21 °C Budapest

Ehhez kell Csányi Sándornak még 68 milliárd...

Pénzcentrum
2012. március 11. 08:04

A világ leggazdagabb embere Carlos Slim Helu lett 2012-ben is, ez sorozatban az 3. győzelme annak ellenére, hogy az utolsó megmérettetése óta 5 milliárd dollárt veszített. Jelenlegi vagyonát 69 milliárd amerikai dollárra becsülik. A mexikói milliárdost Bill Gates és Warren Buffett követi a Forbes listáján. A leggazdagabb magyarnak, Csányi Sándornak viszont még 68 milliárd forintot kellene összegyűjtenie, hogy meglegyen az első magyar dollármilliárdos is. 

Ki az a Carlos Slim Helu?

Három éve őrzi vezető helyét Carlos Slim a világ leggazdagabb embereinek a Forbes magazin által szerdán közzétett listáján. A 72 éves mexikói üzletember vagyonát 69 milliárd dollárra becsülte a magazin, elsősorban telekommunikációs birodalmának köszönhetően. Érdekeltségei a pénzügyek, a kiskereskedelem és a nyersanyag-, illetve energiapiacra is kiterjednek. Az utóbbi években külföldön terjeszkedett, résztulajdonosa lett az áruház-üzemeltető Saks társaságnak, a The New York Times Co. kiadónak.

Carlos Slim HeluForrás: Forbes magazin

Carlos Slimet két amerikai, Bill Gates, a Microsoft alapítója és Warren Buffett nagybefektető követi 61, illetve 44 milliárd dolláros vagyonnal. Gates és Slim között szűkült a távolság, miután Slim vagyona a tavalyi 74 milliárdról zsugorodott 69 milliárdra, Gates vagyona viszont gyarapodott: 56 milliárdról hízott 61 milliárdra.

Negyedik helyen áll 41 milliárd dollárra taksált vagyonával az LVMH luxuskonszern francia vezére, Bernard Arnault, ötödik a szintén divatkonglomerátumot vezető spanyol Amancio Ortega 37,5 milliárd dollárral.

A hatodik helye foglalja el az amerikai Larry Ellison, az Oracle Corporation társalapítója 36 milliárddal, hetedik a brazil mágnás, Eike Batista 30 milliárddal. Nyolcadik helyre volt elég a svéd Stefan Perssonnak, a Hennes & Mauritz divatcég tulajdonosának 26 milliárdos vagyona, kilencedik a hongkongi Li Ka-szing üzletember 25,5 milliárddal. A lista tízedik helyén a német Karl Albrecht, az Aldi diszkontélelmiszer-lánc társalapítója szerepel 25,4 milliárd dolláros vagyonnal.

Az idei a 25. alkalom, hogy a Forbes kiadja évente közzétett listáját. Ezúttal rekordszámú, 1226 ember szerepel rajta, a világ leggazdagabbjai átlagosan 3,7 milliárd dollárnyi vagyont halmoztak fel. A legtöbb milliárdos - szám szerint 425 - az Egyesült Államokban él, Oroszország ebben a tekintetben átvette a második helyet Kínától. Az összesítés alapján Oroszországban 96, Kínában - az ország szárazföldi részén, nem számítva Hongkongot és Makaót - 95 milliárdos él.

A világ legvagyonosabb emberei közül 78 lakik Moszkvában, az orosz fővárost New York követi 58, London pedig 39 milliárdossal.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Egy magyar sem elég gazdag

Legalábbis annyira nem, hogy felkerüljön a Forbes listájára. A szomszédaink viszont 7 dollár milliárdossal is büszkélkedhetnek, a legtöbben Ausztriában élnek,de a román Dino Patriciunak is van 1,5 milliárd dollárja, legfőképp olajcégeiből.


A leggazdagabb magyar Csányi Sándor  155 milliárd forintos vagyonával. Ahhoz, hogy ő is felkerülhessen a Forbes dollármilliárdosok listájára legalább  68 milliárd forintot kell összegyűjtögetnie a jelenlegi árfolyamon számolva. Tavaly összesen 35 milliárdot sikerült neki.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
hrdoktor  |  2024.03.26 10:32
A stressz negatív hatásairól szinte mindenki hallott, de az eustressz, vagyis a pozitív stressz egés...
perfekt  |  2024.03.12 11:42
Az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásainál előfordul, hogy a kérelmező több ellátást kap a jog sze...
coachco  |  2024.03.03 12:47
Most belegondolva abba, a Föld, föld...! című könyve után, hogy Márai távozása és az én ifjúkorom kö...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm