12 °C Budapest
Ennyit keres a legendás magyar tévés: égnek áll a hajad

Ennyit keres a legendás magyar tévés: égnek áll a hajad

Pénzcentrum
2016. április 2. 16:04

Megdöbbentő vallomással rukkolt elő az egykori népszerű műsorvezető, Dömsödi Gábor: most havonta keres annyit, mint tévésként egy nap alatt. Ennek ellenére elégedett a mostani helyzetével, mivel így legalább nem kell három helyen helyt állnia egyszerre. Kiszámoltuk, hogy az átlagkereset hányszorosát vitte haza régebben a műsorvezető.

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent a magyar polgármesterek fizetése, így Dömsödi Gábornak, az egykori tévésztárnak is meg kell küzdenie az alacsony bérrel. Kevesebb, mint nettó 300 ezer forintot visz haza havonta a Nógrád megyei Pásztó polgármestere.

Ez nem a megélhetésről szól, már csak azért sem, mert nagyjából annyi pénzt keresek havonta Pásztó első embereként, mint korábban tévésként egy nap alatt

- mondta az ATV-nek Dömsödi Gábor.

Kattints! Vége a jó világnak? Kitilthatják a magyar melósokat Ausztriából


Ha húsz munkanappal számolunk, és napi 250 ezer forinttal, akkor az sem kizárt, hogy tévésként akár 5 millió forintot is hazavitt a tévésztár egy hónapban. Persze ehhez az is kellett, hogy akár három állásban dolgozott párhuzamosan, ami mindenképpen megerőltető lehetett, Dömsödi egyébként örül annak, hogy már nem kell több munkahelyen egyszerre helyt állnia.

Mennyivel több ez az átlagnál?

Magyarországon az átlagkereset a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, 2016. januári adatai alapján 165 849 forint volt.

Az 5 milliós jövedelem ennek egyébként harmincszorosa. Nem ilyen nagy a különbség, ha azt vesszük figyelembe, hogy a tévésztár három forrásból kapta ezt a pénzt, így számolva már "csupán" tízszeres különbséget láthatunk.

Érdekes egyébként megnézni, hogy mennyivel nőtt a januári átlagkereset, ugyanis azt láthatjuk, hogy a 2015-ös átlaghoz képest (162 300 forint) csupán kevés növekedést mutat a nettó átlagkereset, pedig a vállalatok jelentős részénél év elején érkezik meg a megemelt első fizetés. Persze, ha 2015 januárjával hasonlítjuk össze az adatot, akkor 7,4 százalékos növekedést láthatunk, 2015 januárában ugyanis 154 444 forint volt a nettó átlagkereset.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nemcsak a kereset nőtt

Az alkalmazásban állók száma is növekedést mutat, idén januárban 2,95 millióan dolgoztak, míg egy évvel előtte csupán 2,85 millió volt ez a szám. Ez azt jelenti, hogy mintegy 100 ezer magyarral több dolgozik, mint egy évvel ezelőtt, ami 3,4 százalékos növekedést jelent.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.05 08:17
Durván még egy hónapunk van a számviteli beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettség te...
hrdoktor  |  2021.05.03 06:38
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és kü...
legacykft  |  2021.04.30 18:55
Van olyan ismerősöm, kollégám, aki – habár nincs rákényszerítve, mégis – rendszeresen önmaga próbál...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?