15 °C Budapest

Tényleg ennyit keres Fluor Tomi a Wellhelloval?

Pénzcentrum
2015. június 16. 16:53

Az idei a Wellhello nyara. Tarol a csapat, decemberig minden napjuk foglalt.

Fluor és Diaz alig egy éve állt össze, a Wellhello máris mindent visz: a duóval már csak jövőre lehet lekötni bulit.

Háromszor annyit dolgozunk, mint a szakma nagy része. Öt-hat napot játszunk egy héten, két-három órákat alszunk naponta. Ez durva! Rendkívüli teherbírást igényel. Megkértük a kiadónkat, hogy június végén engedjen el négy nap szabadságra. Nekünk ennyi lesz a nyaralás

 - mondta a Borsnak Fluor Tomi.

A rengeteg munkának beérett a gyümölcse: valószínűleg ma a Wellhello tagjai a legjobban kereső magyar zenészek.

A szakma szerint általában 300 ezer forint üti a markukat egy-egy bulin,vagyis a matematika szabályai szerint egy hónapban hatmillió forintot keresnek.


Tomi szerint azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

Az emberek alapból hatalmas összegre gondolnak, arra nem, hogy abból lejön a kiadói százalék, és kilencen megyünk fellépni, profi zenészekkel, nem ketten. A zenekar mellett ott a technikus, a fénytechnikus, két táncos, vizuális technika, ha van lehetőség vetítésre. Sok koncertünk volt, ami nekünk jelentett kiadást. De persze nem vagyunk hülyék, nem ez a jellemző. Alsó hangon egyórás bulijaink vannak. Nem plázában vagy falunapon, ahol rossz az akusztika, csak olyan helyen, ahol megfelelő a technika. De így is december végéig teli a naptár. Nagyon sok bulit kell lemondanunk naponta, nem könnyű minket elkapni egy koncertre. Januárban pihenünk, de tavaszra már jönnek a megrendelések.

 - tette hozzá.

Érdemes lenne saját lakásban is gondolkodni

A kilencvenes évek előadói még házat építettek a gázsijukból, mi mindketten albérletben lakunk

- érzékeltette anyagi helyzetét Fluor.

A statisztikákat nézve nincs ebben semmi meglepő: a 19-29 éves városi fiatalok 61 százaléka még a szülőkkel együtt él, és kevesebb, mint negyedüknek fontos csak az, hogy önálló háztartásba költözzön - derül ki a K&H Bank kutatásából.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A megkérdezettek közül főleg a nők, az idősebbek és a Budapesten lakók szeretnének önállósodni. A korábbi negyedévekben az elköltözni vágyók számára az albérlet volt a legvalószínűbb megoldás a különköltözésre. Most a válaszadók 40-40 százaléka említette azt, hogy a saját lakás vásárlásban illetve lakásbérlésben gondolkozik.

Fontos változás figyelhető meg a megtakarítások célját illetően is, bár félretett pénze továbbra is csak a fiatalok alig több mint harmadának van. Míg korábban a takarékoskodók közül legtöbben azt válaszolták, hogy általános tartalékot szeretnének félre tenni, most a lakás került az első helyre a megtakarítási célok között. Most a legmagasabb azoknak az aránya, akik az önállósodás útját saját lakásban képzelik el, amiben bizonyára nagy szerepe van a kedvező lakáshitel kamatoknak és hitelkonstrukcióknak.

Budapesten a lakásvásárlás felé terelheti a fiatalokat az is, hogy az utóbbi hónapokban jelentősen megemelkedett a lakások bérleti díja. Már nem ritka, hogy egy 40 négyzetméteres lakásért havonta akár 100 ezer forintot kell fizetni, de a bérleti díj a belvárostól távolabbi kerületekben is közelíti a 60 ezer forintot. Ezzel szemben egy 5 millió forintos, 20 éves futamidőre igényelt lakáshitel (THM 4,4%) havi törlesztőrészlete nem éri el a 31 ezer forintot.

A megkérdezett fiataloknak 12 százaléka tervezi, hogy a következő 3 évben vesz lakást. Közülük 22 százalék saját erőből szándékozik ezt megoldani, a többiek kisebb-nagyobb hitelt vennének fel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
coachco  |  2024.05.07 19:25
Szeretem a falvakat! Persze nem mindegyik idilli, vannak szomorú falvak is. [...] Bővebben!
hrdoktor  |  2024.05.07 10:13
Életmódtanácsadók és laikusok körében gyakran elhangzik: a pozitív gondolkodás nemcsak a pszichés ál...
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 8. szerda
Mihály
19. hét
Május 8.
Fagylalt nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem