16 °C Budapest
10 jel, hogy szép kis év végi bónuszra számíthatsz

10 jel, hogy szép kis év végi bónuszra számíthatsz

2016. december 19. 16:33

Az egyik legszuperebb céges karácsonyi ajándék kétségkívül az év végi bónusz. Figyelj a jelekre, és megtudhatod, érkezik-e jutalom.

Az év végi bónusz sokat lendíthet a munkavállalók pénzügyi helyzetén, ami így karácsony előtt igen jól jön. A legtöbb cégnél nincs konkrét szabály erre vonatkozóan, így a bónusz is esetleges. Ebből kifolyólag gyakran igen sok stresszt okoz. A Business Insider összegyűjtött néhány jelet, amiből pontosan ki lehet következtetni, hogy kapsz-e bónuszt. És utána már csak azon kell izgulnod, hogy vajon mennyit utalnak.

1. A cég eladásai

Ha stabilan növekszik a cég, akkor lehet számítani bónuszra. Nem titok, hogy az év végi juttatások, és azok mértéke nagyban függnek a vállalat anyagi helyzetétől is. Ebből kifolyólag, ha visszaesett az értékesítés, nincs sok esély az extra pénzre.

2. Barátságosabb a főnök

Ha a nagyfőnök úgy jár-kel az irodában, mint egy jóságos télapó, jobb a hangulata, beszédesebb, mint általában, akkor jók a kilátások egy kis bónuszra.

3. Új arcok

Ha a munkáltató folyamatosan (a szokottnál jóval tempósabban) veszi fel az új embereket, akkor az azt jelenti, hogy igencsak jó időket él meg a cég, így a bónuszra is nagyobb az esély. De néha egy kis létszámcsökkenés sem áll feltétlenül a prémium útjában. Ha viszont jelentős elbocsátások vannak, az sajnos nem jó jel.

4. Özönlöttek a dicséretek

Ha a főnök nemrég megdicsért a jól végzett munkáért, különösen, ha nyilvánosan ismert el, az elég jó előjel. Aki azt tervezi, hogy anyagilag is elismer, az sokkal pozitívabb és hangot is ad a sikereknek.

5. Megérkezett a vastag csekk

Lehet, hogy évközben botladozott a cég, de ha végre megérkezik a várva várt nagy kifizetés (mondjuk a legnagyobb vásárló kifizette a számlát), akkor nagy rá az esély, hogy megtámogatja a főnök egy kicsit az irodai jókedvet, mondjuk bónusz formájában.

6. Van hagyománya

Ha az év végi extrának van hagyománya a cégnél, akkor jó esély van rá, hogy ennek a szokásnak idén sem vetnek véget. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

7. Mérhető a sikered

Nem elég, ha úgy érzed, hogy jól dolgozol. Bizonyítani is kell, és számszerűsíteni. 

8. Mikor mész szabadságra?

Ha a főnököd arra ösztönöz, hogy vegyél ki egy kis pihenőt az ünnepek környékén, az jó jel. Valószínű, hogy úgy gondolja, sokat dolgoztál, megérdemled a pihenést. 

9. Nagyon jó lett a kimutatás

Amikor nagyon jó eredményeket ér el egy kimutatáson a cég gazdasági teljesítménye, akkor a főnök is sokkal fényesebben látja a jelent és a jövőt. A megfeszített munkáért és kimagasló teljesítményért pedig akár jutalom is járhat. 

10. Jó tagja vagy a csapatnak

Aki egyedül tör előre, az nem mindig az erő jele. Inkább győződj meg arról, hogy a munkatársaiddal jó a kapcsolatod. Itt nem a kávézásra és magánbeszélgetésekre kell gondolni, hanem arra, hogy jól dolgoztok együtt, és fontos része vagy a csapatnak. Egy jól működő szervezetnél nem csak az egyéni teljesítményeket értékelik.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.10.03 04:31
A nőgyógyászati betegségeken kívül is vannak olyan betegségek, amelyek nőknél gyakrabban fordulnak e...
legacykft  |  2022.09.30 19:54
Albert Einstein az oxfordi egyetemen záródolgozatot készült íratni fizika szakos hallgatóival. Tanár...
perfekt  |  2022.09.28 10:30
A devizaáttérés esetei a következők lehetnek: forintról devizára való áttérés, devizáról forintr...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?