16 °C Budapest

Indiana Jones és a profitláda

Pénzcentrum
2011. július 15. 19:32

A pénzügyi világ Indiana Jonesa , a legendás befektetőzseni, többszörös Guinness rekorder világutazó, Soros György egykori üzlettársa, újabb kiváló befektetési lehetőségeket fedezett fel a piacon. Lássuk mit lát Jim Rogers a kristálykoponyában!

Jim Rogers már óvodás korában belekóstolt az üzleti világba, amikor a baltimore-i Oriol stadionban a baseball meccseken földimogyorót árult, a játék befejeztével pedig összegyűjtötte az üres visszaváltható üvegeket egy kis zsebpénzért cserébe. Miután, 1964-ben először a Yalen, majd a az oxfordi egyetemen szerzett diplomát-néhány apróbb kitérő kivételével-szinte nyílegyenesen vezettet az útja a Wall Streetre. Karrierjét a világ legpatinásabb befektetési vállalatánál, az 1870-ben alapított Dominc & Doninicnél kezdte.


Jim Rogers


1973-ban Soros Györggyel megalapította a Quantum Fundot, a világ legelső nemzetközi hedge fundját, amely név azóta fogalommá vált. Rogers mesés vagyonra tett szert Sorossal karöltve: A alapítást követő 10 évben a Quantum Fund portfóliója 4200%-kal emelkedett! A sikernek, mint, az már lenni szokott voltak árnyoldalai is. Az ott eltöltött évtized alatt Rogers egyetlen napot sem hiányzott a munkából, soha nem ment szabadságra.

37 évesen elege lett a mókuskerékből, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszavonul. Azonban a korai a nyugdíjba vonulást egy kicsit másképp értelmezte, mint az egyszerű halandók. Motorra pattant és körbeutazta az egész világot.160 000 kilométert tett meg 6 hónap alatt. Teljesítményével még a Guinness rekordok könyvében is kiérdemelte a helyet. Pár évvel később a motort egy csöppet kényelmesebb Mercedes csodajárgányra cserélte, és még egyszer a Föld körüli utazás rekordere lett. Leif Eriksson (izlandi felfedező, ő volt az első európai, aki elérte Észak-Amerikát )első amerikai útja 1000-ik évfordulója előtt tisztelegve, Izlandi starttal 116 országot járt be.

Rogers, az autót leszámítva , minden luxust nélkülöző nomád életet élt, sátorban aludt, a és a helyi finomságokban is belekóstolt. Evett kukacokat, hernyókat, gyíkokat , tengerimalacot, kisebb krokodilt. Az utazás élményeit Rogers számos bestsellerben foglalta össze. Mikor a Time magazin megkérte, hogy emeljen ki egyetlenegy dolgot, amit a túrái alatt tanult Rogers így szólt:Ha meg akarsz ismerni egy országot, de úgy isten igazából, ízig -vérig, nem csak a felszínt kapargatva, ne a külügyminisztert kérdezd, hanem a helyi kupi madamját!

A világjáró autó


A most 68 éves Rogers azóta sem ül a babérjain, a szabad piac élharcosaként a világ legnagyobb újságjaiban , többek között, a The Time, The Washington Post, The New York times, Forbes magazine, Wall street, The Financial timesban publikál. Állandó vendége a CNBC, FOX és CNN, BBC csatornáknak pénzügyi magazinjainak. Egyik legutolsó nyilatkozatában kifejtette, hogy hatalmas befektetési lehetőségeket lát az ezüstben, amelyet ő maga is nagyban vásárol jelenleg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Amennyiben érdekli, hogy a legendás befektetőnek tényleg van e kristálygömbje, és ez a jóslata is beválik, kövesse az ezüst árfolyamát, díjmentes iTrader demo számlán.

Ingyenes iTrader demo számla letöltése ITT.

A cikk saját termék népszerűsítését szolgálja

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2022. május 18. 06:11
Az Alaskan Airlines igen nagy port kavart a légitársaságok világában, amikor februárban első nagy ha...
MEDIA1  |  2022. május 17. 20:47
A felület alapítója Kövesdi Gábor, aki maga is közösségi finanszírozással indított korábban vállalko...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 17. 19:41
Ma lezajlott a Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciója, elköltötték a teljes erre szánt öss...
Bankmonitor  |  2022. május 17. 14:17
Egyre szűkül azon bankok listája, amelyek átvehetik a Sberbank hiteleit. Valószínűleg az érintetteke...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?