17 °C Budapest
Ennyit keresne Mucsi Zoltán, ha az eredeti szakmájában dolgozna

Ennyit keresne Mucsi Zoltán, ha az eredeti szakmájában dolgozna

2017. szeptember 8. 17:27

A Jancsó-filmek hozta országos ismertséget Mucsi Zoltánnak, megkapta a szakma egyik legnagyobb elismerését a Jászai Mari-díjat, de papíron valójában nem a színészet a mestersége. Nemrég egy interjúban elárulta, szakmája szerint géplakatos.

A színművészeti főiskoláról háromszor utasították el a második forduló után, ezt követően többször nem jelentkezett. A szolnoki színházhoz került, ott tanulta meg a színészmesterséget, és a társulat tagja volt 15 éven keresztül. Az igazán nagy szerepeit pedig csak ezután kapta.

Nagy színészi ambíciói azonban még nem voltak, amikor eljött otthonról.

Én vágyódtam el Abonyból, fogalmam sem volt arról, mi az, hogy géplakatos. Az iskolát nem szerettem, becsületből azért elvégeztem, aztán estin leérettségiztem. A három év alatt folyton mindenféle színházba jártam, és a Zeneakadémiától a popkoncertekig mindenütt ott voltam"

- mondta a színész a Hot! magazinnak. Később hírlapkézbesítőként dolgozott, és amellett a Kőolajipari Vállalat Kőtövis nevű amatőr színjátszó társulatában játszott.

Ennyit keresne géplakatosként

Szegényebb lenne a magyar művészeti élet, ha az épp ma 60 esztendős színész megreked az eredeti szakmájában. Ennek ellenére azért mégis megnéztük, hogy mennyit keresne a pont ma 60 esztendős Mucsi Zoltán, ha géplakatosként dolgozna. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálta legfrissebb adatai szerint a lakatosok bruttó 222 111 forintot keresnek. Ez a fizetés bőven az átlagfizetés alatt van, idén júniusban ugyanis ez az összeg 297 300 forint volt, ami egy év alatt 14,4 százalékos növekedést jelent. Ez a közel 300 ezres kereset viszont a bruttó, valójában 197 700 forintot kapott kézhez az, aki az átlagot keresi.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Arról nincs információ, hogy színészként mennyit keres Mucsi Zoltán, de valószínű, hogy anyagi szempontból sem bánja, hogy a színészet mellett döntött.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?