3 °C Budapest
18 jel, hogy titokban beléd zúgott a főnököd

18 jel, hogy titokban beléd zúgott a főnököd

2016. október 14. 15:10

Nem egyszerű megítélni, hogy valaki tényleg odavan érted, vagy csak alapvetően rendkívül kedves ember. Éppen ezért érdemes nagy óvatossággal kezelni ezt a témát, mert ha félreértelmezed, az nagyon kínos lehet mindkettőtök számára. A karrieredről nem is beszélve. Az alábbi 18 jel segíthet abban, hogy tisztán lásd a helyzeted.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

1. Van egy olyan érzésed...

A legtöbb ember nem vonja kétségbe a főnöke jóindulatát, de néha van egy belső hang, ami azt mondja, hogy van köztetek valami kényelmetlen érzés. Ha zavar, vagy esetleg idegesít ez a helyet, akkor több mint valószínű, hogy jók a megérzéseid, és tényleg nem csak kollegális szinten érdeklődik irántad.

2. Flört

Ha óvatosan megfigyeled, hogy a főnököd hogyan kezeli a többi kollégát, abból elég sok következtetést le tudsz vonni. Lehet, hogy egy társaságkedvelő ember, aki gyakran kerül a középpontba, és mindenkivel közvetlen. Ezt a személyiségjegyet könnyű félreérteni. És ha még időnként flörtöl is veled, akkor is érdemes megnézni, hogy másokkal is hasonlóan viselkedik-e. Lehet, hogy alapvetően kacérkodó természet, ami önmagában még nem feltétlenül jelent rosszat. De ha még erről is van szó, azért légy óvatos, nem lehetsz biztos abban, hogy milyen szándék húzódik meg emögött.

Ha viszont azt veszed észre, hogy te vagy az egyetlen, akivel flörtöl, akkor az egy erős jel, hogy rád startolt.

3. Rendszeresek a magán- vagy késő esti találkozók

Ha néha megkér, hogy a rendes munkaidőn túl is maradj bent még egy kicsit, vagy közös projekten dolgoztok, ami több együtt gondolkodást igényel, az rendben van. De ha gyakran előfordulnak a késői találkozók, és az indokolatlan négyszemközti beszélgetések, akkor az már nem véletlen, és a főnököd próbálja túllépni a szerepkörét. 

4. Felhív, vagy rád ír különösebb ok nélkül

A legtöbb vezetőnek sok munkája van, így amikor csak úgy felhív, minden ok nélkül, vagy mondvacsinált indokkal, akkor az lehet egy jel, hogy kicsit többet gondol rád, mint amennyit kellene.

5. Árulkodó testbeszéd

A szemkontaktus sok mindent elárul. Ha gyakran elkapod a pillantását, vagy hosszabb ideig tart a szemkontaktus, mint ameddig az neked kényelmes, az is sokat jelenthet.

6. Megkülönböztetett bánásmód

Igen, lehet, hogy csak azért részesülsz különleges bánásmódban, mert tisztel és bízik a képességeidben, de ha ez már átlép egy határt, például olyan lehetőségeket kapsz, amiket jól tudod, hogy nem érdemeltél ki, akkor az már egy erős jel.

7. Megbízik benned

Olyan munkahelyi és személyes titkokat is megoszt veled, amikről tudod, hogy az irodából senki másnak nem mond el? Természetesen itt is előfordulhat, hogy egyszerűen csak megbízik benned. De a bizalmaskodás egy jó eszköz is lehet arra, hogy elmélyítse veled a kapcsolatot. 

8. Elhalmoz ígéretekkel

"Neked ennél a cégnél hatalmas jövőd van, és fantasztikus karrierlehetőségeid." Ez egy nagyon szuper, igazi menedzser szemléletű megjegyzés, de ha azt látod, hogy gyanúsan rózsásnak tűnik a felvázolt kép, akkor mérlegelj, hogy mi lehet a valós értelme az efféle motivációnak. Pláne, ha egyébként nem nyújtasz olyan teljesítményt, ami alátámasztaná a nagy sikereket.

