8 °C Budapest

Filléreket keres a magyar nő - Mi áll a háttérben?

Pénzcentrum
2012. április 28. 07:57

Munka vagy család? Minden nő felteszi magának ezt a kérdést. Jó válasz azonban nincs. A társadalmi elvárások miatt a nők nehezebben találnak munkát, kevesebbet keresnek a férfiaknál és hamarabb elbocsájtják őket. Az elkeserítő helyzeten a rugalmas munkavégzési formák elterjesztésével lehetne úrrá lenni.

A negatív megkülönböztetéssel már az első munkahely megtalálása során szembesülhetnek a hölgyek. Tízszer olyan nehéz munkát találnia egy nőnek, mint egy hasonló képességű és korú férfinak - hívja fel a figyelmet Szedlárné Gáll Ibolya, munkaerőpiaci szakértő. Ennek szerinte rendkívül egyszerű magyarázata van: a rossz társadalmi beidegződés.

A magyar családok ugyan két keresőre épülnek, ám a társadalmi elvárások alapján a nőnek otthon, a gyerekek mellett van a helye. Bár a gyermekvállalás nem csak a nő, a család, hanem az egész társadalom érdeke lenne, a gyermekvállalás terheit zömében a gyengébbik nem egymaga viseli. A lányoknak így már a pályaválasztás előtt fel kell tenniük a kérdést saját maguknak: a családot vagy a karriert választják-e?

Furcsa, de bármelyiket is választják is a nők, a helyzetük sajnos nem lesz egyszerű. Ha reménybeli munkaadójuknak bevallják, hogy a későbbiekben szeretnének gyermeket, akkor előfordulhat, hogy fel sem veszik őket a kiszemelt munkahelyre. Ha viszont kényszerből hazudnak, aztán később mégis szülési szabadságra mennek, akkor pedig nem egyszerű a visszatérés a munkahelyre.

Egyedül, kevesebb pénzért

Egy komoly vállalkozásnál a Magyarországon átlagos két gyermek miatti hat év kihagyás után akkora a változás, hogy ember legyen a talpán, aki könnyen vissza tud zökkeni a dolgos hétköznapokba. Ráadásul a gyes után sem egyszerű a helyzet, hiszen a kiskorú gyermekek miatt sokszor kell otthon maradniuk a nőknek betegség vagy oktatási szünet miatt. A július elsejétől hatályba lépő új Munka törvénykönyve is felemás módon védi majd a kisgyermekes nőket. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint a 3 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőket egyáltalán nem lehet a munkahelyükről rendes felmondással elküldeni.

A módosuló rendelkezések szerint alapesetben továbbra is fennmarad a védelem. Az új törvényben azonban számos kitétel szerepel, amelyre könnyedén hivatkozhatnak a munkáltatók, ha meg akarnak válni az érintett dolgozójuktól. Először is a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból is fel lehet majd mondani az érintetteknek. Ehhez nem kell más, mint hogy a munkáltató bebizonyítsa, a munkahelyen nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő betöltetlen másik munkakör, vagy az, hogy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja. 

Azonnali hatállyal is fel lehet mondani a 3 évesnél fiatalabb gyermeket nevelő anyáknak, illetve a gyermeket egyedül nevelő apáknak, akkor is, ha már nincsenek szülési vagy gondozás céljából fizetés nélküli szabadságon abban az esetben, ha a munkáltató bebizonyítja, hogy szándékosan vagy súlyos gondatlansággal megszegik a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségüket, vagy olyan magatartást tanúsítanak, amely lehetetlenné teszi a munkaviszony fenntartását. Utóbbi kategóriába szinte bármi beletartozhat.

Nehezíti a nők döntését az a tapasztalat is, hogy a 70 százalékuk társ nélkül marad azoknak, akik a munkát választják a család helyett. A társadalmi beidegződések miatt ugyanis a férfiak nem elnézőek a munkát a család elé helyező nőkkel, és inkább saját karrierjük építését részesítik előnyben. A másik komoly probléma, hogy az azonos korú, tapasztalatú és végzettségű nők 27 százalékkal kevesebb fizetést kapnak a férfiaknál. Ráadásul a legfelsőbb vezetői szintekre csak ritkán jutnak el.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Aztán pályafutásuk végén a munkát és a családot választó nők sorsa hasonlóan alakul. A munkaadók bizonytalan munkavállalói csoportként tekintenek rájuk, mert úgy vélik, nem tudnak már annyit teljesíteni, mint a hasonló korú férfiak. Leépítéskor ők az elsők, 50 év felett keresetük pedig csak 70 százaléka a velük egykorú férfiakénak.

A megoldás a rugalmas foglalkoztatás

A szomorú helyzeten lehet, sőt kell is változtatni. Szedlárné Gáll Ibolya munkaerőpiaci szakértőként a párbeszédet tartja a legfontosabbnak. A családdal és a munkahellyel megbeszélve még a jelenlegi, a nők számára cseppet sem kedvező társadalmi környezetben is össze lehet egyeztetni a gyermekvállalást a karrierrel. A társadalomnak pedig a különböző élethelyzetekre alkalmazott rugalmas foglalkoztatási formákkal kell segítenie ezt a folyamatot.

Részmunkaidő bevezetésével, távmunka alkalmazásával, családi napközik beindításával sokat lehetne tenni a kisgyermekes nők foglalkoztatásának fellendítéséért. Hollandiában, ahol ezek a módszerek működnek, a nők 35 százaléka így dolgozik. Magyarországon csak a hölgyek 5 százalékának van olyan szerencséje, hogy rugalmas módon a munkahely és a család szempontjait egyaránt figyelembe vevő módon dolgozhasson.

Sok esély van rá, hogy a nők foglalkoztatása ügyében a közeljövőben komoly változások várhatóak, hiszen a nemzetgazdasági tárcánál nemrégiben miniszteri biztos neveztek ki a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért. Szalai Piroska feladata egyebek mellett a nők munkaerő-piaci részvételének növekedését akadályozó tényezők azonosítása, a női foglalkoztatás növelését, a "családbarát" munkahelyek megteremtését célzó rugalmas munkavégzési és önfoglalkoztatási formák, jó gyakorlatok összegyűjtése, továbbá javaslatok kidolgozása a gyermekfelügyeleti intézmények fejlesztésére, az érintettek képzettségi szintjének és munkakörülményeinek javítására - részletezi a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A tárca társadalmi, szakmai egyeztetést kezdeményezett az említett témákban. A noifoglalkoztatas@ngm.gov.hu elektronikus levélcímre június 1-jéig várja a hozzászólásokat civil szervezetektől, szakemberektől, magánszemélyekről.

HR BLOGGER
perfekt  |  2023.02.01 13:52
Az Országgyűlés a 2022. november 22-i ülésnapján elfogadta az egyes adótörvények módosításáról szóló...
laskainelli  |  2023.02.01 11:21
A rohanó világunkban könnyű szétcsúszni és túlvállalni magunkat, noha ennek az lesz az ára, hogy az...
hrdoktor  |  2023.01.30 04:30
Megfelelő kommunikációval nemcsak magunkon, hanem a vállalaton is segíthetünk. [...] Bővebben!
coachco  |  2023.01.23 17:52
Most, hogy így közeledek a hatvanhoz, határozottan állítom, minden kornak megvan a maga öröme, érdek...
hrbonbon  |  2023.01.23 14:33
    Simonyi Judit ügyvezető igazgató Az elmúlt évek tapasztalatait cáfolva a 2023-as év váratlan...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?