Ennyit keres havonta a fiatal magyar futballtehetség

Ennyit keres havonta a fiatal magyar futballtehetség

2017. október 25. 17:06

A labdarúgás világában nem meglepőek a csillagászati fizetések. Egy-egy világhírű futballisták euro milliókat is megkeresnek. Sok esetben azonban a magyar focistáknak sincs miért szégyenkezniük. Ezek közül az egyik Nagy Dominik, aki fiatal kora ellenére több mint százmillió forintot visz haza évente jelenlegi csapatából.

A kétszeres magyar válogatott labdarúgót, Nagy Dominikot (22) januárban vásárolta meg a Legia Warszawa 1 millió euróért (308 millió forint) a Ferencvárostól. A tehetséges fiataltól azonban nagyok az elvárások, ugyanakkor egyre több hír kering arról, hogy túl sokat bulizik, ezért csapata már nem számolva vele komolyan - írja a Blikk Sport. A játékos magatartása első látásra igencsak meglepő, hiszen a lap értesülései szerint

fizetését a Magyarországon kapottakhoz képest megnégyszerezték, így jelenleg 360 ezer eurót, azaz 110 millió forintot keres évente. Ez havonta több mint 9 milliót jelent a játékosnak.

Magyar focisták és a luxus

Ezzel az eredményével egyébként Nagy nem férne fel a legjobban fizetett 10 magyar labdarúgó listájára. Az elsőhöz képest tized annyit, de az ötödikhez képest is kevesebb mint harmadát keresi meg a lengyeleknél.

Egy átlag magyar számára ez nemcsak, hogy elérhetetlen éves fizetés, de még az is csak nagyon keveseknek adatik meg, hogy valaha ekkora megtakarítást halmozzanak fel. Még a top10-es lista utolsó helyén álló Balogh Norbert egy évi fizetése is elég lenne ahhoz, hogy bármikor nyugdíjba mehessen az ember, és pusztán a megtakarításaiból éljen. Kutatások szerint ugyanis, ha valaki pusztán a vagyona hozamaiból szeretné fenntartani magát, akkor az éves költségeinek a 25-szörösére rúgó megtakarítással kell rendelkeznie.

Máshol is megéri profinak állni

Nem csak a focisták keresik degeszre magukat Magyarországon, egy-egy kézilabdázó, kosaras és vízilabdázó is simán hazavisz 6-7 millió forintot havonta.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bár a topp és az átlagfizetések között komoly eltérések mutatkoznak. Még így is megérheti bármelyik sportágban pofinak állni. Ráadásul a topp fizetések ezeknél a sportoknál már vetekszenek a magyar focisták béreivel. Kicsi ám annál jelentősebb különbség azonban, hogy míg például a kézisek sportáguk nagyjai, addig ez focistáinkról már nem igazán mondható el.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2022.07.04 18:30
Sikerült zavarba hoznom a precíz svájciakat! Előbb csak az épületet akartam megnézni, aztán meglátta...
hrdoktor  |  2022.07.04 06:03
Itt a nyár, sokan terveznek hosszabb-rövidebb utazást, pihenést, amely néhány dolgot szem előtt tart...
vezetoi-coaching  |  2022.06.30 10:32
  2x2=5. Meghülyültem? Lehet… lehet, hogy én vagyok az egyetlen (egyik…), aki szembe halad az aut...
perfekt  |  2022.06.30 09:56
A 310/2021 (VI.7.) Kormányrendelet alapján az alkalmazottak nélküli önfoglalkoztatók egy egyszeri 21...
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?