17 °C Budapest

A lakásmaffia trükkjei: ki van benne a mutyiban? - Heti hírösszefoglaló

Pénzcentrum
2012. január 29. 18:03

Az átalakuló cafeteriára, a béren kívüli juttatások változásaira, a SZÉP Kártyára és az Erzsébet-utalványra fókuszált az elmúlt héten a Pénzcentrum.hu. Tematikus hetünk cikkein túl írtunk - többek között- a lakásmaffia brutális módszereiről, a közszféra bérkompenzációjáról, és arról is, hogyan spórolhatunk a telefonálással. Íme a Pénzcentrum.hu legérdekesebb cikkei 2012.4. hetében. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Alapvetően megváltozott 2012-től a béren kívüli juttatások rendszere Magyarországon. A változások 3,5 millió embert érintenek. A kormány törekvései szerint az új rendszer olcsóbb és hatékonyabb lehet és hozzájárulhat a belföldi turizmus fejlődésének. De vajon melyek a legfontosabb változások? A Pénzcentrum.hu ezeket mutatta be tematikus hetén. Cikkeink a témában:

Élet az Üdülési Csekk után: amit a SZÉP Kártyáról tudni érdemes

Cafeteria: ez változik idén a béren kívüli juttatásoknál

Majd a SZÉP Kártya: ezt főztük ki az utalványból

Amit tudnod kell: így használd a SZÉP Kártyádat

Így üdülhetsz a SZÉP Kártyáddal: akár 450 ezret is költhetsz erre

A SZÉP Kártya titkai: szoláriumtól a fesztiválig

A lakásmaffia trükkjei: ügyvédek is benne vannak a mutyiban

Úgy tűnik, nehéz leállítani a Magyarországon működő lakásmaffiát: bár a napokban épp egy több mint tíz éve történt ingatlancsalási ügyekben született ítélet, a csalók trükkjei kifogyhatatlanok. Már a végtörlesztést is kihasználják.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Ennyi bérkompenzáció jár a közszférában
Rosszul járnak azok a közszférában dolgozók, akiknek a házastársuk, élettársuk vonja le az adóalapjából a kedvezményt, ők viszont ennek ellenére kevesebb bérkompenzációt kapnak, mint azok, akiknek nincs kiskorú gyermekük. A kormány által a világon a legegyszerűbbnek titulált adórendszer ára a világ legbonyolultabb kompenzációs rendelete.

Nesze neked adminisztráció-csökkentés! 16 új adószámla lett
Üres ígéret maradt a nemzetgazdasági tárca által fennen hangoztatott adminisztráció-csökkentési program. Ahelyett, hogy a beharangozott könnyítéseknek megfelelően csökkentek volna az adószámlák, idén januártól 16 új beszedési, és egy új támogatás jellegű számlát hozott létre az adóhatóság. Emiatt jelentősen növekednek a vállalkozások adminisztrációs és pénzügyi terhei.

Az erős forintban érdemes forintosítani tartozásunkat?

Május 31-ig mindazon adósok ingyenesen átválthatják hitelüket forint alapúra, akiknek hitele jelenleg nem felel meg az átláthatóbb jelzáloghitel árazást megteremteni kívánó, 2011. november elején elfogadott törvényjavaslatban értelmezett feltételeknek. Erősödő forintkörnyezetben egyre több devizahitelesnek érdemes megfontolni, hogy így forintosítsa tartozását. Leginkább az euróhiteleseknek érheti ez meg.

Százezreket nyerhetnek a devizahiteles közszolgák
A Pénzcentrum.hu kiszámolta, mivel is jár az árfolyamrögzítés a közszféra alkalmazottjainak, de a nem közalkalmazottaknak is szolgálunk újdonságokkal.

7+1 tipp: így spórolj a telefonálással 2012-ben
Árat emeltek 2012-ben a mobilszolgáltatók: drágábbak lettek az előfizetések, de a percdíjak is emelkedtek - a legtöbb feltöltőkártyás csomag esetében is. A mobilcégek az áfaemeléssel és az inflációval magyarázzák a lépést, a felhasználók a februári számlával szembesülhetnek a drágulással. A Pénzcentrum.hu most a spórolós telefonáláshoz ad tippeket.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
HR BLOGGER
laskainelli  |  2021.10.20 11:59
Itt az ősz, mesés színekbe költözött a táj. Az évszakváltással együtt érdemes egy kicsit felfrissíte...
perfekt  |  2021.10.18 08:20
A pénzügyi-számviteli szakemberek az őszi hónapokban már figyelik az adótörvények – bennük a számvit...
hrdoktor  |  2021.10.18 06:46
Kevésbé ismert, hogy a klimax a kellemetlen tünetek megjelenésén túl egy sor súlyos betegség kockáza...
legacykft  |  2021.10.15 18:45
Tudtad, hogy a tornádó közepe (szeme) mozdulatlan? Fizikai törvény, a forgómozgás természetéből adód...
ajovomunkahelye  |  2021.10.08 09:12
A munkavégzés körülményeinek megváltoztatásával a járványhelyzet visszafordíthatatlan átalakulásba t...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?