12 °C Budapest

Videó: elképesztő luxusban élnek a magyar adócsalók

Pénzcentrum
2014. február 21. 13:04

Cukor, olaj- és élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezetre csaptak le a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói. Az elcsalt adóból többek között luxusingatlan építésébe kezdett a bűnszervezet irányítója - tájékoztat hivatalos Facebook-oldalán az adóhatóság.

A gyanúsítottak több gazdasági társaságot működtettek, amelyek a papíron Szlovákiából beszerzett árukat itthon - egy általuk létrehozott cégláncolat közbeiktatásával - főként multiknak és nagyüzemi felhasználóknak értékesítették.

Közvetlenül a beszerzést és belföldi értékesítést végző társaságok eleinte minimális adót vallottak be, majd rövidesen adóminimalizálásra törekedve adót nem fizettek. A haszonszerzés érdekében az elkövetők újabb és újabb cégeket hoztak létre, hogy az illegális tevékenységüket tovább folytathassák. A rendelkezésre álló adatok alapján a kiterjedt céghálózat mintegy kétmilliárd forint általános forgalmi adó befizetését mulasztotta el.

A bűnszervezetre egyszerre több mint ötven helyszínen, 200 pénzügyi nyomozó, adórevizor és pénzügyőr járőr csapott le. Lefoglalták a cégek könyvelési anyagait, és telefonjait, valamint a számlázásokra használt számítástechnikai eszközöket. Az akcióba a NÉBIH munkatársai is bekapcsolódtak, akik egy szentendrei telepen 25 tonna cukrot vontak forgalmi korlátozás alá, és vizsgálják eredetét.

Az akció során 22 millió forint készpénzt, valamint 145 millió forint értékben nagy értékű gépkocsikat, motorkerékpárokat, karórákat foglaltak le. Az érintett cégek, illetve a gyanúsítottak bankszámláit és az elkövetők ingatlanjait zárolták. Az okozott kár megtérülésére eddig mintegy 800 millió forint értékű vagyont biztosítottak.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Sok mindenre futotta az áfacsalóknak. A bűnszervezet "feje" luxusingatlan építésébe kezdett. A gyanúsítottak otthonában több száz pár cipőt találtak, köztük több százezres darabok is voltak. Szerették a márkás karórákat és különleges érméket is gyűjtöttek.

Jelenleg a bűnszervezet nyolc tagja előzetes letartóztatásban van, a cégláncolatban stróman ügyvezetőként közreműködő 5 hajléktalan férfit pedig közokirat-hamisítás miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az elkövetők a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt akár 20 évig terjedő szabadságveszést is kaphatnak.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?