Nyolc évnyi fizetést raboltak kilenc hónap alatt: a börtönben várják az ítéletet

Nyolc évnyi fizetést raboltak kilenc hónap alatt: a börtönben várják az ítéletet

2016. augusztus 28. 14:50

A gyanú szerint idős embereket fosztogattak és ezzel 15 millió forintot loptak maguknak a tavalyi év során. Hárman dolgoztak össze, ügyükben a rendőrség a napokban zárta le a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal együtt küldték el az ügyészségre. Mutatjuk, mennyi idő alatt jöhetett volna legálisan össze ennyi pénz.

A rendőrség adatai alapján 2015. január és szeptember között két férfi és egy nő 15 millió forintot csaltak ki idős áldozataiktól országszerte. A telefonkönyvekből férjezett nevű asszonyok után kutattak, és találomra felhívták őket éjjel és hajnalban. Egyikük az unokájaként mutatkozott be és azt mondta, közlekedési balesetet szenvedett és, hogy ne legyen rendőrségi ügye, helyben ki akarja fizetni a kárt a vétlen másik félnek, és erre adjon neki pénzt az idős asszony - írja a police.hu.

Az idősebb áldozatok közül a gyanakvóbbak megkérdezték, hogy miért ilyen furcsa a telefonáló állítólagos unoka hangja, de erre a csaló azt felelte, hogy csak a baleset miatt ideges. Az áldozatoknak ezt követően azt hazudta a magát az unokájuknak kiadó csaló, hogy azonnal odamegy egy barátja, aki átveszi a pénzt. 

A sértettek többsége ötszázezer forintot fizetett, de volt, aki kétmilliót adott.

A rendőrök 2015. szeptember 12-én fogták el a feltételezett elkövetőket Kiskunfélegyházán az autójukban, amint éppen egy csalást készítettek elő. Az állítólagos elkövetők megpróbáltak elmenekülni, nekimentek egy rendőrautónak is, azonban a rendőrök megakadályozták őket a szökésben.

A nyomozók egy 28 éves váci nőt, egy 24 éves piliscsabai és egy 42 éves sajószentpéteri férfit vettek bűnügyi őrizetbe, majd a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottakkal szemben 35 rendbeli csalás miatt nyomoztak, és a nyomozást a napokban vádemelési javaslattal le is zárták. A keletkezett több mint 11.000 oldalnyi iratot megküldték az ügyészségnek.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hogy lehet ennyit legálisan megkeresni?

Ha a csalók becsületes munkával akartak volna ennyi pénzt keresni, akkor nem lett volna könyű dolguk.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint 162 275 forint volt 2015-ben az átlagos nettó jövedelem hazánkban. Ebből kiindulva 92 és fél hónapnyi jövedelmet csaltak ki áldozataiktól, mely közel nyolc év munkájának gyümölcse lett volna.

Ha beleszámoljuk azt is, hogy a gyanú szerint hárman osztoztak a 15 millió forinton, akkor fejenként 2 év 7 hónapot kellett volna becsületesen végigdolgozniuk, hogy összejöjjön ez a kisebb vagyonnyi pénz.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 8. 19:18