11 °C Budapest

Videó: vastag aranylánc, milliónyi készpénz volt az ózdi uzsorásoknál

Pénzcentrum
2012. szeptember 19. 18:36

Újabb uzsorásokat fogtak el a rendőrök Ózdon. A város egyik peremkerületében kis élelmiszerboltot üzemeltetett az a 46 éves férfi és 32 éves párja, akik a tavalyi évtől több, a boltban vásárló rászoruló részére folyósítottak különböző kölcsönösszegeket, majd azokat 50-100 százalékkal megnövelten követelték vissza.

A gyanúsítottak a "hitelkihelyezés" során kényszerű kuncsaftjaiknak nem készpénzt folyósítottak, hanem különböző keretösszegeket határoztak meg részükre, amelyeket azok levásárolhattak az élelmiszerboltban. Az elkövetők amellett, hogy a vásárlások összegét kamattal növelték, az élelmiszereket is szokatlanul drágán értékesítették: adósaik azokhoz az átlagos bolti ár négyszereséért juthattak hozzá.


Miután egy-egy sértett eleget tett az uzsorások által meghatározott fizetési kötelezettségnek, azok további pénzösszegeket követeltek tőlük. Amikor az adósok nem tudtak, vagy már nem akartak fizetni, akkor őket vagy családtagjaikat a terheltek veréssel fenyegették meg. Követelésük nyomatékosítására "verőlegényt" is "foglalkoztattak".

Az elmúlt hét egyik reggelén azonban rendőrök csaptak le az uzsorás párra, illetve a tevékenységüket segítő "erős emberre", akiket bűnügyi őrizetbe vettek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az elfogást követően megtartott házkutatás alkalmával több, mint másfél millió forintnyi készpénzt, valamint a tartozásokat tartalmazó feljegyzéseket, különböző szerződéseket és iratokat, továbbá kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak. A nyomozás adatai alapján az immáron előzetes letartóztatásban lévő "triász" tevékenysége alkalmas több rendbeli zsarolás és uzsorabűncselekmény, valamint egy rendbeli visszaélés kábítószerrel megállapítására.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem