7 °C Budapest
10 jel, hogy titokban utál téged a főnököd

10 jel, hogy titokban utál téged a főnököd

2017. január 23. 17:30

Munkahelyi sikereinkhez a leggyakrabban elengedhetetlen a főnökünk személye. Ezért ha nem kimondottan kedvel téged, vagy ami rosszabb: egyenesen utál, azzal nagyjából megpecsételődött a sorsod a cégnél. Íme 10 jel, hogy utál a főnököd.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Mindannyian szeretnénk, hogy a munkahelyünkön elégedettek legyenek a munkánkkal - különösen a főnökünk esetében. Kétségtelen, hogy a munkahelyi sikereink szempontjából fontos szerepet játszik a felettesünk. Akit nem kedvel a főnöke, az valószínűleg szeretné megtudni az okát, és javítani a helyzeten. Ez viszont nem túl könnyű.

"Nem kell, hogy a legjobb barátod legyen a főnököd, de el lehet érni egy olyan optimális kapcsolatot, ahol kreatív és sikeres lehet a közös munka. Ahol azt érezheti a beosztott, hogy a főnöke támogatja, és tiszteli" - mondta Lynn Taylor, munkahely-szakértő.

1. Van egy olyan érzésed

Bízz az ösztöneidben! Ha úgy érzed, hogy a főnököddel nagyon másként látjátok a világot és az értékek mentén szöges ellentétei vagytok egymásnak, akkor valószínű, hogy nehezen jöttök ki. És szinte biztos, hogy nem vagy a kedvence.

2. Kizár a döntésekből

Ha kizár minden fontos döntési helyzetből, akkor valószínű, hogy nem bízik az ítélőképességedben, és nem ad a véleményedre.

3. Nem tartja veled a szemkontaktust

Ha utál a főnököd, akkor nem néz a szemedbe. Ez tudat alatt egy védekezés: fél, hogy felismered az ellenséges érzéseit. Arról nem is beszélve, hogy úgy lehet a legkönnyebben elviselni egy utált személyt, hogy inkább elkerüli őt az ember, amennyire csak lehet.

4. Nem mosolyog, amikor a közelben vagy

Nem arról van szó, hogy valamiért rossz napja van, vagy esetleg nehéz időszakon megy keresztül. Ha viszont jó hangulatban van, és egyébként mások társaságában mosolyog, csak a te közeledben nem, akkor valami nincs rendben.

5. A személyes "mikromenedzsered", de csak neked

Ha kiemelten odafigyel a munkádra, gyakrabban ellenőrizget, az azt jelenti, hogy nem bízik benned. Vannak esetek, amikor ez már sértő is lehet, de a megfélemlítésnek is eszköze.

6. Nagy ívben elkerül

Ha a liftnél várakozol, akkor ő inkább a lépcsőt választja. Igyekszik úgy intézni a napját, hogy a lehető legkevesebb ideig kelljen egy légtérben tartózkodnotok.

7. Nem vesz tudomást a jelenlétedről

Ha a főnököd nem köszön sem érkezésed, sem távozásod pillanatában, az elég beszédes. Könnyebb elviselnie a jelenléted, ha valójában tudomást sem vesz rólad.

8. Rövid, lényegre törő

Próbál minél kevesebbet kommunikálni veled, ha mégis meg kell tennie, akkor röviden, közönyösen, tőmondatokban teszi. Az e-mailekben is egyből a lényegre tér, még csak nem is köszön az elején.

9. Negatív testbeszéd

Ha beszél veled, karba teszi a kezét, vagy fel se pillant, csak bámulja tovább a monitort. A testbeszéd gyakran felfedi a valódi érzéseit. Ha semmiféle nyitottságot nem találsz a testbeszédében, akkor elég valószínű, hogy utál.

10. Kerüli a személyes beszélgetéseket

Hiába van a környezetben, és még az asztalától sem kellene felállnia ahhoz, hogy beszéljen veled, ő inkább mégis csak és kizárólag e-mailben kommunikál veled.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
perfekt  |  2021.11.26 11:35
Közeledik a karácsony és lassan ismét vége lesz egy évnek. A számviteli szakemberek ismételten átéli...
hrdoktor  |  2021.11.22 05:36
A modern terápiás eljárások segítségével a megfelelő életminőség és a szexuális aktivitást is meg le...
coachco  |  2021.11.12 19:58
Aki járt Mádon az elmúlt években, biztos, hogy járt a Szent Tamás dűlő tetején. Csodás a kilátás! Mi...
hrbonbon  |  2021.11.11 14:19
We take the idea of hierarchy for granted in organizations, but we are wrong.  Organizations need n...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?