13 °C Budapest
674 ezres fizetés a Lidl boltjaiban: ez kell a csúcsgázsihoz

674 ezres fizetés a Lidl boltjaiban: ez kell a csúcsgázsihoz

2016. augusztus 26. 10:59

Míg a főpénztárosok markát átlagosan közel bruttó 293 ezer forint üti, addig a csúcsgázsi jelenleg 673 856 forint a Lidlnél. Az élelmiszermulti tájékoztatása szerint ráadásul ezt egy mezei bolti dolgozó is megcsípheti.

Bő egy hete robbant bombaként a hír, hogy a munkaerőhiánytól erősen sújtott kelet-magyarországi Makón 304 ezer forint feletti bruttó fizetési ajánlattal (és további juttatásokkal) keres főpénztárost a Lidl. Konkrétan ez az offline hirdetés jelent meg a Maros-parti város áruházában:

{{EMBED:https://embed.tumblr.com/embed/post/pVSgOUEo-pp9rWiOWZ79-Q/149128490007@7d7eaacc195d820153df70d7da3d2d20d80095dc}}

Habár a sajtó sztárgázsinak titulálta az ajánlatot - a Lidl már eddig is az egyik legjobban fizető áruházlánc volt, de ilyen összegeket korábban náluk sem lehetett látni, írta például az Index -, azt azért nem árt tudni, hogy:

Jelenleg főpénztárosi feladatkört a vállalatnál több mint 400 fő tölt be, melyben a kollégák havi bruttó átlagbére 292.821.-Ft, melyhez ebben az esetben is a fent említett munkába járási támogatáson túl a pótlékok is járnak, melyek összege átlagosan további havi bruttó 33.083.-Ft

- árulta el a Pénzcentrum megkeresésére a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt.

KATTINTS! Az élvezetek vezetik a kiskereskedelmi bérrangsort

Persze kíváncsiak voltunk arra is, mi számít igazi csúcsgázsinak az áruházláncnál. Nos, a lánc tájékoztatása szerint a boltvezetői, valamint a bolti menedzseri pozícióban elérhető

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

legmagasabb bruttó járandóság jelenleg 673 856 forint a Lidlnél,

amelyhez a szokásos, tehát minden pozícióhoz járó pótlékokon (30 százalékos műszakpótlék; 50 százalékos vasárnapi pótlék) túl még vállalati autó is jár (korlátlan használattal, és teljes költségtérítéssel). Ez ráadásul elvileg bárki számára elérhető, a jelenleg 164 áruházat számláló, de expanzív politikát folytató hálózat tájékoztatása szerint ugyanis

igen gyakori példa, hogy a bolti dolgozó kolléga idővel a boltvezetői pozíciót tölti be.

Mindezzel együtt érdekes adat, hogy az üzletekben dolgozó munkatársak (árufeltöltő, pénztáros, főpénztáros, boltvezető helyettes, boltvezető) átlagbére már 2015-ben is 253 ezer forint volt, de ez az idei évben tovább emelkedhet. A diszkontlánc ugyanis, a sajtóban már több helyen megjelent 20 százalékos béremelést az áruházakban és a raktárban dolgozó kollégák körében hajtotta végre. A béremelés a teljes munkavállalói állomány közel 90 százalékát érintette.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2022.09.26 11:30
Az előző cikkemben a diákhitelről írtam. Többen is érdeklődtek, hogy szakmai oktatásra, képzésre hog...
hrdoktor  |  2022.09.26 06:55
Ellentét, feszültség, kommunikációs zavar minden csoportban, így a munkahelyi közösségekben is előfo...
hrbonbon  |  2022.09.23 11:40
      Simonyi Judit ügyvezető igazgató A Spencer Stuart kutatásának eredményét mutatta be a Harv...
vezetoi-coaching  |  2022.09.20 13:11
Ez a post két közvetlenül egymás után született közvetlen Linkedin post összeforrasztása, a nagyon g...
legacykft  |  2022.09.16 17:25
Szervezetfejlesztőként sosem volt kérdés, hogy a jövőbiztos, fenntartható, eredményes, megtartó és b...
Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Megvan a válasz a brutális piadrágulásra? Ez az ital lehet a magyarok új kedvence

Az üzletek beszámolói alapján a kereslet elmarad még a járvány előtti időszaktól, azonban a melegnek hála lényegesen több alkoholos ital fogyott, mint az előző évben.

NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 27. kedd
Adalbert
39. hét
Szeptember 27.
Idegenforgalmi világnap
Szeptember 27.
A Google születésnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?