1 °C Budapest

Óriási adomány a gazdag magyar családoknak - heti összefoglaló

Pénzcentrum
2012. szeptember 23. 17:34

A 100 legmagasabb összevont jövedelmet bevalló adózó összesen 132 millió forint családi kedvezményt vett igénybe 2011-ben - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Mindeközben az alacsonyabb keresetű gyermekes munkavállalók összesen 112 milliárd forintot hagytak a költségvetésben.Erről is olvashattok összefoglalónkban: íme a legérdekesebb cikkek 2012. 38. hetében. (A teljes írás elolvasásához kattints a címekre!)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Megdöbbentő tények: óriási adomány a gazdag családoknak
A 100 legmagasabb összevont jövedelmet bevalló adózó összesen 132 millió forint családi kedvezményt vett igénybe 2011-ben - tudta meg a Pénzcentrum.hu a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV). Mindeközben az alacsonyabb keresetű gyermekes munkavállalók összesen 112 milliárd forintot hagytak a költségvetésben. A kormány támogatja a KDNP kezdeményezését, hogy a ki nem használt adókedvezményt járulékcsökkentés vagy akár negatív adó formájában megkaphassák a családok.

Ez az alapítvány kapta a legtöbb adópénzt tavaly
Összesen 3,5 milliárd forinttal kevesebb forráshoz jutottak hozzá a civil szervezetek, egyházak, illetve a kiemelt költségvetési előirányzat a magánszemélyek személyi jövedelemadójának egy-egy százalékából, mint egy évvel korábban. A tétlenkedők 10 milliárd forintot hagytak a költségvetésben.

Itt van Matolcsy újabb víziója: 200 százalékos bérnövekedés
Súlyos problémákat vethet fel az egyéni járulékok terhére biztosítandó bármilyen kedvezmény bevezetése - írja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy szocialista parlamenti képviselő által feltett kérdésre válaszolva, amely arra vonatkozott, pontosan miként kívánja a kormány kiteljesíteni a családi adókedvezmény rendszerét.

Hol nyissunk külföldi bankszámlát, és kinek éri meg?
Körülnéztünk a környező országokban, hol érdemes most számlát nyitni euró megtakarításainknak. A januári roham óta egyre kevesebb szó esik a határon túli ajánlatokról, pedig a jelenlegi árfolyamon sokkal inkább érdemes máshol is elhelyezni pénzünk egy részét. Ausztria és Szlovákia pénzinttézeteit látogattuk meg, megkérdeztük, milyen számlát mennyiért érdemes nyitni az euróban megtakarítani vágyóknak?

15 éve nem volt ilyen Magyarországon: "valódi sikertörténet"
A két és fél hónappal ezelőtti indulásnál talán kevesen fogadtak volna arra, hogy ilyen zökkenőmentesen indul majd be Magyarországon a napon belüli átutalás rendszere. Az MNB egyenesen sikertörténetről beszél, az új rendszer pedig a gazdaságot is élénkítheti.

Indul a fűtési szezon: így kapcsolnak ki a szolgáltatásból

Bár nyáron sok háztartás rendezte elmaradását, továbbra is kritikán aluli a magyar lakosság közüzemidíj-fizetési hajlandósága. Az adóssághalmozásból pedig gyakorta nincs menekvés. Így sok esetben nem marad más, mint a szolgáltatás felfüggesztése. Természetesen a szolgáltatásból történő kizárást a törvény végrehajtási rendelete szabályozza.

Így spórolhatsz 15 ezer forintot - ha van okostelefonod

Újfajta vásárlási modellel lépett piacra a Shopline. A magyar webáruház két termékét akár a buszmegállóban is megvásárolhatjuk, néhány kattintással, okostelefonunk segítségével.

Lidl, Aldi: ebben is tarolnak nálunk a diszkontok
Töretlenül hisznek az üzletláncok a saját márkás termékekben, a számok pedig őket igazolják. Élelmiszerből, háztartási vegyiáruból is többet költünk a szakzsargonban kereskedelmi márkásnak nevezett termékekre, a vevők nem meglepő módon leginkább olcsóságukat kedvelik. Az üzletláncok épp ezért egyre több ilyen terméket dobnak piacra.

 

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
hrbonbon  |  2021.12.05 02:06
A NAVIGÁCIÓ TÖRVÉNYE az ésszerű, körültekintő és alapos tervezésről szól. A sikeres vezetéshez a csa...
vezetoi-coaching  |  2021.12.03 09:05
Mi találtam… amire fókuszálsz, az jön szembe… ami lent, az fent, ami belül, kívül… A múltkor egy fra...
perfekt  |  2021.11.30 08:38
A Kormány 2021. november 2-án benyújtotta az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények...
hrdoktor  |  2021.11.29 05:13
Vannak olyan életviteli szokások, amelyek észrevétlenül elveszik az energiánkat. [...] Bővebben!
legacykft  |  2021.11.26 18:04
„Az az érzésem, Mónika, hogy kénytelen leszek szembenézni olyan hiedelmeimmel, berögződéseimmel, szo...
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20