26 °C Budapest
Nyolc évnyi fizetést raboltak kilenc hónap alatt: a börtönben várják az ítéletet

Nyolc évnyi fizetést raboltak kilenc hónap alatt: a börtönben várják az ítéletet

2016. augusztus 28. 14:50

A gyanú szerint idős embereket fosztogattak és ezzel 15 millió forintot loptak maguknak a tavalyi év során. Hárman dolgoztak össze, ügyükben a rendőrség a napokban zárta le a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal együtt küldték el az ügyészségre. Mutatjuk, mennyi idő alatt jöhetett volna legálisan össze ennyi pénz.

A rendőrség adatai alapján 2015. január és szeptember között két férfi és egy nő 15 millió forintot csaltak ki idős áldozataiktól országszerte. A telefonkönyvekből férjezett nevű asszonyok után kutattak, és találomra felhívták őket éjjel és hajnalban. Egyikük az unokájaként mutatkozott be és azt mondta, közlekedési balesetet szenvedett és, hogy ne legyen rendőrségi ügye, helyben ki akarja fizetni a kárt a vétlen másik félnek, és erre adjon neki pénzt az idős asszony - írja a police.hu.

Az idősebb áldozatok közül a gyanakvóbbak megkérdezték, hogy miért ilyen furcsa a telefonáló állítólagos unoka hangja, de erre a csaló azt felelte, hogy csak a baleset miatt ideges. Az áldozatoknak ezt követően azt hazudta a magát az unokájuknak kiadó csaló, hogy azonnal odamegy egy barátja, aki átveszi a pénzt. 

A sértettek többsége ötszázezer forintot fizetett, de volt, aki kétmilliót adott.

A rendőrök 2015. szeptember 12-én fogták el a feltételezett elkövetőket Kiskunfélegyházán az autójukban, amint éppen egy csalást készítettek elő. Az állítólagos elkövetők megpróbáltak elmenekülni, nekimentek egy rendőrautónak is, azonban a rendőrök megakadályozták őket a szökésben.

A nyomozók egy 28 éves váci nőt, egy 24 éves piliscsabai és egy 42 éves sajószentpéteri férfit vettek bűnügyi őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakkal szemben 35 rendbeli csalás miatt nyomoztak, és a nyomozást a napokban vádemelési javaslattal le is zárták. A keletkezett több mint 11.000 oldalnyi iratot megküldték az ügyészségnek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hogy lehet ennyit legálisan megkeresni?

Ha a csalók becsületes munkával akartak volna ennyi pénzt keresni, akkor nem lett volna könyű dolguk.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint 162 275 forint volt 2015-ben az átlagos nettó jövedelem hazánkban. Ebből kiindulva 92 és fél hónapnyi jövedelmet csaltak ki áldozataiktól, mely közel nyolc év munkájának gyümölcse lett volna.

Ha beleszámoljuk azt is, hogy a gyanú szerint hárman osztoztak a 15 millió forinton, akkor fejenként 2 év 7 hónapot kellett volna becsületesen végigdolgozniuk, hogy összejöjjön ez a kisebb vagyonnyi pénz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2022.06.24 17:47
Legutóbbi blogbejegyzésem végén megfogalmazódott bennem az a remény, hogy mivel a legtöbb időt önmag...
hrbonbon  |  2022.06.24 10:21
          Simonyi Judit ügyvezető igazgató beszámolója Az AIMS INTERNATIONAL 2022. június 14-1...
laskainelli  |  2022.06.22 15:10
A határhúzás sokak számára kihívás. Többek között azért, mert nem szeretnének kellemetlen érzéseket...
perfekt  |  2022.06.22 07:06
Az államháztartást javító különadókról döntött a kormány a 197/2022. ( VI.4.) rendelete alapján....
hrdoktor  |  2022.06.20 04:36
Az internet, az okostelefonok és a közösségi média elterjedésének köszönhetően egyre többen szenvedn...
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?