14 °C Budapest

Címke: teljesítmény (16 cikk)

Pénzcentrum | 2020. március 10. 14:28

Borzasztó önsorsrontás a magyar munkahelyeken: így válsz te is mártírrá

Szinte biztos, hogy mindenkinek volt olyan kollégája, aki hajnalban már bent ült az irodában, este pedig ő kapcsolta le a villanyt. Sokan összekeverik a jó hozzáállást a teljesítménnyel, ami hosszabb távon felettébb káros lehet mind a munkahelynek, mind a munkavállalónak. Vélhetően nálatok is van legalább egy mártír. Lehet, hogy te? Íme öt jel, amiből kiderítheted!

Pénzcentrum | 2020. január 24. 05:44

Így tuti bukó a régóta várt fizetésemelés: te is rosszul csinálod?

A hazai vállalatok vezetői jellemzően ezekben a hetekben folytatják le az évi rendes teljesítményértékelő megbeszéléseket, mely sokaknak igazi nyűg, púp a háton. Ám ha kötelező kellemetlen percek helyett inkább úgy gondolunk rá, mint fontos és értékes lehetőségre, akkor feltehetően máris szívesebben vágunk neki. Összegyűjtöttük, mik azok a témakörök, amiket feltétlenül fel kell hozni egy ilyen megbeszélés alkalmával, és mi az, amiről inkább ne beszéljünk. Egyik ilyen a pénz: ne ilyenkor kérj fizetésemelést!

Pénzcentrum | 2018. szeptember 11. 14:35

Hihetetlen munkakörök vannak születőben: wellness koordinátor, globális tehetségkutató

A munkaerő világa folyamatos átalakulásban van, a digitális kor újfajta kihívásaira új megoldásokat kell találni. Többek között a jövő HR kérdéseire is keresi a választ az SAP NOW Hungary 2018-as konferenciája, melyre a Pénzcentrum is meghívást kapott. Betekinthettünk az átalakulás folyamatába és jövőjébe egyaránt.