül. Ha nincs annyi tartalékod, hogy nyelvtanfolyamot, vagy magántanárt saját zsebből megfinanszírozzunk, akkor a gyorskölcsönök között érdemes szétnézned. A Pénzcentrum kalkulátora szerint, ha 300 ezer forintot igényelsz 3 éves futamidőre, akkor aCIB Bank ajánlata az egyik legjobb 9 842 forintos havi törlesztővel és 11,73 százalékos THM-mel. A második helyen az MKB ajánlata áll 9 663 forintos törlesztővel és 13,81 százalékos THM-mel. A harmadik helyet a Cofidis ajánlata szerezte meg 9828 forintos havi részlettel és 24, 21 százalékos THM-mel.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.04.18 06:25
Hazánkban körülbelül 3,5 millió ember küzd visszérbetegséggel, ami kezeletlenül lábszárfekélyhez, ak...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
perfekt  |  2024.04.10 14:41
Az utazási költségtérítési támogatásról a Kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi L...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem