16 °C Budapest
Havi egy milliót bukhat Kiss Ramóna

Havi egy milliót bukhat Kiss Ramóna

2017. február 17. 13:31

Szerdán jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt. Ugyan nyárig még láthatjuk a színésznőt a sorozatban, utána viszont a színházi munkájára koncentrál. Ezzel a lépéssel a biztos jövedelem mellett havi több százezer forinttól búcsúzhat el a színésznő.

Szerdán este a Fókuszban jelentette be Kiss Ramóna, hogy otthagyja a Barátok Köztöt és inkább a színházi munkákra fog koncentrálni. A színésznő ugyan tudja, hogy ezzel a fix, biztos megélhetését adja fel, azonban ezt most még megteheti, mivel nincs férje, gyereke.

A kiszámíthatóság mellett a fizetése is csökkenhet ezzel a színésznőnek. Ugyan pontosan nem ismerjük a szerződését, azonban évekkel ezelőtti sajtóhírek szerint a Barátok Közt oszlopos tagjai havonta 800 ezer forint körüli összeget vihettek haza. Bár 2012-ben jelentősen, összesen 13 százalékkal csökkentették a sorozatban szereplő színészek fizetését, de az eltelt évek alatt ez már simán felkúszhatott akár havi 1 millió forintra is.

Ezzel szemben a színházban szereplő színészek nem tartoznak a jól kereső magyarok közé, a Fizetések.hu adatai szerint jelenleg 192 900 forint a bérük, vagyis jóval kevesebb, mint amennyit eddig kaphatott a színésznő az RTL-nél. Ez ráadásul bruttó bér, aminek a nettója kevesebb, mint 130 ezer forintra jön ki.

Tényleg ennyiből fog megélni Kiss Ramóna?

A színészi fizetés ugyan kirívóan alacsonynak tűnik, azonban ennél azért jóval magasabb is lehet:

Az átlagba a statiszták bérét is belekalkulálják, míg a színésznő inkább kiemelt szerepeket kap, így az alapbére is magasabb lehet.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

  • A kiemelt szerepek után extra juttatásokat is kaphat.
  • A fővárosi színházakban jellemzően magasabbak a bérek, mint az átlag.
  • Egyszerre több színházban is dolgozhat a színésznő, amely további plusz bevételt jelenthet neki.

A jellemzően több színházban is játszó színészek egyébként sokszor nem is egy bérből élnek, hanem megbízási szerződéssel lépnek fel, akár vállalkozói jogviszonyban. Így viszont saját maga dönthet arról, hogy milyen adózást választ, amivel a bevételei és kiadásai fényében kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő adózási formát.

Címlapkép: MTI / Kollányi Péter

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?