25 °C Budapest

Celebek és botrányhősök a sokmilliós adótartozók feketelistáján

Pénzcentrum
2011. október 25. 18:35

Frissült az állami adóhatóság által nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók listája. A 2011. szeptember 30-i állapot szerint 3501 magánszemély tartozik, közülük 40-nek még állandó lakcíme sincs.

A NAV feketelistájára azok a magánszemélyek és egyéni vállalkozók kerülhettek fel névvel, lakcímmel és - az egyéni vállalkozók - adóazonosítóval, akik a III. negyedév végén már legalább 180 napja folyamatosan 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkeztek.

Míg az a második negyedév végén kiadott listára összesen 3 473 név került fel, addig idén szeptember végére már 3 501, tízmillió feletti tartozás volt a magánszemélyek részéről. Pontos számokat az adóhatóság nem közölt, azonban könnyen kiszámolható, hogy a magánszemélyek legalább 35 milliárd forinttal tartoznak.

Figyelembe véve azonban, hogy sok vállalkozás és magánszemély vélhetően jóval több adótartozással rendelkezik a listára kerülés alsó határánál, a jegyzékekben szereplő adózók összes tartozása a fenti minimális összeget még akár további százmilliárdokkal meghaladhatják. (A pontos számokat azért nem ismerhetjük meg, mivel a hatályos jogszabályok kizárólag a nagy összeggel tartozók nevének, székhelyének/lakcímének és adóazonosítójának közzétételét teszik lehetővé az adóhatóságnak.)

Ismert nevek a feketelistán

Természetesen továbbra is találkozhatunk ismert nevekkel az összesítésben. A Pa-Dö-Dö nevű duóból ismert Lang Györgyi mellett továbbra is megtalálható a listán Földesi-Szabó László is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Úgy tűnik Gáspár Győzőnek és feleségének is bérelt helye van a feketelistán. A sztárpár egyébként már régóta az adóhatóság célkeresztjében áll. A Salgótarjáni Városi Bíróság szeptember végén kezdte meg Gáspár Győző és társai adócsalási perének tárgyalását. Gáspár Győzőt és feleségét 22,2 millió forintos adócsalással vádolják az RTL Klub Győzike-show című műsora kapcsán.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint az RTL Klub nem a show-ban szereplő házaspárral, hanem egy Gáspár Győző által megjelölt gazdasági társasággal, Bangó Attila cégével kötött szerződést. Bangó ezzel a produkció névleges ügynöke lett, és elvállalta a színlelt szerződés megkötését. A szerződésben Bangó Attila lett a szerződő fél, a Gáspár házaspárt résztvevőként jelölték meg. Bangó Attila nem vett részt a produkcióban, így díjazás sem illette meg, a házaspár viszont nem szerepeltette adóköteles bevételét az adóbevallásban.

 

HR BLOGGER
hrdoktor  |  2022.05.16 04:20
Néha mindenki elfárad, elálmosodik a munkahelyén, de ha ez gyakran megtörténik, akkor érdemes alapos...
legacykft  |  2022.05.13 13:52
A múltkori blogposztomban a teamcoachingról, mint a szervezetfejlesztés varázspálcájáról írtam. Egy-...
ajovomunkahelye  |  2022.05.12 15:40
Ahogy a legutóbbi blogposztban bemutattuk, a „Talent Uprising”, azaz „A munkavállalók lázadása” névr...
laskainelli  |  2022.05.12 10:14
A pandémia két éve, majd az azt követő háborús helyzet jócskán megtépázta sok ember idegeit, úgyhogy...
perfekt  |  2022.05.12 08:24
A legnagyobb körültekintés, szakmai felkészültség ellenére is előfordulhat, hogy az összeállított (l...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 15. 16:30