23 °C Budapest
Ezrek munkája kerülhet veszélybe

Ezrek munkája kerülhet veszélybe

2015. szeptember 2. 08:33

Amennyiben a jövő év elejére sem sikerül megoldani a tejipar jelenlegi válságát, úgy akár elbocsátások, üzembezárások jöhetnek - mondta a Napi.hu-nak Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója.

Az utóbbi időszakban nem javult a helyzet, az árak továbbra is alacsonyak, így a termelők még mindig az önköltségi ár alatt tudják csak értékesíteni a termékeiket - mondta a Napi.hu érdeklődésére Harcz Zoltán, aki szerint, ha nem változik semmi, úgy 2016 eleje igen "kritikus" lehet:

a szakember nem tartotta kizártnak az üzembezárásokat, az állománycsökkentést, illetve az együtt járó tejtermelés-csökkenést sem.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint a tejpiaci válság megoldása - annak nemzetközi jellege miatt - alapvetően nem nemzeti eszközökkel érhető el, így Magyarország álláspontja az EU-ban zajló tárgyalásokon továbbra is az, hogy közös európai uniós megoldást kell találni.

Az FM álláspontja szerint hazánk célja a tárgyalások során továbbra is a piaci stabilitás előmozdítása, amiben véleményük szerint sokat segíthetne, ha sikerülne EU-n kívül alternatív piacokat találni, ahol értékesíteni lehetne a felhalmozódó készleteket.

A szaktárca szerint ugyanakkor a tejpiac középtávú kilátásai ezzel együtt is kedvezőek, ám a jövőbeni termelési potenciál fenntartása érdekében lehetőséget kell találni a már kárt szenvedett termelők és vállalkozások uniós szintű kompenzálására.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
legacykft  |  2021.06.11 18:55
Az elmúlt heteket tekintve, több kompetenciafejlesztő tréninget is maga mögött tudhat a Legacy. Ahho...
coachco  |  2021.06.09 11:06
Olvasom Obama ex-elnök memoárját, másodjára fogtam bele. Nem mintha nem lenne érdekes, de cirka 700...
ajovomunkahelye  |  2021.06.07 12:30
Számokban is kimutatható nyereséget vagy veszteséget jelent egy vállalatnak, ha erősen elkötelezett...
perfekt  |  2021.06.07 08:31
Már több esetben foglalkoztunk a közüzemi díjak továbbszámlázásával, de még mindig sláger témának tű...
hrdoktor  |  2021.06.07 06:14
Szinte fizikai ellenállást érez valamelyik sürgős munkahelyi teendője láttán, és igyekszik valami ür...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. június 13. vasárnap
Antal, Anett
23. hét
EZT OLVASTAD MÁR?