9. Munkán kívül is együtt

Egy kávé munka után? Lehet, hogy tényleg csak egy kávéról van szó, de azért világítson a piros lámpa! 

10. Hirtelen megújult külsővel megy dolgozni

Új ruha, új frizura, és többet figyel az apróbb részletekre is? Mindezt teheti annak reményében, hogy valakinek esetleg munka közben megakad rajta a szeme.... talán pont a tiéd. 

11. Jobban ad a te véleményedre, mint bárki máséra

Ismét le kell, hogy szögezzük: lehet, hogy csak értékel és bízik benned, mint alkalmazottban. De ha már a személyes problémáival is téged keres, az azért egy erős jel lehet.

12. Túl sok bók

Ha nonstop áradnak feléd a bókok, és az égvilágon semmi köze nincs ahhoz, hogy végzed a munkádat, vagy esetleg a hangnem nem a megfelelő, az jel. Méghozzá erős. 

Ha az ilyen típusú megjegyzések miatt kényelmetlenül érzed magad a munkahelyeden, fordulj a HR osztályhoz. Ha durván tolja, az már munkahelyi zaklatásnak is minősülhet.

13. Ajándékok

Ha mindenki kap ajándékot, vagy kedves figyelmességeket, az nem jelent semmit. De ha csak téged vár friss kávé az asztalodon, vagy egy finom csoki, hogy jól induljon a napod, az már legyen gyanús.

14. Fizikai kontaktus

Sokan erre nagyon érzékenyek. Itt is érdemes megfigyelni, hogy másokkal hogyan viselkedik, mert lehet, hogy ez is csak része a gesztikulációjának. Mindenesetre, ha zavar, érdemes finoman jelezni. 

15. Nagyot nevet a rossz vicceiden is

Mindegy, hogy vicces volt-e az elmesélt történeted, vagy sem, ő biztosan "értékeli", és nagyon nevet rajta. Kicsi arra az esély, hogy szimplán csak a rossz vicceket szeret. Ez inkább egy jel.

16. Mindenre emlékszik

Eléggé hátborzongató, ha a főnök minden tetted és mondatodra emlékszik. Önmagában is, akkor pedig pláne, ha amúgy feledékeny típus. 

17. Egy kis zavar

Megváltozik az arckifejezése, esetleg az arcszíne, amikor besétálsz az irodába? Ha igen, akkor fizikailag is vonzódik hozzád. 

18. Úgy tesz, mintha nem bírna

Természetesen lehet, hogy tényleg egyszerűen csak nem kedvel a főnököd (mondjuk az hosszútávon elég kellemetlen). De ha csak ezzel húzza az agyadat, esetleg viccelődve kötekedik, az lehet a flörtölésnek egy sajátos módja. Vagy próbálja ezzel elrejteni, hogy valójában bejössz neki.

(via BI)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
vezetoi-coaching  |  2022.01.26 09:06
  1. Nagyon nehéz pejsliből különbséget tenni méltóság és tisztelet között. Amikor a különbségre ké...
perfekt  |  2022.01.26 08:26
Tanulmányozva a mérleget, gyakran találkozhatunk a forrásoldalon a céltartalékokkal. Mindig felvetőd...
hrdoktor  |  2022.01.24 04:55
Amikor heti ritmusban vagy egy héten belül is változik a munkarendje, önt is fenyegetheti az egészsé...
legacykft  |  2022.01.21 18:45
Mindannyian boldog életről álmodunk. A boldogság élménye azonban mindenkinek mást jelent, mondhatnák...
coachco  |  2022.01.18 16:34
Hetvenhét éve annak, hogy felszabadult a budapesti gettó. Ezt a hírt hallva eszembe jutott az a pár...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?