Tízezrek veszíthetik el a munkájukat az adóemelés miatt

Pénzcentrum
2012. január 26. 09:35

Jelentősen lecsökkent év elejére a nyerőgép-automaták száma, de így is több mint havi hárommilliárd forint adót szed be utánuk az állam.

A gépekre kivetett játékadó okán rohamosan fogynak a nyerőgépek az országban. Tavaly év végére mintegy 6700 pénznyerő automata rendelkezett olyan engedéllyel az országban, amely után a megemelt adóterheket is befizették, ami jelentős csökkenés az októberi adatokhoz képest.

Szakmai szervezetek többször hangsúlyozták a jogszabály módosításainak elfogadása után, hogy ezzel drasztikusan csökken majd az automaták száma. A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) adatai szerint az adóemelés előtt nem egészen 20 ezer automata működött, amelyből a novemberi adóemelésre 9,1 ezer maradt, míg év végére számuk 8,1 ezerre csökkent.

A NAV teljes szektorra vonatkozó játékadó-egyenlege pedig arra enged következtetni, hogy mintegy 6600-6700 gép után fizették be az előírt adót. Az MSZSZ szerint ugyanakkor a jövő évtől kötelező előírás, miszerint csak szerver alapú nyerőgépek lehetnek majd az országban, tovább csökkentik majd az automaták számát. Prognózisuk szerint az sem kizárt, hogy így alig 5 ezer, az előírásoknak megfelelő gép marad.

A Pénzcentrum.hu-nak korábban Scheiber István, az MSZSZ elnöke úgy nyilatkozott: vállalkozásonként akár 5 embert is elbocsájthatnak, s ez a szám az 1100 érintett esetében tehát 5500 főt is jelenthet. Az elbocsájtások azonban itt még nem állnak meg, a piac szűkülése ugyanis átgyűrűzhet a kapcsolt vállalkozások sorsára is. Mint azt az elnök elmondta, a 7-8 ezer vendéglátóhelyről akár ezzel a számmal megegyező, vagyis 7-8 ezer munkavállalót küldhetnek el a jövőben.

 

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17